15 trucuri FENG SHUI pentru o viaţă ZEN

• publicat la: 4 octombrie 2010
15 trucuri FENG SHUI pentru o viaţă ZEN

Pentru cei mai practici dintre voi, Feng Shui s-ar putea să pară un hibrid între SF şi realitate. Principiile aplicate în această artă pot fi aplicate în orice spaţiu, chiar dacă te găseşti de partea celor sceptici în această privinţă.
Din păcate, Feng Shui nu e un ghid care te învaţă cum să creşti pomul cu bani sau să îi vrăjeşti pe oameni să se îndrăgostească nebuneşte de tine. Feng Shui nu este nici un remediu bun la toate. Totuşi, această artă te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti anumite aspecte ale vieţii.
Dacă eşti gata să faci câteva schimbări, iată câteva sfaturi pentru o atmosferă “zen”:

1.    Decoratul. Dacă te-ai apucat să redecorezi prin casă, ori să zugrăveşti, e bine să faci această activitate avându-i pe cei dragi în minte. Gândeşte-te la iubitul tău în timp ce te lupţi cu vopsitul peretelui din sufragerie, la prietena ta cea mai bună sau la părinţii tăi în timp ce decorezi dormitorul cu noile perdele. Efectul va fi că tu te vei relaxa şi astfel vei lucra mult mai cu drag. Ştii tu cum e aia cu “gândeşte pozitiv”!

2.    Poziţionarea scaunelor. Oriunde s-ar afla canapelele şi scaunele în casă, în cameră sau la birou, oricine se aşează pe ele trebuie să aibă o vedere bună către uşa de intrare/ieşire.

3.    Fără pantofi şi papuci în faţa uşii. Dacă stai la casă, probabil că obişnuieşti să îţi arunci încălţămintea undeva în faţa locuinţei înainte să intri. Mai ales dacă ai umblat prin zone mai puţin… asfaltate. De ce nu e bine? Energia sau “chi” este purtată de vânt şi va colecta mirosurile pantofilor, mirosuri care dacă intra în casă, se spune că vor aduce boli celor care locuiesc acolo. “Chi” caută apa, aşa că dacă nu ai vreo sursă de apă prin jur, ca de exemplu un acvariu cu peşti, această energie se va pierde în vânt.
4.    Fără oglinzi în dormitor. Ok, probabil că ai o astfel de oglindă undeva în cameră pentru a te aranja dimineaţa. Unde mai pui că sexul în faţa oglinzii poate fi destul de “kinky”, dar principiile Feng Shui interzic astfel de amenajări. În faţa sau lângă patul tau nu trebuie să existe oglinzi! De ce? Oglinzile amplasate în faţa patului aduc o a treia persoană în relaţia voastră. Şi nu vorbesc aici de un menage-a-trois, în cazul în care te tenta ideea, ci de o aventură a unuia dintre parteneri.

5.    Fără televizor în dormitor. Te-ai obişnuit să te uiţi la un film seara înainte de culcare direct din pat sau să te trezeşti de dimineaţă în weekend şi să urmăreşti desene animate în dormitor? Practicienii de Feng Shui te sfătuiesc să renunţi la acest obicei. Dacă îţi este greu să te dezobişnuieşti, atunci după ce ţi-ai urmărit emisiunea preferată, acoperă televizorul cu un material din plastic. Da, trebuie neapărat să fie din plastic!

6.    Aeriseşte dormitorul. Mai ţii minte că ţi-am spus ceva mai sus despre “chi”? Ei bine, cum vrei să pătrundă energia în casa ta dacă nu deschizi ferestrele? Lasă în fiecare zi, cel puţin 20 de minute, camerele să se aerisească pentru că “chi” proaspăt să pătrundă în casa ta.

7.    Evită paturile suprapuse. Fie că vorbim de dormitorul copiilor sau de o noapte petrecută la nişte prieteni unde va trebui să dormi într-un pat suprapus, trebuie să ştii că acest lucru nu este corect din punct de vedere al principiilor Feng Shui. Ştiu că economiseşti foarte mult loc optând pentru un astfel de pat, dar cine va dormi în patul de jos nu va beneficia de “chi” proaspăt, iar acest lucru îi va afecta sănătatea.

8.    Fântână în casă. Da, sună ciudat şi poate şi puţin spre kitsch, dar fântânile atrag energia pozitivă. Ţi-am mai spus eu că “chi” este atras de sursele de apă. Important este să aşezi această fântână sau un acvariu cu peşti într-un loc favorabil pentru a atrage ce anume îţi doreşti în viaţa ta.

9.    Acvariul de peşti. Trebuie să fii atentă unde îţi poziţionezi peştişorii pe care i-ai adoptat. Un acvariu aşezat în locul potrivit îţi poate aduce foarte multă bucurie în viaţă. Invers, dacă este poziţionat în  aşa numitele “zone interzise”, atunci nu îţi va aduce decât ghinioane, procese, pierderi financiare, probleme la serviciu şi nu numai. Cum îţi dai seama care este locul potrivit? Prin observaţie. Dacă simţi că ghinioanele s-au ţinut scai de tine în ultima vreme şi mai ştii că ai un acvariu cu peşti acasă, ar fi o idee să îl muţi în altă parte şi să vezi cum se vor comporta lucrurile apoi.

10.    Nu dormii  pe jos. Atunci când nu mai ai loc, în caz că ai musafiri care stau mai multe zile, probabil că unii vor fi nevoiţi să doarmă pe o saltea, pe jos. Trebuie să ştii însă că în această situaţie, sănătatea celui care doarme pe jos va avea de suferit. Nu este vorba numai de faptul că s-ar putea să îl tragă curentul, ci şi faptul că “chi” nu poate ajunge sub pat. Este ideal ca energia să circule în jurul locului unde dormim pentru a ne păstra sănătoşi.

11.    Poziţionarea patului. Ai grijă întotdeauna ca patul tău să aibă în spate un perete solid. Acest lucru este foarte important pentru un somn relaxant şi odihnitor.  Peretele solid înseamnă un somn adânc şi sănătos pentru ca tu să te poţi trezi dimineaţa fresh şi să te ocupi cu drag şi spor de planurile făcute.

12.    Fără canapele roşii! Da, este o culoare frumoasă, mie una îmi place în mod deosebit, dar este interzisă cu stricteţe pentru canapele. De ce? Roşul reprezintă focul, iar o canapea roşie ar putea să te facă să intri într-o stare de presiune şi îţi va pune în cale obstacole şi probleme în ceea ce priveşte munca.

13.    Apă VS Foc! Nu poziţiona niciodată aragazul din bucătărie paralel cu o sursă de apă, ca de exemplu frigider, maşină de spălat rufe sau vase, chiuvetă sau baie. Dacă cele două elemente, apa şi focul, se întâlnesc, acestea pot produce neplăceri şi probleme în familie.

14.    Culori şi forme. Foarte importantă este cromatica, indiferent de camera de care vorbim! Trebuie să ţii cont că în Feng Shui contează fiecare formă, fiecare element decorativ, scobitură… ce sa mai, fiecare detaliu! La fel se procedează şi în cazul culorilor. Un aranjament potrivit şi corect din punct de vedere al culturii Feng Shui trebuie să asigure confortul celor care locuiesc în casă. Cantitatea ideală de “chi” este creată într-o casă armonioasă şi cu cât armonia dintre elemente creşte, cu atât mai mult va creşte şi “chi”-ul din locuinţa ta.

15.    Baia. Niciodată nu ar trebui ca fereastra aceea mică de la baie să fie paralelă cu uşa. Acest lucru nu este benefic pentru fluxul de energie. Tot la baie mă refer şi când spun că aceasta nu trebuie să se vadă de la intrarea în casă. Nu este bine nici dacă baia se poate vedea din dormitor. De ce? Astfel de poziţionări aduc energie negativă în casa ta.

Acestea sunt numai câteva din sfaturile de care trebuie să ţii cont atunci când îţi amenajezi casa după principiile Feng Shui.  Dacă vei ţine cont de aceste sfaturi, vei vedea cum starea ta fizică şi psihică se va îmbunătăţi… cel puţin aşa ne spun practicienii de Feng Shui.

feminis.ro

Lasati un comentariu