Sărăcie lucie: sânge pentru tichete de masă!

• publicat la: 7 iulie 2010
Sărăcie lucie: sânge pentru tichete de masă!

Din ce în ce mai mulţi careieni decid să doneze sânge pentru a-şi completa veniturile. „O porţie” de sânge e răsplătită cu 7 tichete de masă, care echivealează cu 63 de lei, o zi liberă, dacă au un servici şi reducere de 50% la transportul în comun, timp de o lună.

Criza generează efecte inimaginabile. Sărăcia unora salvează viaţa altora! Această situaţie, paradoxală şi dramatică, în acelaşi timp, se resimte şi în Carei, unde lipsurile au îngroşat rândurile donatorilor în primele şase luni ale anului.

Niciodată, în Carei, nu s-a donat atâta sânge! În primele şase luni ale anului, conform celor precizate de doamna doctor Crişan, directorul Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină, 450 de careieni au trecut pragul salonului în care se recoltează. „Numărul lor va fi chiar mai mare în următoarele luni pentru că în prima parte a anului nu s-a recoltat în fiecare lună” a mai precizat domna doctor Crişan.

Sângele e recoltat, la Carei, în fiecare a doua joi, între ora 8.00 şi ora 12.00, la Spitalul Municipal. Sunt admise numai persoanele care nu au avut sau au boli cronice şi cu un nivel optim al hemoglobinei. La o recoltare se prelevă 400 de ml de sânge. O persoană are voie să doneze sânge o dată pe lună.

Cei 400 de ml de sânge sunt răsplătiţi cu 7 tichete de masă, în valoare de 63 de lei, o zi liberă, dacă donorul este angajat şi cu o reducere de 50% la transportul în comun, timp de o lună.

Paul Sarvadi

comentarii

de betty la 7 iulie 2010 - 15:22

mananci litere domle’

de cititorcareian la 7 iulie 2010 - 16:01

e criza

de Krisztian la 17 iulie 2010 - 07:22

Donarea de sange e o treaba sanatoasa. Eu am umblat la donare si atuncea cand nu era criza. Maica mea frecventeaza mai des acest eveniment. Persoanelor care au tensiune mare chiar este recomandat, la tinerii sanatosi se schimba putin sangea in corp. Sa nu uitam nici bani, daca chiar un donator are nevoie de sanga (doamne feri un accident) el nu plateste pentru el, sa nu fiti curiosi cat platiti altfel pentru o punga de sange :(( …

Lasati un comentariu