Festivalul Zmeielor la a treia ediţie

• publicat la: 26 septembrie 2010
Festivalul Zmeielor la a treia ediţie

Peste 350 de persoane au vizitat sâmbătă, 25 septembrie, platoul din spatele Ştrandului Termal din Carei, unde a avut loc cea de a treia ediţie a Festivalului Zmeielor, în organizarea Centrului Cultural al Municipiului Carei şi a asociaţiei Corvus Regia.

În acest an, copiii au avut parte de un cort cu Origami, confecţionând diferite obiecte ornamentale din hârtie colorată, jucării din ghips, figurine din plastilină şi alte îndeletniciri, sub îndrumarea unor cadre didactice care au activat ca voluntari în cadrul festivalului: Nagy Tünde, Váradi Magdolna (Grup Şcolar romano catolic),  Fülöp Andrea (Şcoala nr. 3), Sălăgean Linda şi Maurer Emese  (Biblioteca Municipală).

În mijlocul platoului, tinerii au confecţionat avioane din carton şi diferite aeromodele sub îndrumarea prof. Mastan Gheorghe, spectatorii având parte şi de o demonstraţie cu aparate de zbor cu motor, de dimensiune redusă.

Pe parcursul a patru ore, pe pista amenajată de clubul local de Airsoft „KEA”, peste 100 de tineri au participat la un concurs inedit, contracronometru, competiţie în care au folosit binoclul militar, au parcurs în viteză un teren accidentat printre jaloane şi au tras cu puşti şi pistoale de airsoft, totul sub îndrumarea sportivilor careieni, dotaţi cu aparatură de ultimă generaţie.

În ceea ce priveşte confecţionarea de zmeie, la faţa locului s-au confecţionat 34 de zmeie, din care 20  au fost simultan pe cer. În jur de 12 zmeie au fost achiziţionate din magazine, fiind înălţate şi ele alături de zmeiele confecţionate manual.

Cel mai tânăr participant a avut sub trei ani, iar cel mai în vârsta 73.

Cele mai frumoase zmeie au fost premiate cu diplome.

La Festivalul Zmeielor au sosit pe lângă careieni, elevi de la Şcoala Generală din Petreşti, copii din Foieni şi Căpleni,  familii din Satu Mare şi chiar din Ungaria.

Conform organizatorilor, faţă de ediţia anterioară, au fost confecţionate zmeie de un grad de complexitate superior, iar obiectivul de oferi o după-amiază plăcută întregii familii, a fost atins.

La sfârşitul zilei, cei prezenţi au participat în comun la salubrizarea locului. Apoi, organizatorii au ţinut o scurtă şedinţă de analiză, fixând reperele festivalului de anul viitor, în cadrul unei binemeritate cine în aer liber.

Bogdan Georgescu

Lasati un comentariu