Tratamente de noapte pentru frumuseţe

• publicat la: 29 august 2010
Tratamente de noapte pentru frumuseţe

Pe timpul nopţii, organismul tău intră intr-o adevărată „revizie”. Regenerarea celulară atinge punctul maxim noaptea, şi ar fi păcat să nu profiţi de acest lucru.

Tratamentele de infrumuseţare destinate folosirii noaptea pot fi extrem de eficiente, tocmai din această cauză, dar şi datorită timpului indelungat pe care il au la dispoziţie pentru a-şi face efectul.

Pernele şi măştile pentru ochi cu oxizi de cupru

Cuprul contribuie la vindecarea rapidă a rănilor, fiind indispensabil in formarea ţesutului conjuctiv. De asemenea, acesta stimulează sinteza şi maturarea colagenului, substanţa care oferă elasticitate pielii. Are rol antibacterian, antifungic şi antiacarian, ceea ce ajută la tratarea tenului acneic.

Datorită efectului antiacarian pe care il posedă, faţa de perna cu oxizi de cupru are efecte pozitive in tratarea acneei. Fie că ai probleme de natură hormonală sau o predispozţtie genetica pentru pielea grasa, aceasta ti le va ameliora„, declară medicul dermatolog Luminita Marinescu.

Pe de altă parte, oxizii de cupru din componenţa sa au un rol foarte important in activitatea normală a creierului şi a sistemului nervos„, adaugă medicul, ceea ce te ajută să ai un somn odihnitor.

Gene lungi, frumoase şi sănătoase

Cu siguranţă ai auzit de beneficiile uleiului de ricin pentru creşterea părului. Dar te-ai gândit că poate fi folosit şi pentru gene şi sprâncene? După o demachiere riguroasa a ochilor, aplică cu ajutorul unei pensule ulei de ricin la rădăcinile genelor. Ai grijă ca uleiul să nu iţi intre in ochi pentru că este uşor iritant.

Transformă acest obicei intr-o obişnuinţă şi vei putea observa in timp cum genele tale vor fi mai dese, mai lungi şi mai sănătoase.

Masca cu uleiuri, pentru un păr strălucitor

Dacă genele pot fi răsfăţate pe timp de noapte, la fel poţi face şi in cazul părului tău. Cumpără un avocado şi lasă-l câteva zile intr-un dulap, la intuneric, până ce se inmoaie.

Pisează-l apoi până ce obţii o pastă, adăugând câteva linguri de ulei de măsline. Aplică acest amestec pe tot părul, maseaza bine şi acoperă-ti capul cu o mască pentru duş, pe care să o fixezi cât mai bine.

Peste mască poţi prinde un prosop sau poţi inveli perna cu un prosop, astfel incât să nu se păteze, in cazul in care iţi cade masca peste noapte. Dimineaţa spală-te pe cap, folosind un şampon delicat, pentru copii.

Dinţi albi, peste noapte

Tratamentele de albire pentru acasă te ajută să ai dinţi perfect albi, peste noapte. Dar chiar şi aşa, nu scapi fără vizita la stomatolog. Acesta iţi recomandă cea mai bună variantă de tratament şi iţi realizează o gutieră pe care să o porţi in timpul nopţii, astfel incât gelul de albire să işi facă treaba.

Comparativ cu albirea la stomatolog, care durează maximum o oră, albirea dinţilor acasă se face pe durata a câtorva zile sau chiar săptămâni, timp in care vei dormi cu gutiera pe dinţi. Un detartraj inaintea tratamentului de albire asigură o albire mai eficientă şi de lungă durată.

Călcâie fine

Călcâiele tale au de suferit pe timp de vară. Pentru că sunt expuse la praf in incălţămintea decupată, se usucă foarte tare şi cu timpul pielea se poate crăpa, dacă nu o ingrijeşti adecvat.

Noaptea este ideală pentru un tratament de urgenţă al călcâielor. Tot ce trebuie să faci este ca inainte de culcare să stai cu picioarele in apă caldă şi să iţi exfoliezi pielea călcâielor cu o piatră ponce.
Aplică apoi o cremă grasă pe călcâie şi incalţă-te cu o pereche de şosete cu care să rămâi peste noapte.

Topsănătate.ro

Lasati un comentariu