Boc rupe lesa !

• publicat la: 14 septembrie 2010
Boc rupe lesa !

Oricît nu ar crede unii, ruptura dintre Traian Băsescu şi Emil Boc este reală şi doar “precedentul” Tăriceanu îl împiedică pe şeful statului să o recunoască public. Asta deşi nu se mai înţelege deloc cu premierul, care în biroul preşedintelui ţării spune “da”, iar după aceea face doar ce-l taie pe el capul. Şi face orice să rămînă cît poate de mult la putere, asta deşi nici partidul nu-i mai ţine partea.

Gruparea “greilor” munceşte la imaginea PDL

Partidul, adică gruparea “greilor”: Adriean Videanu, Vasile Blaga, Liviu Negoiţă, Radu Berceanu. Echipă care, cu Videanu pe post de vîrf de lance şi ajutată de Blaga (cu al său “Doi ş-un sfert”), vrea cu tot dinadinsul să întărească partidul şi să recupereze cît mai mult din deficitul de imagine şi de susţinere electorală.
Revenind la Boc, acesta s-a lipit de meterezele Palatului Victoria deşi Traian Băsescu şi-a făcut publice, încă de la începutul lunii iulie, nemulţumirile provocate de activitatea Executivului: “Guvernul una a spus şi alta a făcut. Şi în aparatul central au crescut cheltuielile. Se creează o anumită dificultate a mea în relaţia cu Guvernul, pentru că nu pot accepta ideea că spunem şi, cînd tragem linia după primul trimestru, constatăm creşteri la cheltuieli”.

Emil Boc se agaţă de scaun

Ţinînd cont de noua reconfigurare a relaţiei dintre palatele Cotroceni şi Victoria, se poate spune că zilele de premier ale lui Emil Boc ar fi numărate dacă nu ar fi frica de un vot în Parlament. Concret, câtă vreme nu se schimbă premierul, se cheamă că este vorba doar de o remaniere – chestiune lăsată de Constituţie la mâna prim-ministrului.
Cum nici Traian Băsescu şi nici PDL-ul nu dispun de o soluţie premierală de avarie capabilă să mulţumească majoritatea parlamentară necesară desemnării unui guvern nou-nouţ, toată lumea este obligată să se mulţumească tot cu Boc.
Amatori şi ei de o schimbare de look, dar la fel de neputincioşi în faţa încăpăţînării actualului premier, democraţii se pare că intenţionează să arunce în spatele lui Boc toţi bolovanii guvernării de criză. Impus de Tra­ian Băsescu pe post de succesor al acestuia din urmă la comanda PDL-ului, Boc îşi datorează întreaga carieră actualului şef al statului.
Odată pierdut sprijinul lui Băsescu, cu partidul pierdut din mână şi cu răbojul prim-ministerial scris de criză, Emil Boc se poate considera scos din cărţile politice odată cu abdicarea (voită sau forţată) de la Palatul Victoria. Lucru bine ştiut de cel în cauză, dovadă copierea modelului Tăriceanu de către Boc.
O avea el Traian Băsescu noroc în multe, dar la premieri hotărât nu are mână bună.

National.ro

comentarii

de Gabi D la 15 septembrie 2010 - 19:09

ASA fac toti cand ajung la putere,de ce BOCUT n-ar face-o?Acum e tarziu sa se razboiasca cu Basescu ,mie una n-o sa-mi demonstreze nimic,dupa ce de ani de zile i-a tot raspuns ,,sefului de la Cotroceni”,,sa traiti,sefu”!N-are valoare acest BOC!

de gabi la 15 septembrie 2010 - 21:03

pai cum sa nu aiba boc valoare?! a ajuns premier al romaniei. las ca ai tu valoare…tu ce ai realizat? nimic! te cunoaste cineva?

Lasati un comentariu