Lipsă de fonduri şi de personal la Spitalul din Carei

• publicat la: 18 septembrie 2010
Lipsă de fonduri şi  de personal la Spitalul din Carei

Spitalul Municipal Carei duce o lipsă acută de bani şi  de personal din cauza blocării posturilor,  din cauza ieşirii la  pensie a numeroase cadre. Luna trecută 7 persoane s-au pensionat şi nu mai sunt specialişti suficienţi.

Potrivit declaraţiilor directorului medical dr. Petkes Eva Ileana, spitalul încearcă să se folosească de fondurile pe care Casa le mai acoperă şi le asigură bolnavilor internaţi faşe, pansamente, seringi sau medicamentele necesare. „Toţi cei care se prezintă de la medicul de familie sunt deserviţi, însă tratamentele prescrise de altcineva decât de medicul de urgenţă trebuie platite, spitalul nu are nicio legatură cu deservirea medicaţiei.
Casa asigură un pachet de bază care este limitat la anumite servicii iar restul care nu vor fi incluse se vor taxa. Acest ordin nu este aplicat încă,  curând se va aplica.”

Referitor la condiţiile de spitalizare de care spitalul dispune, dr. Petkeş a afirmat  că aceastea sunt optime, în limita posibilităţilor, nu duc lipsă de paturi, bucătăria este nouă, mâncarea este bună, bolnavii au condiţii decente.

Până la sfarşitul anului serviciile sunt limitate faţă de posibilităţile spitalului.  Luna aceasta casa plăteşte minim 700 de externări respectiv internări, în octombrie doar 250 de servicii contractate iar în noiembrie 160. „Noi vom face în continuare consultaţii, doar că nu se primesc banii”menţionează directorul medical Petkes.

În această perioadă cel mai des am avut de-a face cu accidentele vasculare şi probleme cardiace, care presupun sume mai mari pentru îngrijire şi tratament.
Spitalul deţine aparatura nouă şi modernă la secţiile de ortopedie, balneoterapie, fizioterapie.

„Pentru analizele medicale nu sunt fonduri, acestea se fac contra cost deoarece Casa nu încheie contract cu laboratorul datorită faptului că acesta nu este acreditat din cauza lipsei mari de fonduri. Ar fi nevoie de cel puţin 15.000 de euro, ceea ce nu este posibil. Beneficiază de analize gratuite doar cei internaţi în spital.” ne-a spus managerul spitalului domnul Goraş Constantin

Totodată domnul Goraş a mai precizat că „se doreşte înfiinţarea unui centru de permanenţă al medicilor de familie, însa nimeni nu a luat iniţiativa. În aceste centre medicii de familie vor acorda asistenţă medicală şi vor face consultaţii. Făcându-se o triere a bolnavilor, deoarece nu toate consultaţiile sunt majore, ar facilita şi cheltuielile spitalului”.

Andrada Vasile

comentarii

de ...... la 22 septembrie 2010 - 12:57

de dani la 18 June 2010 – 09:53

NICI O DATA..sa fure ce se mai poate fura pai astia nu sant in stare sa faca o TOALETA da sa adm. un SPITAL….cine KOVACS si KAIZER…sa fim seriosiiiiiiiiiiiiiiiii

Lasati un comentariu