Lucrări de reabilitare in ritm alert la Liceul Teoretic

• publicat la: 1 septembrie 2010
Lucrări de reabilitare in ritm alert  la Liceul Teoretic

In cursul anului trecut, Liceul Teoretic a câştigat un proiect de extindere a suprafeţei destinate invăţământului liceal, proiect  cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.  Valoarea proiectului este de peste 4 milioane lei.

Deşi au mai rămas doar două săptămâni până la  începerea noului an şcolar, la Liceul Teoretic se munceşte de zor.După cum se vede şi in imaginile dela faţa locului, stadiul lucrărilor este mult rămas in urmă.

Lucrările trebuiau să înceapă încă din luna octombrie a anului trecut dar,  practic, au demarat de abia din 2 iunie .

Potrivit celor declarate de directorul unităţii de invăţământ, prof.Zido Alexandru, o mai bună organizare de şantier ar fi dus la   existenţa unei festivităţi de incepere a unui nou an şcolar in cele mai decente condiţii.”Astfel, la acest stadiu al lucrărilor, ne vedem obligaţi să căutăm soluţii pentru desfăşurarea procesului de invăţământ . Dacă se vor termina finisajele in clădirea mare a liceului, aşa cum avem promisiuni, vom reuşi cât de cât să incepem cursurile.Mai este de pus parchetul ( care va sosi săptămâna viitoare impreună cu uşile)  şi apoi curăţenia generală.Dacă nu se va reuşi acest efort atunci vom fi obligati să incepem cursurile  in clădirea mică din spate,  cu varianta orelor de după-amiază”.

Firmele care au câştigat licitaţia pentru construcţie sunt SC Universal Construct SA Satu- Mare majoritari acţionari cu 51% şi SC Nord Construcţii SA Carei cu 49%.

După cum am putut afla  de la  şeful de  şantier Link Tibor dela Nord Construcţii Carei, s-au făcut o serie de îmbunătăţiri şi renovări de anvergură. „La clădirea veche a fost schimbat întreg acoperişul, ferestrele înlocuite şi ele cu geamuri termopan, uşi noi de lemn, s-a făcut recompartimentarea grupurilor sanitare, finisaje noi, a fost refăcută instalaţia de încălzire, apă rece, caldă, pardoselile schimbate cu parchet laminat, întreaga clădire va fi zugravită şi termoizolată pe exterior. Vor fi montate panouri solare pentru preparea apei calde şi panouri fotovoltaice ce vor asigura curentul. Ceea ce va fi nou şi în conformitate cu normele europene este că va fi singurul liceu care va avea o rampă destinată persoanelor cu handicap. Clădirea cea nouă va cuprinde  8 săli  de clasă la etajul 1 şi 2, iar la mansardă va fi sala festivă.”

In ce priveşte noua  conducere a liceului, nu am reuşit să obţinem date precise.Prof.Zsido Alexandru rămâne in continuare pe post  dar numele directorului adjunct este invăluit in mister.

Andrada Vasile

Daniela Ciută

comentarii

de the sun' la 2 septembrie 2010 - 09:25

O sa mergetzi sa facetzi ore la Maniu..:)) pana ii gata la voi..ca maniu ii de 10 ori cat teoreticu…:)
Forzta Maniu……..:X:X:X
Cel Mai Tare Liceu Din Carei…:)

de babguliasss la 2 septembrie 2010 - 12:02

….da, da ca la teoretic se face mai mult baaabguuliaass in loc de fizica…
Fortza Maaann Gyuulaa!!!

de igi11 la 2 septembrie 2010 - 19:04

oricum teoreticu a avut cele mai bune rezultate..fortza LTC!!!!

de toto la 14 septembrie 2010 - 18:38

….hhhm …la ZSIDO@KOVACS SRL..LTC exista director adjunct….desi nu a fost inca pus in functie oficial…nu va spun cum se numeste…. veti afla….absolventa la facultatea HOLDIS

de cititor la 14 septembrie 2010 - 19:26

ca doar no fi Iacobut

de anonim000 la 13 noiembrie 2010 - 11:27

e cel mai bun liceu din carei

Lasati un comentariu