10.000 de euro de la stat pentru a începe o afacere. Şi garanţii pentru credite de 50.000 de euro

• publicat la: 23 august 2010
10.000 de euro de la stat pentru a începe o afacere. Şi garanţii pentru credite de 50.000 de euro

Firmele nou înfiinţate nu pot fi din domeniul imobiliare, consultanţă ori vânzării de droguri legale şi beneficiază şi de facilităţi fiscale pentru trei ani.
Dacă aveţi până în 35 de ani, facultatea absolvită şi n-aţi mai avut niciodată propria afacere , dar aţi vrea să demaraţi una, atunci, din 2011, acest lucru ar putea fi posibil chiar cu bani de la stat. Guvernul a realizat un proiect de Ordonanţă care prevede alocarea de la buget a unor sume care să asigure 20% din valoarea de start a unei afaceri, în limita a 10.000 de euro. Pentru restul de 80%, adică maxim 50.000 de euro, tot statul ar urma să ofere garanţii cu care întreprinzătorul să se ducă la bănci şi să obţină banii. Astfel valoarea maximă a a unei afaceri care este sprijinită de stat ar fi de 60.000 de euro.

Foarte important de ştiut este că cei 10.000 de euro ai statului se primesc doar după ce proiectul afacerii este declarat fezabil de o instituţie de credit.

Până la discuţiile cu banca, însă, trebuie ca firma să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii. În primul rând trebuie să fie de tipul microîntreprindere, să aibă maxim cinci asociaţi şi să nu fie asociată cu o altă firmă ori grupare de interes economic. În al doilea rând, trebuie să aibă obiectul de activitate restrâns la maximum cinci domenii CAEN dar care nu sunt din categoriile jocuri de noroc, tranzacţii imobiliare, servicii financiare , consultanţă, producţie şi/sau comercializare de armament, explozibili, droguri şi precursori, ori plante şi substanţe aflate sub control naţional. Încă o condiţie suplimentară este că firma trebuie să aibe cel puţin patru salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată, la 90 de zile după înfiinţare.

money.ro

Lasati un comentariu