Cel mai puternic careiean-ultima competiţie din cadrul August Fest

• publicat la: 21 august 2010
Cel mai puternic careiean-ultima competiţie din cadrul August Fest

Ultima zi a AugustFest a fost şi cea mai savurată de către spectatori.La concursul „Cel mai puternic careiean”, editia a II-a, care a avut loc in după-masa zilei de vineri, tribunele de pe terenul de handbal au devenit neâncăpătoare iar cei care nu au mai avut loc au rămas să privească de pe margini.

In competiţie s-au inscris cinci concurenţi dintre care Daniel Mureşan avea de apărat titlul câştigat anul trecut.

Pentru desfăşurarea concursului in cele mai bune condiţii, organizatorii au colaborat  cu firma de securitate Big Security Satu-Mare condusă de cel mai puternic sătmărean, Alexandru Cortean .

La start s-au aliniat ( dela stânga spre dreapta)  Silaghi Tibor, Mureşan Daniel,Puskas Mark, Suciu Ovidiu   şi Chiorean Călin

Dacă doi dintre concurenţi au depăşit vârsta de 30 de ani , având deci şi ceva experienţă in acest gen de concursuri ( Daniel Mureşan şi Chiorean Călin) ceilalţi trei concurenţi sunt tineri aspiranţi ( ambiţioşi) la statutul de cel mai puternic careiean.

Concursul a cuprins  şase  probe .Pentru prima probă ordinea evoluţiei concurenţilor s-a stabilit prin tragere la sorţi urmând ca pentru celelalte probe această ordine să fie stabilită in funcţie de performanţele de la proba anterioară.Astfel, cel mai slab clasat la  o probă urmează să fie abordeze primul proba următoare.

Prima probă a reprezentat-o tragerea unui microbus, cu ajutorul unui ham, contra cronometru.

In urma tragerii la sorţi , cel care a dat startul competiţiei a fost Suciu Ovidiu, de 20 ani şi care a reuşit să tragă maşina Casei de Cultură  pe distanţa de 20m in 28secunde.

Următorii doi concurenţi, Călin Chiorean şi Daniel Mureşan , ambii având greutatea de peste 100kg, au reuşit să obţină cel mai bun timp  la aceasta probă şi anume  15 secunde.

Tot 15 secunde i-au trebuit şi lui Silaghi Tibor iar Puskas Mark a terminat proba in 18 secunde.

Proba următoare a constat in ridicarea unui buştean deasupra capului de cât mai multe ori.

La această proba, Călin Chiorean s-a detaşat cu mult peste colegii săi , reuşind să ridice buşteanul de 10 ori.Daniel Mureşan a reuşit să-l ridice de 7 ori.

Probabil tinereţea şi incă lipsa de experienţă a celorlalti concurenţi şi-a spus cuvântul , ei nereuşind să se apropie de rezultatele primilor doi clasaţi.

Cuiul lui Pepelea pentru acest concurs l-a reprezentat cea de-a treia probă.

Organizatorii au facut rost de o roată de cauciuc de  „numai”  300 kg, pe care concurenţii trebuiau să o rostogolească de trei ori intr-o parte şi de trei ori inapoi, contra cronometru.

Afost o proba foarte interesantă care a pus la incercare şi ingeniozitatea concurenţilor , aceştia trebuind să găsescă o modalitate de a apuca de roată in aşa fel incat să reuşească să o ridice de jos.

Deşi s-au străduit in fel şi chip să-i dea de capăt ,concurenţii nu au reuşit nici măcar să clintească roata , singurul care a reuşit totuşi să o ridice cât de căt a fost şi cel mai tânăr concurent, Silaghi Tibor , de 19 ani , având 165 kg.

In timpul unei  pauze de relaxare pentru concurenţi , componenţii clubului de Shaolin, conduşi de Variu Cristian au oferit mici demonstraţii de arte marţiale chinezeşti.

Shaolin Karate este un sistem de arte marțiale, care constituie o sinteză din sistemul antic Chan-Shaolin-Si şi Karate-Do  modern.

În inima muntelui Songshan îşi are sălaşul un templu pe nume Shaolin, locul unde chinezii au creat stilul de artă marţială Kung Fu acum 1500 de ani.

In aplauzele publicului spectator, membrii clubului Shaolin ,având vârste diferite, au prezentat diferite tehnici de luptă sau apărare.

Următoarea probă a concursului a reprezentat-o ridicarea unei greutăţi de 15 kg la nivelul ochilor şi menţinerea ei in acestă poziţie un timp cât mai indelungat.Poziţia in sine era destul de incomodă şi a pus la incercare capacitatea concurenţilor de a se concentra şi a-şi pune in valoare bicepsii .

Dacă primul concurent, Suciu Ovidiu, a reuşit să ţină greutate timp de 37 secunde , “veteranii” concursului au reuşit performanţe de 1 min şi 30 secunde (Daniel Mureşan respectiv  1 min şi 50 sec ( Chiorean Călin).

Concursul a continuat cu o altă probă şi anume realizarea unui traseu de 40 m  cu două butoaie de bere de câte 20 de litri fiecare, contra cronometru.

Găndul la berea rece din butoaie a dat aripi concurenţilor , unii dintre ei reuşind să realizeze chiar un timp de 9 secunde( Călin Chiorean).

Ultima proba şi cea mai spectaculoasă a pus la incercare capacitatea  concurenţilor de a ridica greutăţi şi  se pare că a fost proba care a stabilit invingătorii concursului.

In primă fază s-a incercat ridicarea halterei  in greutate de 200 kg dar a fost  o greutate ce depăşea posibilităţile celor inscrişi in competiţie.S-a procedat la reducerea greutăţilor până la 150 kg, singurul care a reuşit ridicarea acesteia , nu o data ci de TREI ori , a fost cel mi puternic careiean de până acum, Daniel Mureşan.

Concurentul Puskas Mark a reusit să ridice o dată haltera , ceilalti concurenţi văzându-se nevoiţi să abandoneze.

In ciuda soarelui puternic, toţi cei prezenţi in tribune au rezistat până la sfârşitul competitiei şi i-au incurajat constant şi puternic pe aspiranţii la titlul de cel mai puternic careiean.

La final, in urma calculării punctajului obţinut de concurenti la fiecare probă, juriul a constatat  că  la editia din acest an există doi invingători, doi ocupanţi ai primului loc şi anume Daniel Mureşan şi Călin Chiorean.Aceştia au impărţit nu numai  prima treaptă a podiumului ci şi premiul acordat, in valoare de 500 lei.Astfel, oraşul nostru devine  „mai puternic” , mai pregătit să intâmpine orice criză.

Tot doi clasaţi au fost şi pe locul doi, aceştia  fiind Silaghi Tibor şi Puskas Mark , ei impărţind un premiu in valoare de 150 lei.

Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat Suciu Ovidiu căruia i-au revenit 100lei.

O nouă ediţie reuşită a concursului “Cel mai puternic careiean’ scoate in evidenţă reale calităţi organizatorice ale membrilor Casei de Cultură Carei sub conducerea lui Bogdan Georgescu

Felicitări concurenţilor  mai ales pentru participare dar şi pentru performanţe şi ii aşteptăm la ediţia viitoare a concursului pentru a vedea cine e dornic de a-şi lua revanşa.

Daniela CIUTĂ

comentarii

de =)))) la 21 august 2010 - 12:29

acolo’i bomberman in galben=)))))

de catany la 21 august 2010 - 19:48

daca era muresan peneleu de-al vostru era pe locul unu,si nu era sicanat tot timpul de sarvadi calaul vostru pacat ca el are alte optiuni politice.

de Suciu Ovidiu la 26 august 2010 - 15:04

la SUCIU OVIDIU e gresita varsta, inaltimea si greutatea !!!!!
Am 22 de ani, 1,83 m si 75 kg.
Daniela as vrea sa vb cu tine despre serialul in care joc si eu: WEEKENDSTUDENTESC poate vei dori sa scrii un articol despre serialul nostru. ID meu d mess e smucdj. astept sa vad un semn d la tine. Ciao :*

de ptdani la 28 august 2010 - 08:26

Daniel este cel mai bun!

Lasati un comentariu