Medicii de la Grigore Alexandrescu au operat cel mai grav caz de scolioză din lume

• publicat la: 29 septembrie 2010
Medicii de la Grigore Alexandrescu au operat cel mai grav caz de scolioză din lume

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au operat în premieră mondială cel mai grav caz de scolioză întâlnit până acum în lumea medicală, la o adolescentă în vârstă de 16 ani.

Scolioza este o afecţiune a coloanei vertebrale, care constă în devierea ei în plan frontal. În cazul adolescentei, înclinaţia coloanei era de 160 de grade înainte de intervenţia chirurgicală.

„Este cel mai grav caz din literatura de specialitate. Nu a mai auzit nimeni de înclinaţie a coloane la 160 de grade. Cel mai mult se ştie de 120 de grade”, a declarat doctorul Mihai Jianu, unul dintre cei care au operat-o pe tânără.

Specialiştii în domeniu spun că ţara noastră este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul cazurilor de scolioză, cu un număr de 20.000 de cazuri pe an, dintre care 80% copii. Aceiaşi experţi au ţinut să demonteze câteva mituri cu privire la cauzele acestei boli , cum ar fi dormitul pe un pat tare, înotul sau întreruperea activităţilor fizice la şcoală, spunând că ele chiar pot dăuna sănătăţii coloanei, în loc să prevină apariţia unor afecţiuni.

Antena 3.ro

Lasati un comentariu