Se caută urgent AB4 RH negativ

• publicat la: 10 septembrie 2010
Se caută urgent AB4 RH negativ

In urma discuţiei purtată cu dna Doiniţa Crişan, director al  Centrului  de transfuzie sanguină  din Satu-Mare, am aflat că o concitadină de-a noastră are nevoie urgentă de sânge ,grupa AB 4 negativ.

Persoana in cauză a fost victima unui accident de circulaţie ce a avut loc  acum câteva zile  la intersecţia str.Viilor cu b-dul 25 Octombrie.

Cei care au această grupa de sânge şi doresc să ofere  o şansă la viaţă persoanei in cauză , sunt rugaţi să  se deplaseze la Centrul de Transfuzie Sanguină din Satu-Mare.

In cursul zilei de joi, la Policlinica din oraş au avut loc recoltări de sânge .Deşi s-au prezentat mai multe persoane , numai 70 au fost considerate apte pentru acest act.

Persoanele care şi-au luat număr de ordine de la  fişierul policlinicii ,pentru donare de sânge , au fost consultate in prealabil  şi s-a făcut o determinare a hemoglobinei.

Donatorii de sânge  beneficiază de  7 tichete de masă şi o zi liberă, pentru cei incadraţi in câmpul muncii.

Din păcate, numărul celor care s-au prezentat a fost destul de redus in comparaţie cu necesităţile dela nivel judeţean.

« Această cantitate de sânge ajunge pentru o perioada de două zile dar dacă numărul accidentelor nu este semnificativ ,ar ajunge pentru  o perioadă mai mare dar oricum este insuficient” a declarat Doiniţa Crişan.

Cei care vin să doneze sânge trebuie să fie sănătoşi, să aibă vârsta de 18 ani  împliniţi, să nu fi avut antecedente de hepatită, tuberculoză, sifilis, boli neuropsihice, diabet insulină dependent, să aibă o greutate de minim 55 kg la femei, 60 kg la bărbaţi, o tensiune arterială de minim 110/70 mm Hg şi o hemoglobină de minim 13 gr/dl la femei şi 13,5 gr/dl la bărbaţi.

Dacă sunteţi o persoană sănătoasă , gândiţi-vă că printr-o donare de sânge acordaţi cuiva o şansă la viaţă.

Daniela CIUTĂ

comentarii

de aaa la 15 septembrie 2010 - 15:57

dapoi mere drequ’ pe acolo

Lasati un comentariu