Procurorul din dosarul „Caltaboşul”, promovat în Guvern

• publicat la: 27 august 2010
Procurorul din dosarul „Caltaboşul”, promovat în Guvern

Mai devreme sau mai târziu, orice serviciu făcut mai-marilor zilei este recompensat. Este şi cazul procurorului Claudiu Constantin Dumitrescu, care a fost recompensat după 3 ani după ce s-a făcut util preşedintelui Traian Băsescu.

Prin Decizia nr.214/2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 594 din 23 august a.c., primul-ministru Emil Boc l-a numit pe procurorul Claudiu Constantin Dumitrescu în funcţia de şef, cu rang de secretar de stat al Departamentului pentru Luptă Antifraudă. Noul secretar de stat provine de la DNA, unde a ocupat funcţia de şef al Serviciului de combatere a infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei. Până aici, nimic deosebit. Un procuror DNA este numit într-un post – departamentul antifraudă al Guvernului – în conformitate cu pregătirea sa. Asta la prima vedere. Dacă apelăm însă la memorie, atunci lucrurile nu mai par aşa de simple şi numirea lui Dumitrescu are clare conotaţii politice.

În 2007 a zguduit Cabinetul Tăriceanu II

În toamna anului 2007, în plin război declanşat de preşedintele Traian Băsescu şi guvernul Tăriceanu II, Palatul Cotroceni a obţinut o victorie de etapă datorită… procurorului Claudiu Dumitrescu. El este cel care a instrumentat celebrul dosar „Caltaboşul” în care ministrul de atunci al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a fost acuzat de luare de mită. Conform unor surse din DNA, Dumitrescu a fost cel care a dat undă verde transmiterii pe televiziuni (TVR 1, cu Rodica Culcer vârf de lance, a fost cea care a răspuns prompt comezilor primite) a înregistrărilor care l-au avut drept subiect pe Remeş. Evenimentul a zguduit serios la vremea respectivă Cabinetul Tăriceanu II, liberalii înregistrând unele căderi în sondaje.

Azi secretar de stat, mâine ministru sau deputat

Iată că după trei ani după ce şi-a demonstrat loialitatea faţă de Palatul Cotroceni, Dumitrescu (un procuror foarte bine văzut de Daniel Morar şi Codruţa Kövesi) este recompensat cu o funcţie de secretar de stat, funcţie care îl poate lansa politic şi-l scoate din anonimatul funcţiei pe care o deţinea la DNA.

www.cotidianul.ro

Lasati un comentariu