Vezi ce scumpiri ne aşteaptă în această toamnă

• publicat la: 1 septembrie 2010
Vezi ce scumpiri ne aşteaptă în această toamnă

Toamna vine pentru români cu o serie de scumpiri la produsele esenţiale pentru oricare om.

Preţul pâinii ar putea creşte din această toamnă cu până la 30%, pentru ca inundaţiile şi seceta au afectat culturile de grâu, anunţă Realitatea Tv.

Şi preţul unui litru de ulei ar putea creşte, din septembrie, cu 15%, deoarece materia primă şi utilităţile s-au scumpit.

Şi bolnavii vor scoate mai mulţi bani din buzunare dacă vor să-şi cumpere medicamentele.

Peste două milioane de români vor fi grav afectaţi de introducerea coplăţii pentru medicamentele folosite la tratatarea bolilor cronice.

Biletele de tren şi metrou se vor scumpi şi ele în septembrie cu 8-9 la sută, respectiv cu 10 – 11 la sută, după ce conducerile CFR Călători şi Metrorex au cerut în repetate rânduri creşterea tarifelor pentru echilibrarea bugetelor, potrivit informaţiilor remise Agerpres de Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat recent că planul de restructurare a companiilor de cale ferată nu prevede doar disponibilizări de personal, ci şi reorganizări şi creşterea veniturilor prin majorări de tarife, nivelurile propuse fiind de 8-9 la sută la CFR Călători şi 10-11 la sută la Metrorex.

„Am făcut propuneri pentru majorarea tarifelor cu 8-9 la sută la CFR Călători şi cu 10-11 la sută la Metrorex. Hotărârile de Guvern sunt făcute, urmează ca Guvernul să ia o decizie”, a spus ministrul Transporturilor.

Hotărârile de Guvern de majorare a tarifelor la CFR Călători şi Metrorex vor intra spre aprobare cel mai probabil în şedinţa de miercuri a Executivului, potrivit reprezentanţilor celor două companii.

CFR Călători a majorat deja tarifele cu circa patru la sută, de la 1 iulie, în urma majorării TVA. Ultima creştere a preţurilor la biletele de tren, cu 8,1 la sută, s-a produs la 1 septembrie 2007.
Sursa: Ziare.com

Lasati un comentariu