Gunoi la acelaşi preţ dar nu pentru mult timp

• publicat la: 19 September 2010
Gunoi la acelaşi preţ dar nu pentru mult timp

Şedinţa de vineri  a scos incă  odată in evidenţă  faptul că la primăria noastră  una se spune şi alta se face .

Unul din punctele arzătoare de pe ordinea de zi  prevedea majorarea tarifului la colectarea gunoiului menajer dela populaţie.

Deşi propunerea era de  majorare cu 22% , consilierii nu au ajuns la consens  şi se pare că nici coaliţia UDMR-PD-L   nu a funcţionat.Mai mult, nu s-a  respectat  nici disciplina de partid din sânul UDMR, existând două voturi impotrivă.Beneficiarii acestei disfuncţionalităti sunt cetăţenii oraşului care rămân in continuare cu tarifele nemodificate la colectarea gunoiului.

A existat şi o solicitare de colectare selectivă a pet-urilor dela case , venită din partea consilierului Tempfli.Acesta a propus ca cetăţenii să achiziţioneze dela Bioflorisal saci de colectare a pet-urilor, saci care să aibă inclus in preţ şi costul transportului.

Tot dânsul solicita ca acolo unde funcţionează sistemul cu boxe, să se ia măsura menţinerii deschiderii acestora pe o perioadă de 30 de zile din cauza deteriorării cheilor alocate .

Consilierul Bucureştean aduce in discuţie problema boxelor montate pe domeniul public al oraşului care , in opinia dumnealui,  trebuiau să dispună şi de aprobarea consiliului local.

Primarul menţionează că există autorizaţie de construcţie a boxelor pe numele Primăriei dar se dovedeşte incă  o dată că nu se respectă legea .Aprobarea de construire a acestor boxe cât şi amplasarea lor pe domeniul public nu o poate face decât Consiliul Local.Legea 215,Legea Administraţiei  Publice Locale  este o lege facultativă pentru primarul nostru  care consideră domeniul public  o feudă proprie.

Nici colectarea selectivă  a deşeurilor,problemă sesizată de consilierul Rusu Marius ,nu este luată in calcul de edil deşi ar fi trebuit să fie garantul respectării acestei  legi.

Discuţiile aprinse de la acest punct au făcut ca primarul să ia in considerare o mai veche doleanţă  a  consilierilor liberali şi anume de a trece la menţionarea in procesul –verbal al şedintei a votului nominal.

Astfel, consilierii PD-L au votat impotriva majorării tarifului Bioflorisal, impreună cu consilierii Brem şi Csaikos dela UDMR.Consilierii PNL s-au abţinut şi astfel, neintrunindu-se majoritatea, majorarea a căzut la vot.Sedinta a fost condusă de către consilierul Muller  fiind absenţi consilierii Nuna, Leitner şi Ciută.

Se pare că la acest punct, cel mai şifonat a ieşit edilul şef care, după ce a introdus în oraş această  societate de salubritate pe uşa din dos, eludând legea, a promis  d-lui Puşcaş  o majorare a tarifului de colectare a gunoiului cu 22% incepând cu 1 octombrie  2010.

Punem şi noi o întrebare:   oare de ce primarul e mai aproape de interesele  d-lui Puşcaş  decât de cele ale cetăţenilor care l-au ales ?

Redactia

comentarii

de Oscar Wilde la 19 September 2010 - 14:13

lol, “Redactia”

de the public news la 19 September 2010 - 16:50

asai Marius,caci bine scrii!tineo tot asa !bafta !

de Daniela Ciuta la 19 September 2010 - 19:22

Stimate Oscar Wilde,
ma bucur ca noul format al ziarului nostru ti-a trezit interesul si ai reusit sa inveti chiar limba noastra.Mi-au placut mult operele tale, mai ales Printul fericit sau Portretul lui Dorian Gray .Daca doresti sa contactezi redactia ,gasesti adresa de mail in subsolul paginii principale.

de petre la 19 September 2010 - 21:09

de cand portocalii si tulipanii au dat si scoala pe functii, sunt tot mai dese cazurile “de the public news ” cand gramatica limbii romane e data uitarii.
Bine ca stim sa ne umflam in pene desi nu suntem lebede.

de dani la 20 September 2010 - 13:22

nu stiti cate datprii are kovacsi…la firma ….??????????????????????tre sa i-a spaga de la cineva

de Vox News la 21 September 2010 - 04:01

Absolut toti politicienii sunt la fel in opinia mea,stimata redactie,doar sa ajunga in functie si nu mai vad nici pana in varful nasului!si Pnl a dat functii de conducere in mod haotic la tot felul de oameni competenti asa cum o fac retardatii de tulipani sau portocalii de acuma;numai pana ce mergem la urna sa ii votam suntem buni pentru cei alesi,dupa care li se rupe de noi,de salarii sau de nivelul de trai!toti au intrat in politica pentru interes,adica sa isi mareasca puterea si averea si cine ar incerca sa ma contrazica,nu am sa il cred nici de mi-ar oferi cea mai inalta si demna functie!e doar un exemplu de consilier tulipan care detine mai multe farmacii si e atata de mandru si plin de sine,incat isi va iesi din piele si ii vor creste coarne la ce dobitoc e…sssst,ca ma amendeaza CNA-ul si s-ar putea sa o incasez,cred ca stiti despre cine vorbeam…;)

de gabi la 21 September 2010 - 17:27

@Daniela Ciuta
cred ca prietenul Oscar se referea la LASITATEA presei din ziua de azi…sa te semnezi “Redactia” este o dovada clara de lasitate…altfel nu imi explic cum in alte articole vad clar numele autorului. deci nu era nevoie de ironii ieftine la adresa lui Oscar, pt ca nu te scoti deloc cu asta. lasitatea ramane…

de Daniel la 21 September 2010 - 17:31

Oscar se referea la o alta chestiune…faptul ca “Redactia” suna prea professional-look pentru una doua persoane care lucreaza la acest site.Pur si simplu i s-a parut amuzant ca avem si noi “redactie” la Carei.Asta cred ca vroia sa sublinieze… in fine.O zi buna!

de Daniel la 21 September 2010 - 17:35

Oricum…succes in continuare cu acest site!

de Buletin de Carei/ Daniela Ciuta la 21 September 2010 - 21:05

@ gabi
Nu cred ca esti in masura sa vorbesti de lasitate atata timp cat te ascunzi sub un pseudonim sau o porecla.Eu imi semnez toate articolele; cand se scrie in subsol redactia, inseamna ca au colaborat mai multe persoane la realizarea acelui articol.La fel ca in cazul articolelor de la rubrica de sport.E curios cum nu reactionati la presa judeteana scrisa care are rubrici consacrate ‘ nesemnate”. Prietenului Oscar ii e rusine de numele lui real?

de Daniela Ciuta la 21 September 2010 - 21:10

@daniel
Multumesc de urare.Redactia exista din 18 aprilie 2005.Eu consider ca nu conteaza mereu cantitatea ci calitatea.Parerea mea.

de A Reader la 21 September 2010 - 21:41

Fratilor, nu cred ca e momentul ironiilor fine, cine a semnat sau nu articolul, (asta e o chestiune de deontologie profesionala), or noi, si aici ma refer la comunitatea careiana, ne confruntam cu probleme mult mai acute. Apreciez spiritul critic si transparenta de care da dovada Redactia – cel putin isi face datoria si informeaza opinia publica asupra tuturor marsaviilor, nelegiurilor… etc. pe care le savarseste “tulipan-ul” alias Eugen Kovacs, in urbea noastra. Cred ca ar trebui sa facem ceva cu totii, sa luam atitudine si sa nu ne mai lasam calcati in picioare, desi poate suna cam romantic… dar adevarat! Acest oras de peste 20 de ani “traieste” intr-o stare latenta… nu s-a facut NIMIC!!! Eu unul m-am saturat de atata incompetenta, coruptie, etc…
Cine are urechi de auzit sa auda… Ganditi-va bine cu cine votati data viitoare!
Good job Buletin de Carei! “Keep writing” ;)

de Daniela Ciuta la 21 September 2010 - 22:22

@ vox…
parafrazandu-l pe Eminescu care spunea ” e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune” ( Criticilor mei), e usor sa scrii cuvinte , propozitii, fraze cand nu aduci si dovezile aferente afirmatiilor facute sub protectia anonimatului.Partial, sunt de acord ca marea masa a politicienilor au dus in derizoriu aceasta ocupatie.Nu sunt insa de acord cu extremismul si cu absolutismul.Si nici cu identitatea multipla, in functie de articolul la care se posteaza comentariul.Revenind, la politicienii locali, nu cred ca trebuie sa facem afirmatii de genul “ absolut toti…” deoarece nu e corect pentru cei care nu fac parte din grupul acestora.Daca sunteti asa de bine informat , de ce nu ati luat atitudine cand la primarie a candidat o persoana plina de datorii la bugetul local si de stat? Sau cand la alegeri locale pentru consilieri se inscriu in cursa persoane care nu corespund din punct de vedere etic si moral ?
Cred ca depinde de noi toti ceea ce ne dorim cu adevarat.
Aveti dreptate ca unii au intrat in politica din interes ( doar avem destule exemple ) dar ce faceti cu cei care au intrat in politica dupa ce si-au facut “ interesul”, adica au propria afacere si nu depind de nicio functie? Pe ei unde ii incadrati?Pe dumneavoastra unde va incadrati?

de Vox News la 22 September 2010 - 03:56

Sunt foarte putini cei care fac politica fara un interes anume,poate chiar pe cale de disparitie stimata doamna Ciuta;cum sa iau atitudine in fata unor oameni puternici care isi cumpara voturile sa ajunga in aceste functii,adica dau mita electorala incepand de la salam pana la alte bunuri materiale sau chiar bani?eu ce ma pot face cu votul meu,credeti ca pot schimba lumea?aici nu ma refer doar strict la politica din Carei,e jale ce se intampla si la nivel national,ieri daca ati urmarit la Tv,circul din parlament pe legea pensiilor a fost de-a dreptul penibil;singurul lucru ce imi ramane mie ca bugetar amarat,caruia i s-a scazut salariul cu 25%,singura atitudine corecta este aceea de a nu mai merge la vot;nimic nu am schimbat nici eu,nici familia si daca am fost la vot si a iesit sau nu persoana dorita;da,ati zis bine intr-adevar,poate exista 2 sau 3 exceptii printre consilieri sau politicieni locali care nu sunt motivati de interese personale dar sunt inghititi de ceilalti care fac o majoritate…Imi pare rau ca vi se pare ca sunt in extrema dar singurul lucru pe care eu il simt este ca intre timp ce la nivel inalt exista bani si cearta,scandal si circ gratuit,eu am salar din ce in ce mai mic,iar daca voi incerca sa muncesc cinstit,intotdeauna voi fi sarac si votul meu sau parerea mea va conta doar atunci cand voi merge la urna!4 ani pauza dupa….

de Vox News la 22 September 2010 - 04:02

Si pe aceasta cale sa mai transmit clar chiorului care si-a prezentat ieri in parlament politica de austeritate ca sunt BUGETARI CARE MAI SI MUNCESC si si-au tocit coatele pe bancile facultatii!!!iar daca are invidie pe noi bugetarii care muncim,ii pot oferi fluturasul meu de bugetar de lux;dar cum in mod vadit i se vede strabismul si un ochi se uita la faina,altul la gradina,nu cred ca il doare undeva de noi;caci doar la votat noi romanii si traim bine,nu-i asa?

de gabi la 22 September 2010 - 04:30

sunt FOARTE in masura sa vb de lasitate, atata timp cat la voi e vorba de semnarea unui articol, iar la mine doar de un comentariu la acesta. e aceeasi lasitate ca si pe Gazeta de Nord-Vest, cand autorul semneaza GNV. cu ironii ieftine nu ne schimbati parerea nici mie, nici a prietenului Oscar, care, fiti siguri ca nu e aceeasi persoana cu mine. astea sunt din nou presupuneri menite sa distraga atentia de la problema adevarata. dar stati relax, nu e asa o problema mare, si nu trebuie sa sariti asa, ca stiti ca am dreptate. eu apreciez ziarul asta, e foarte bun, si il voi citi in continuare, dar recomand autoarei sa se scuze, in loc sa “contra-atace”, ca si in cazul lui Oscar. Repet, cu ironii din astea nu te scoti…cum zicea unul inaintea mea : “Keep writing!”:)

de Daniela Ciuta la 22 September 2010 - 11:27

@ gabi
Te consideri o persoana care detine adevarul absolut si crezi ca asta iti da dreptul sa faci supozitii fara drept de apel?Adica pe unii ii judecam cu o masura si pe altii cu alta masura, dupa bunul nostru plac?
Te consideri o persoana in masura sa ridice piatra? Eu nu am facut referire numai la acel cotidian la care te referi.Daca urmaresti cu atentie, fiecare cotidian are articole semnate ‘ redactia’ sau cu initialele ziarului, asa ca nu e cazul sa fii malitios numai cu unii.Eu accept critica dar numai cea constructiva; consider ca este o cale care duce la progres.
In ce priveste asemanarea cu Oscar, cred ca iti dai seama ca nu la asa ceva m-am referit , asa ca nu denatura lucrurile.Semnezi mereu “gabi” ?
Dupa cum am mai spus, depinde de noi in ce directie evoluam.Daca altii pot sa traiasca si sa munceasca in alte conditii si sa aiba o viata prospera, de ce nu am putea si noi? De ce sa nu ne mai acordam o sansa? Stiu ca nu se face primavara cu o floare, cum scoate in evidenta si Vox-ul – “democrat” de mai sus , dar cu mai multe, ai ocazia sa ai o primavara chiar frumoasa. Nu spun ca e usor dar nici imposibil. Numai cine nu joaca nu castiga, stiti ,nu?

de Daniela Ciuta la 22 September 2010 - 11:28

@ vox

Apreciez sinceritatea Dvs. Nu am vazut circul din parlament deoarece am fost plecata din tara dar , vi se pare o noutate ce se intampla in Parlament? Doresc sa va aduc la cunostinta ca TOTI cei care ajung sa ne reprezinte in Parlament o fac datorita voturilor noastre ( suma totala reprezinta suma voturilor INDIVIDUALE ).Cei care nu se prezinta la urne( indiferent cu cine voteaza ) nu dau dovada de simt civic, putem spune ca nu exista .Nu pot sa cred ca nu aveti o optiune, o parere personala. Nu e pacat sa nu o exprimati? Macar ca exemplu pentru tineri.

de Daniela Ciuta la 22 September 2010 - 17:47

Considerati ca intretinerea unui dialog este o ” harta” ?Daca tot ati strabatut toata planeta va rog sa ne spuneti unde ati mai vazut situatii ca cele intalnite la noi?

de gabi la 22 September 2010 - 19:01

atata timp ca SI alte articole sunt semnate asa, inseamna ca e bine…adica, daca 9 din 10 fac prost o treaba, hai sa nu fiu eu al 10-lea care face cum trebuie, ci sa intru in turma. asta nu e progres. sa scrii redactia e un mod penibil de a te ascunde si de a formula pareri, fara sa se afle cine sunt acei “mai multi oameni” care sunt egali cu “Redactia”. poate fi si pishti de pe strada, ce conteaza? ma semnez mereu gabi, nu am de ce sa ma semnez altfel, e vreo problema? ce a scris cititorul din SM e foarte corect, nu trebuie sa va luati la hartza cu cititorii, ci recunoasteti ca gresiti, si totul e ok, mai ales ca e printre singurele voastre greseli. atitudinea de a nu recunoaste evidenta, si de a ne apara, numai de dragul de a avea dreptate nu-si are rostul. nu trebuie sa ne suparam din atat. nu detin adevarul absolut. iar ultimele linii, alea cu “depinde in ce directie evoluam” nu isi au rostul.

si acum legat de parerea dvs fata de vot…”Cei care nu se prezinta la urne( indiferent cu cine voteaza ) nu dau dovada de simt civic, putem spune ca nu exista”…cu tot respectul pt parerea dvs, eu nu sunt deloc de acord. eu am 25 de ani, si nu am votat pana acum. consider ca am ajutat tara prin faptul ca nu am votat, dar din pacate ideile mele sunt impartasite de prea putini oameni lucizi. atata timp cat in 4 ani suntem condusi de unii, iar apoi de altii, pt ca apoi din nou primii sa revina, atata timp cat pt noi decid cateva sute de oameni, iar noi nu facem decat sa ii criticam, sa ii bagam si sa ii scoatem, iar apoi mergem si votam cu ceilalti, care la randul lor fac acelasi lucru cu noi, nu va exista progres. e vb de gestionarea aceluiasi fond de bani, resurse, dar de oameni diferiti(aici ma refer la partide), dar cu intentii destul de asemanatoare…asa ca ne asteptam la rezultate diferite??? duuuuhhh!!! democratia inseamna dupa parerea mea lipsa votului, pt ca puterea trebuie sa fie in mana poporului, iar cei ce sunt pusi la conducere ar trebui doar sa elaboreze legi, care sa fie supuse votului a 23 de mil de oameni. cu asta sunt de acord, cu votul nu! eu consider ca exist, voi cei care votati insa…

repet, nu am vrut sa jugnesc pe nimeni cu faza cu Redactia, dar nu sariti in fantana dupa GNV, ca sunteti mai buni ca ei:)

de Vox News la 23 September 2010 - 03:44

E singura si cea mai cruda pedeapsa pentru un politician,fie el de orice culoare,de a nu te mai prezenta la urne!Oricum,ei se duc cu autobuze dupa cei cu pielea tuciurie si ei dand un vot multiplu,voteaza si decid si in locul nostru;sa nu uitam celebra manea a Lu`Nenea care ne conduce compusa de Guta si Printesa aia a Ardealului…noi nu bem pahare acum dupa votare cum ei o fac,noi bem gustul amar al faptului ca am fost alaturi de un dobitoc care continue sa incite la ura,dezbinare,arestari fictive,taieri de salarii…ca doar singura relansare economica e aceea de a taia salariile la cei tineri,nu-i asa?
Eu sper din suflet un singur lucru:ce s-a intamplat ieri la meetingul din Bucuresti sa ia amploare,sa ne trezim si sa le dam in cao,ca asta merita pentru sfidarea si ipocrizia aratata!stimata redactie si cititori,in tara asta sunt bani…dar nu unde si pentru cine trebuie,nu pentru cei saraci adica…ci pentru trantori si hoti!

de legionaru la 23 September 2010 - 04:06

Ma bucur ca la-ti pus pe RADU GYR !
Nu Uitati pe Horia Sima si
pe Corneliu Zelea Codreanu !
E TIMPUL !!!!

de Radu Gyr la 23 September 2010 - 08:13

Te las in urma mea sa treci prin viata
Cu piept de foc,neinvinsa si semeata,
Vazand sub talpa ta cum se descheie
Vazduhul din tatani de curcubeie.

Tot ce n-am fost eu,fii tu fara sa sangeri
Tu fii triumf cand eu am fost infrangeri,
Tu fii hanger,sunt frunza ce se zbate,
Sunt bruma eu,tu fii eternitate!

Smulge-ma carte mortii si durerii
Slaveste-ma cu tainice imperii
Iar clipa mea oloaga si subtire,
Razbuna-mi-o facand-o nemurire!!!!

de Avram Iancu la 23 September 2010 - 08:16

Singurul meu vis e sa imi vad natiunea fericita!!!!

Ps:ma-ntreb oare daca e asa sau ba…sau e bine deocamdata si cu taierile astea pana ne va veni prima factura sanatoasa de gaz

de Daniela Ciuta la 23 September 2010 - 10:36

@vox …
“E singura si cea mai cruda pedeapsa pentru un politician,fie el de orice culoare,de a nu te mai prezenta la urne!Oricum,ei se duc cu autobuze dupa cei cu pielea tuciurie si ei dand un vot multiplu,voteaza si decid si in locul nostru”…
Da, aveti dreptate, asa procedeaza cu cei care lasa pe altii sa decida in locul lor.Cand nu te prezinti la urne , se pot face ulterior tot felul de “ invarteli”.Si in Carei au existat persoane care nu s-au prezentat la vot dar pe tabelele din sectii, la final, figurau ca prezenti.Deci, alegeti: stati acasa si lasati pe altii sa ia decizii in numele vostru sau va exprimati optiunea. Lamentarile ulterioare nu-si au rostul.

“<da,ati zis bine intr-adevar,poate exista 2 sau 3 exceptii printre consilieri sau politicieni locali care nu sunt motivati de interese personale <“….
Daca recunoasteti ca sunt cateva exceptii, cum procedati ca sa ii sustineti? Stati acasa si asteptati ca altii sa decida sau totusi le mai acordati o sansa celor care nu folosesc autobuzele in scop electoral?Oare dorim cu adevarat schimbarea?

..”taieri de salarii…ca doar singura relansare economica e aceea de a taia salariile la cei tineri,nu-i asa?” </– nu stiu la ce va referiti, dar la noi ,la Primaria Carei, sunt incurajati tinerii, sunt promovati si nu se pot plange de salarii !

de Daniel la 23 September 2010 - 12:01

ce Zelea Codreanu mha? lol… FUERA FASCISTAS!

de Daniel la 23 September 2010 - 12:10

apropo,in legatura cu votul: “Don’t vote! You only encourage them!”

http://www.wit-t-shirts.com/funny_Tshirts/pictures/political/don%27t_vote.jpg

de gabi la 23 September 2010 - 12:12

daca se pot face invarteli cu cei care nu se prezinta la vot, si le apare numele ca si cand ar fi votat, nu se pot face invarteli sa se schimbe votul celui ce s-a prezentat? jos alegerile!! puterea in mana poporului!! prpr

de Daniel la 23 September 2010 - 12:14

corect… If this is what they call “democracy”…mai bine plec

de gabi la 23 September 2010 - 12:29

pe Marte?!

de Daniel la 23 September 2010 - 12:31

hell no!

de Daniel la 23 September 2010 - 13:41

marsh mha la ND! (daca nu stiam de ani de zile ce e stanga si ce e dreapta nu ma exprimam desteptule) … cati ani ai si unde ai terminat faculta? o zi buna ! :D

de Daniel la 23 September 2010 - 13:44

si ca sa-ti traduc,ca poate n-ai inteles: AFARA CU FASCISTII!

Numai bine!

de Daniel la 23 September 2010 - 13:46

p.s. @legionar … inca o chestie… te declari legionar (presupun ca esti mare nationalist,probabil membru ND sau Nat88) dar ai greseli gramaticale (de aia te intrebam de varsta si fauclta). citez: “ia-ti” … :)

de Daniel la 23 September 2010 - 13:47

* la-ti

de Vector la 23 September 2010 - 17:44

@gabi
Nu poti sa schimbi ceva (viata politica,de exemplu…),fara implicare si de aceea eu sint pentru participarea la vot.In cazul tau insa,la cite prostii spui si la cita lipsa de logica exista in capul tau,am un sfat:nu vota,stai mai bine acasa.

de DE EXEMPLU la 23 September 2010 - 18:31

Daca la viitoarele alegeri locale,voi candida de expl. eu x,cine naiba ma alege?(la functia de primar)cine credeti ca ar vota cu mine daca nu as avea un partid puternic in spate ?si un electorat educat? ce vreti sa schimbati ?atata timp cat partidele romanesti au aproximativ cate 12 candidati de primari ,iar UDMR unul singur,e normal sa castig eu. Nu va stresati,nu are rost,nu mai va tot… vorba aia uata unii pe altii,mai bine fiti uniti.In timp ce 12 se bat al 13 lea castiga.Asta asa v-a fi tot timpu in Carei.Succes la comentarii !!!!

de Daniel la 23 September 2010 - 18:52

@Vector: Intr-o economie compromisa deja de peste 20 ani nu se mai poate schimba nimic indiferent cine vine la putere. Ghearele capitalismului mai mult sau mai putin legal au lasat urme foarte adanci in economie.Gaurile mari financiare (mai mult sau mai putin legale) s-au facut la inceputul celor 20 ani (mai ales)… Suntem in capitalism,asa ca mai bine ne-am axa fiecare pe ce putem schimba la noi (fiecare individ) deoarece e o continua competitie intre noi oamenii,pentru ca asta presupune… (si din pacate la noi,competitia nu e corecta,din cauza coruptiei) nu sa ne bazam pe stat. Pace!

de gabi la 23 September 2010 - 19:45

vector, logica ta spune sa te duci sa votezi, apoi sa te plangi de cei alesi, sa vina altii, iar la vot, iar sa ne plangem?:) fii serios…pacat ca mai toti gandesc ca tine:| nu poti schimba ceva fara implicare, dar in cazul asta implicarea ar insemna tocmai lipsa de la vot a tuturor. sa nu mearga nimeni, si sa iasa scorul 500 de mii la 500 de mii pt cele 2 partide mari de acum. sa se faca de ras, sa iasa 1 milion de alegatori falsi.:)) nu spun deloc prostii, exista logica in capul meu, doar ca logica mea e diferita de a ta. e mai bine asa. sa va duceti in continuare, sa va implicati, sa va plangeti de ei, sa va implicati din nou peste cativa ani, iar sa plangeti, iar sa va implicati, si tot asa.

de Oscar Wilde la 23 September 2010 - 20:39

Afara cu statul din economie si la ghena cu fascistii!

de Oscar Wilde la 23 September 2010 - 20:46

@Redactie

Nu va cer decat asumarea in totalitate a calitatii de jurnalist, ceea ce presupune
printre altele si o farama de curaj.Ar contribui pana la urma la prestigiul ziarului dvs.
pe care de altfel il citesc regulat.Luati asta ca pe un sfat.

O seara faina

de Vector la 24 September 2010 - 12:42

@gabi
Deci tu esti pentru implicare prin lipsa…tipic rominesc(si foarte comod,iar rezultatele se vad).Multumesc,nu!

de gabi la 24 September 2010 - 13:31

@vector
in acesti 20 de ani s-au perindat la conducerea tarii cam toate partidele. nu cred ca a fost vreuna care sa faca cinstit ceva, nu cred ca vreuna a fost adulata de romanul de rand. tipic romanesc cum gandesc eu, zici? nu, tipic romanesc e sa te plangi dar sa continui sa mergi la vot(vot=implicare :D ), desi rezultatele sunt aceleasi=> ne plangem din nou si din nou. du-te la vot frate vector, ca multe rezolvi! implica-te!

de Vector la 24 September 2010 - 18:50

@gabi
Nu sint,si nici nu vreau sa fiu frate cu tine.URASC PROSTIA!

de gabi la 26 September 2010 - 16:18

mda, pacat ca nu sunt mai multi prosti ca mine in tara asta, majoritatea sunt destepti ca tine. de asta suntem unde suntem, desteptule!

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:10

Reader, te rog, “deontologie profesionala” este pleonasm.

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:14

Oscar Wilde, se pare ca nu ai habar de asasinii economici! Am scos statul din economie si acum nu mai avem economie! Nici macar sa ne producem necesarul de mancare, dar sa mai si producem la nivelul calificarii fortei de munca romanesti. Acum suntem deja morti economic. Si fiindca nu mai au ce da clientelei politice, PDL-ii ne indatoreaza pe cateva generatii. Adica, daca nu mai avem ce fura, hai sa ne imprumutam si sa luam noi banii, iar prostii sa plateasca imprumuturile.

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:17

Au zis PDL-ii ca liberalii au last o gaura de circa 5-8 miliarde de euro in buget. De ce nu au acoperit-o cu un imprumut de 8 miliarde? De ce ne-au indatorat cu 15 miliarde si mai vor inca vreo sase? De ce din centura de siguranta, imprumutul la FMI (de circa 20 miliarde)a devenit streang de gatul poporului roman?

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:19

De ce kktul de basescu vrea acum sa schimbe si poporul? Pentru ca nu mai vrea sa-i plateasca lui porcismele? Mai nou a zis ca romanii sunt obisnuiti cu nemunca. dar de ce atatea milioane romani lucreaza afara (vorbesc de cei care lucreaza, nu de cei care fura) si sunt apreciati acolo, iar acasa sunt considerati lenesi?

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:34

Stimate Oscar, nu fi wild (please!)Ca am avut deja parte de destul extremism! Autorul unei poezii frumoase ramane cu merite literare, in ciuda unei apartenente politice discutabile. Poate te apuci sa-l scoti pe Gyr din literatura, cum au facut comunistii(si nu numai cu el!). Dar de ce nu-l scoti si pe Goga? Sau pe Eminescu? Si poate literatura romana se va compune numai din ……Oscar Wilde?
Asa ar fi bine?

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:43

legionare, cu Codreanu – poate mai treaca – mearga (pentru ca are totusi niste crime la activ!)dar pe Horia Sima de ce?

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:44

Oscar, dupa ce am scos statul din economie se intampla niste chestii pe care te rog sa le vizionezi pe http://www.porcisme si apoi (poate) mai discutam

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:48

legionare, daca te fascineaza si ti-ai ales ca model pe cei care faceau politica folosind bata si revolverul, mi-e tare teama ca nu prea ai de-a face cu democratia si ca, poate, te fascineaza chiar si base! Succesuri!

de Ioan Asan la 26 September 2010 - 21:53

Vox News, nu ma apuc sa dau calificative, dar nu ma pot abtine sa nu intreb cum de, dupa ce ai vazut ce a facut in 5 ani ca presedinte ( nu mai vorbesc de calitatea de ministru al transporturilor si nici de cea de primar general al capitalei), ai mai fost alaturi de respectivul dobitoc la alegerile prezidentiale. Daca nu ti-au fost suficienti cei 5 ani ca sa intelegi ce ne paste din partea dobitocului ma tem ca sunt tare multi care pricep greu si uita repede!

de Norbi - la 28 September 2010 - 08:09

ha,ha,ha,ha,ha, va strofocati de geaba !spor la munci si multe tzepe !asta meritati !fiecare culege ce a semanat!!!sa aveti succesuri multe la semanat !!!!

de Ioan Asan la 28 September 2010 - 11:45

Norbi, tu ai semanat base? Ca vad ca si tu asta culegi! Sau presedintele tau e altcineva? Sau, poate tu ai semanat ministri la cultura, sanatate, mediu?
Desi multi au semanat altceva decat base, tot base a iesit pentru ca nu au dat cu ierbicid!
cat despre politica tzepelor, fii atent ca poti sa razi de altii, dar sa te vad cand o iei tu! atunci sa vad cate “ha,ha,ha,ha,ha” o sa mai scoti!
P.S. cred ca ai vrut sa urezi “succesuri” la cules, nu la semanat!

de NORBI la 29 September 2010 - 18:37

Eu nu am semanat nimic in Romania,traiesc in alta tara d-le,daca ma cheama Norbert, nu inseamna ca sunt maghiar, ASANELE,nu fa tu apropouri,ca ma prind,sunt destept sa stii,am si eu o facultate ca si tine probabil si inca facuta in strainatate,daca esti curios.Spor la comenturi,da tot degeaba,ramaneti cu comenturile.Sa va fie bine !!!!!!!!!!!!!!!!!

de Ioan Asan la 29 September 2010 - 20:33

hai norbi, mai lauda-te cu facultatile tale prin alte tari, ca de alea mintale cam duci lipsa, in ciuda afirmatiilor ca te prinzi si esti destept. Si daca ai fi maghiar, care e problema? Si daca traiesti in alta tara te simti protejat fiindca tie nu ti se intampla ceea ce se intampla milioanelor de locuitori ai Romaniei. Iar daca nu te intereseaza decat sa ne spui cat esti tu de destept ca nu traiesti pe aici, fii sanatos. Regret doar ca m-am deranjat sa te bag in seama si i-am dat satisfactie narcisistului din tine.

de Ioan Asan la 29 September 2010 - 20:34

gabi, exista si solutia alegerilor anticipate. atata doar ca nu mai ies ai tai!

de Gabi D la 30 September 2010 - 18:29

Apreciez replicile d-nei Ciuta D.si in special,as spune ca mi-a placut replica data pentru persoana care se semneaza ,,gabi ‘(scriu cu litere mici ptr.ca asa se semneaza)si crede ca detine adevarul absolut.Psihologic vorbind,mi se pare recalcitrant in ale scrisului,indiferent despre cine si ce se scrie,acest Gabi,se crede atotstiutor,contrazice pe toata lumea si crede ca stie mai tot ce se intampla in lumea asta.Filozofeaza…,dar cu asta ramane si parerea mea e sa se mai cizeleze.Este o zicala,,Niciodata,sa nu spui,Niciodata!

de gabi la 30 September 2010 - 19:27

ti-am mai spus gabi d, unde sunt eu acum, tu nu intri cu pile. atat am vrut sa spun. sunt destul de cizelat. tu mai trebuie sa inveti.

de bravo base la 1 October 2010 - 07:40

@ gabi
cine e “poporul” care conduce in situatia “jos alegerile” pe care o propui? Tu nu vezi ca faci propaganda pentru revenirea la dictatura? Gaseste un sistem mai bun pentru libertatea omului si propune-l. Dar nu insulta inteligenta contemporanilor tai propunand modele politice apropiate de comuna primitiva. Iti inchipui ca solutia este foarte simpla, dar ca zeci de generatii nu au fost capabile sa o formuleze in modul tau anarhist? Caci anarhism se numeste modelul propus de tine : fara separarea puterilor in stat, fara parlament si alegeri, ajungem la suprematia bunului plac. Afla ca pana acum au facut-o destul de multi (printre ei: Proudhon, Bakunin, Mussolini). Sigur, e dreptul tau sa spui ce vrei, dar e si dreptul meu sa-ti spun ca gresesti atunci cand consider ca o faci

de gabi la 1 October 2010 - 11:08

nu fac in nici un caz propaganda dictaturii. nu propun modele politice apropiate de comuna primitiva, modelul propus de mine, prin care poporul ar conduce, s-ar realiza prin niste reguli clare, sa nu sara calul nici “poporul”. oricum si anarhia ar fi mai ok, decat ce e acum, cand toata lumea se plange, etc. tara asta are resurse ca sa supravietuiasca crizei, dar daca sunt in mainile cui nu trebuie, logic ca nu se rezolva nimic. mai bine sa strice 20 de mil de oameni ceva, si macar nu ne suparam, decat sa distruga cateva sute si noi sa nu putem face nimic(democratie=fac ei legi, noi, poporul le acceptam?? demos, cratos???) iar de separarea puterilor in stat nu am pomenit sa se schimbe, doar ca guvernul si parlamentul sa nu existe, sau sa existe, dar poporul sa ii dicteze, nu ei dupa placul lor. puterea judecatoreasca nu ar disparea, deci anarhie nu ar iesi. ti-am mai scris si pe celalalt articol, si daca am aduna toate resursele din tara, si le-am imparti in mod corect, fara ca unii sa aiba zeci si sute de milarde, tara asta nu ar putea fi distrusa de eventuale decizii proaste ale poporului. deci nu ar iesi anarhie mai mare decat degringolada in care suntem acum.

de Ioan Asan la 1 October 2010 - 14:54

@gabi
interesant, gabi. spune-mi si mie cum faci separarea puterilor in stat daca parlamentul si guvernul nu ar exista??? E foarte curios cum faci practic asta. Si cum sa ii dicteze poporul? Iar daca ii dicteaza poporul ( ca pe vremea marii adunari nationale = parlamentul lui ceasca) ce rost mai are parlamentul? Dezvolta ideea in practica, scrie o carte pe tema asta, ca sa moara de necaz Montesquieu, Rousseau si toti ideologii separarii puterilor in stat. Acuma sa nu intelegi ca eu cred ca daca au zis Montesquieu si Rousseau si alti francezi, gata, cuvantul lor e litera de lege. Ei au zis ce au zis in sec. XVIII, lumea a mai evoluat de atunci, dar, in ciuda evolutiei si a descoperirii inconvenientelor sistemului lor, pana acum nu s-a gasit un alt model FUNCTIONAL (nu teoretic) de democratie.
Pana nu detaliezi cum vezi exact functionarea modelului tau de democratie, da-mi voie sa spun nu ca te inseli, nici ca nu te cred, ci doar ca te cantonezi intr-o speculatie, intr-un joc imaginativ, care, pana la acest punct nu reprezinta o solutie.

de Ioan Asan la 1 October 2010 - 15:02

care ar fi acele reguli? ca “sa nu sara calul nici poporul” nu este limpede, adica nu e definit un cadru care sa lamureasca in ce conditii poporul sare calul. Bine, dupa mine, problema cea mai delicata este “cine e poporul?” Pentru ca manifetatiile din 1989-1990, au afirmat aproape toate ca ele reprezentau poporul si astfel ajungeam la situatia curioasa ca aveam mai multe popoare romanesti! (Cate unul de fiecare manifestatie anti sau pro)

de Ioan Asan la 1 October 2010 - 15:02

scuze, manifestatiile din 1989 -1990

de Ioan Asan la 1 October 2010 - 15:05

Raspuns la intrebarea redactiei de la finalul articolului: De ce oare? Ghici!

de Vector la 1 October 2010 - 17:27

Nu va mai ocupati de gabi.Comentariile lui sint rodul unei minti “tulburate”.Vorbe multe si multa prostie.

de gabi la 1 October 2010 - 22:06

vector, tu du-te la vot, discutia asta te depaseste. du-te si pune shtantza! prrrrrrrrr0stule ce esti!!!(vorba tipic careiana de la meciuri)

de gabi la 1 October 2010 - 22:18

ai dreptate Ioan Asan, e greu de pus in practica, acele reguli ar reprezenta o incercare adevarata, dar odata definite, ar schimba mult in bine. poporul=23 mil de oameni, care sa constituie atat guvernul cat si parlamentul. regulile ar fi buba, ar fi greu de definit si greu de implementat. ma bucur ca dai dovada de realism si esti partial de acord cu mine, macar poti avea o discutie cu cineva, ca daca am fi toti ca Gabi D, Vector sau D Ciuta, am merge la vot, si ar fi aceeasi faza. oricum esti mult mai destept decat cei enumerati mai sus, din moment ce recunosti ca toate partidele sunt vinovate pt situatia actuala, nu doar pdl, sau vrajeli din astea. vector, vote pls! :D mai bine minte tulburata si multa prostie, decat minte obosita si multa plafonare, ceea ce vad la tine! inca o data e corect ce zici Ioan Asan! problema cea mare ar fi definirea acelor reguli de bun simt dupa care sa se ghideze toata lumea. oricum e mai greu decat sa te duci sa pui o shtantza nu-i asa vector? sau sa te plangi de cei ce ne conduc!

de Daniel la 1 October 2010 - 22:36

Multi din cei care vorbesc aici habar n-au ce e aia anarhie… Ei asociaza anarhia cu haosul,total gresit.Pentru domnul care a scris cu cateva commenturi in sus de Mussolini…ce legatura are Mussolini cu Anarhia? el era chiar opusul.Era de extrema dreapta,era cel mai pur fascist…era social-nationalist…sau NAZI,pentru cei ce nu stiu ce e social-nationalismul.Au existat de-a lungul istoriei state anarhiste….unul din ele fiind chiar Catalunia.In Romania nu ai cum sa implementezi un model anarhic si o politie muncitoreasca,deoarece roamnii nu au mentalitate pentru asa ceva…la noi e legea junglei…prea multe orgolii,prea multe interese,SOLIDARITATE zero.Altfel,era fain o anarhie (si cu siguranta era totul muuult mai linistit si organizat).Surprinzator,nu? .Vad tot mai sus,altii condamna comunismul… Eh hai sa va zic ceva,uitati-va la China…modelul cu adevarat comunist (comunism-democratic)Nu pseudo-comunismul care era la noi.Un totalitarism ieftin si o dictatura de rahat care numa cu termenul de comunism nu avea de a face,asta e tristul adevar.China sunt comunisti si totusi pe model economic sunt capitalisti.Au stiut sa le combine perfect,si sunt a 2-a putere economica a lumii momentan…si in maxim 5 ani prima.Bravo lor!.Putem visa in continuare ,degeaba…la noi niciodata nu va fi nici “liberte” …nici “egalite”…nici “fraternite” (mai ales ultima).O zi buna!

p.s. modelul de la noi (si nu numai) …tipic pentru secolul 21 => http://s13.photobucket.com/albums/a278/letmeknow68/Pyramid_of_Capitalist_System.png

de Daniel la 1 October 2010 - 22:52

…si cu tot respectul pentru cei care au murit in 89′,si pentru rudele lor…o zic cu tristete,acei oameni au fost fraieri (totusi n-a fost vina lor) in sensul ca s-au lasat prostiti de jocul acesta facut de Iliescu,Petre Roman,si altii… numit “revolutie”. Mare pacat…

de Ioan Asan la 2 October 2010 - 10:13

Daniel, nu e suficient sa ai creierul operational, mai trebuie si material cu care sa operezi, adica informatie. Iar informatia nu se gaseste aprioric in strafundurile creierului, ci in exteriorul nostru. Mai pe romaneste, trebuie sa te mai si documentezi. Inainte de a fi fascist (“cel mai pur”) Mussolini a fost anarhist. Documenteaza-te si vei vedea ca a existat o legatura intre Mussolini si anarhie. Imi pare rau ca ti-a lipsit informatia si ai perorat in gol.

de Ioan Asan la 2 October 2010 - 10:22

nicaieri in lume nu a fost vreodata comunism asa cum l-au imaginat tot felul de ganditori, nici macar in China. Si asta pentru ca nici o societate nu a ajuns inca la nivelul in care sa ia de la fiecare dupa capacitati si sa acopere nevoile fiecaruia. ca au fost state care s-au revendicat comuniste, ca au fost si inca mai sunt partide comuniste, unele chiar conducatoare de state, este o alta treaba. In multe state, ca si in China, partidul comunist a preluat puterea si nu a mai cedat-o. Insa conducerea P.C. Chinez a avut viziunea pragmatica a introducerii cointeresarii materiale, inclusiv prin proprietate privata spre stimularea productiei. Au avut si ideea deschiderii acelor zone libere in care orice firma avea obligatia de a produce in primii 5 ani numai pentru export si astfel au determinat investitorii care au intrat in acele zone sa introduca numai tehnologie de ultima ora. Discutia e lunga, poate cu alta ocazie detaliem. o zi buna

de bravo base la 2 October 2010 - 12:29

pt Daniel
“Cel mai pur fascist” (mussolini)a fost un timp si membru al Partidului Socialist Italian, nu numai anarhist.

de Daniel la 2 October 2010 - 13:21

@ Ioan Asan: Din punct de vedere logic…comunismul adevarat este cel care functioneaza,aceasta chestie vroiam eu sa subliniez mai sus.

@ bravo base: Logic ca a fost membru in partidul socialist,din moment ce fascismul ca si idee isi gaseste tot in socialism originea :) ) (socialismul anti-marxist)

de Daniel la 2 October 2010 - 13:26

ah,in legatura cu Mussolini… Benito Mussolini nu a fost anarhist.Tatal sau a fost activist anarhist (Alessandro Mussolini).

de Ioan Asan la 4 October 2010 - 21:00

mai citeste, Daniel, sa vezi ca idolul tau a cochetat si cu ideile anarhiste, mai ales in perioada cand a fost in Elvetia (incepand cu 1902)
nu faceam referire la comportamentul sau anarhic din tinerete si nici la expulzarea lui din Elvetia, care a fost motivata consulului italian tocmai prin anarhismul lui Mussolini.
nu vreau sa dau linkuri, informatia se gaseste in cateva carti despre Mussolini si epoca premergatoare primului razboi mondial, dar, daca dai o cautare pe google mussolini anarhist, vezi ce gasesti.

de Daniel la 4 October 2010 - 22:24

Uoooou stai,stai putin cu faza cu “idolul tau” …You got that wrong. Nu stiu daca ai observat commmenturile mele de aici sau de la alte articole…eu sunt chiar de partea opusa. Nu-l suport pe omu… si nici fascismul.Deci personaje precum Mussolini,Hitler,Bush,sau organizatii cu tenta fascista si/sau de extrema dreapta no thanks.Eu nu…sunt de alta parte,mai anti-fascista mai exact.Pace!

de ioan asan la 6 October 2010 - 18:53

@bravo base
stanga socialista, adepta a dezvoltarii democratice, s-a opus atat ideilor fasciste cat si ideilor antidemocratice promovate de comunisti. Iar afirmatia ca fascismul se trage din socialism vine de-a dreptul din balarii si nui are nimic serios in ea.

de SOCIETATE la 7 October 2010 - 05:53

BLAAAAAA,BLAAAAAAAAAAAA,BLAAAAAAAAA,se vede ca nu aveti ce lucra sau alte preocupari mai importante ,va pierdeti timpul degeaba si va tociti degetele pe tastatura!!!!!!!!!!

de Daniel la 7 October 2010 - 11:38

repet (intr-un fel) .Afirmatia conform careia fascismul e o forma de socialism anti-marxist e facuta de catre Zeev Sternhell,care este,citez: “historian and one of the world’s leading experts on Fascism”. Cu asta am incheiat,ca m-am plictisit.Deja sunt de acord cu cel care are nick-ul “SOCIETATE”…

de gabi la 7 October 2010 - 19:16

pai mai SOCIETATE, tu esti marele filosof, cu preocupari mult prea importante fata de ceilalti, tu esti supra-om. desi se pare ca singura data(7 octombrie 05:53) mai neobisnuita pentru ultimele comentarii este a ta(chiar daca ora serverului e diferita). ce faceai ticule la ora aia? prin taxiuri, sau brutarii nu cred, ca nu prea ai net, poate de pe telefon…pesemne te odihneai pt a doua zi de lucru. lasa vrajelile, atata timp cat si tu esti un pierde-vara.

apropo, uite unde se ajunge de la gunoi…la alte gunoaie…fascisti, nationalisti, socialisti, etc. desi se parea ca ati divagat, tot la subiect ati ajuns!bv

de gabi la 7 October 2010 - 19:20

serverul e cu 1h 46 de min in spate, deci SOCIETATE a pus commentul pe la 7:30. gabi, nu ti-e rusine sa te legi de un om din campul muncii, care se trezeste devreme, si inainte da mearga la preocuparile lui mult prea importante, mai lasa si un comentariu pe buletin?! chiar crezi ca le stii pe toate, mai gabi? chiar crezi ca poti sa iti bati joc de un om adevarat, care nu-si toceste degetele pe tastatura?! esti penibil gabi, mai bine te-ai lasa de la comentarii, vb numai aiurea…

de Daniel la 7 October 2010 - 19:25

gabi,culca-te…

de gabi la 7 October 2010 - 19:35

care?

de Daniel la 7 October 2010 - 19:36

balint

de gabi la 7 October 2010 - 19:37

era culmea sa scrii csernai

de Ioan Asan la 20 October 2010 - 10:39

Gunoiul, etrena poveste!

de Ioan Asan la 20 October 2010 - 10:43

eterna poveste!

Lasati un comentariu