Chiriaşii ANL vor putea să-şi cumpere apartamentele în care locuiesc

• publicat la: 19 august 2010
Chiriaşii ANL  vor putea să-şi cumpere apartamentele în care locuiesc

Guvernul României a aprobat, în şedinţa din 11 august a.c., schimbarea regimului juridic a 1.946 locuinţe pentru tineri construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Astfel, blocuri de locuinţe pentru tineri din 15 judeţe au fost trecute din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului, în scopul vânzării către actualii chiriaşi.

Stabilirea valorilor de vânzare ale locuinţelor se realizează potrivit prevederilor art. 192 alin. (21) şi (22) din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare. Consiliile locale din raza administrativ teritorială în care sunt amplasate locuinţele stabilesc valorile de vânzare şi efectuează operaţiunile de publicitate imobiliară.

La Carei, cele  29 de apartamente din singurul bloc ANL vor putea fi cumpărate de către cei ce locuiesc momentan in ele.Conform celor declarate de dl.Adrian Oşan, şeful spaţiului locativ din cadrul Primăriei , topograful Cosma Vasile  lucrează  momentan la dezmembrarea blocului pe apartamente, pentru a putea fi inregistrate la cartea funciară.

Blocul ANL a intrat in posesia Primăriei Carei printr-un protocol de predare-primire intre Ministerul Dezvoltării şi  Primăria Carei.

Până la această dată , sumele vehiculate pentru achiziţionarea unui apartament de două camere in acest bloc se ridică la valoarea de 25-26.000 euro, destul de mult peste valoarea pieţii locale.Menţionăm că apartamentele din blocul ANL  au centrala termică comună.

Deşi doar unu la sută din valoarea unei tranzacţii de acest fel intră in conturile primăriei ,restul intrând in conturile Ministerului Dezvoltării , potrivit spuselor interlocutorului nostru , refuzul de a vinde aceste apartamente ar atrage după sine suspendarea acordării avizului construirii de noi blocuri ANL.

Daniela Ciută

comentarii

de ivanceallo la 21 august 2010 - 15:03

In sfarsit un articol care,chiar daca nu contureaza toate aspectele legate de blocurile ANL face referire la cateva aspecte ce sunt bine de luat la cunostinta.

Din pacate motivul postarii acestui comentariu uzeaza in mod probabil de o latura umana caracteristica si deloc apreciata a cetateanului roman de a se plange,de a nu fi multumit cu rezolutii accentuat monopoliste.

Cazuistica are urmatorul traseu:

-familie 10 persoane(mama si 9 copii),tatal decedat,1 pensie de urmas-minim pe economie,2 chenzine~700 ron(actualizat).
-contract vanzare-cumparare cu plata consistenta in avans si rate lunare pentru imobil(casa nationalizata)datat,semnat 1994,vanzator Comcas.
-artificii de ordin juridic(2002),reintabulare pe fostul proprietar(nu se cunoaste conjunctura intabularii)acest fapt. precede procesele civile ulterioare cf. extras CF informativ.
-ordin de evacuare cu finalizare cf. „standardelor” (in spatiul public-2002).
-cerere locuinta sociala adresata spatiului locativ din cadrul Primariei Carei(2002-disparuta) cu ajustajul personalului:”nu este de competenta mea,reveniti,nu se mai poate face nimic pentru”voi”!-6 relationari in timpul orar 10-16.
-cerere locuinta sociala,bloc ANL adresata spatiului locativ din cadrul Primariei Carei(2006-disparuta)cu solicitarea evidentierii actului din 2002 fara rezultat.
-insucces in 2010…
-cuantumul incasarilor,beneficiilor,favorurilor ce implica bugetul local(ajutor social,somaj,ajutor incalzire,cadouri etc…)totalizeaza 0 puncte.
-nu exista pana in prezent recuperari Comcas.
Apreciem sincer un ajutor de consiliere.

Va dorim mult succes in ceea ce faceti in mod perseverent pentru municipiu!

Lasati un comentariu