152 milioane de euro, bani de buzunar pentru PDL

• publicat la: 5 octombrie 2010
152 milioane de euro, bani de buzunar pentru PDL

In ziua în care Vasile Blaga a demisionat, cotidianul.ro a scris despre miza reală a înlocuirii acestuia cu Traian Igaş. Iată că un raport oficial al MAI, intrat în posesia cotidianul.ro, vine să confirme faptul că 152 de milioane de euro care intră în acest minister până la sfârşitul anului reprezintă adevăratul motiv pentru care s-au luptat crâncen cele două grupări din PDL, cea a lui Vasile Blaga şi aceea a lui Traian Băsescu şi Elenei Udrea.

De la mijlocul lunii iunie, aripa Udrea-Băsescu din PDL se tot străduia din răsputeri să îl descăuneze pe Vasile Blaga. Ştiind că Blaga e greu de urnit de la comanda Ministerului de Interne, Traian Băsescu şi pretorienii săi din serviciile secrete au început operaţiunea de demolare a ministrului, prin plasarea în MAI, în special în departamentele unde se fac achiziţiile pentru Schengen, a unor ofiţeri SRI, care, fără a fi angajaţi oficiali ai ministerului, aveau sarcina de a schimba destinaţia unor contracte deja atribuite pe căi legale, în urma unor licitaţii corect organizate, către alte firme, ale clientelei politice portocalii.

Zeci de ofiţeri superiori din MAI cu funcţii importante în departamentul Schengen au avut de suferit de pe urma presiunilor exercitate asupra lor de aceşti ofiţeri SRI, ajunşi în minister pe post de supervisori, trimişi de nu se ştie cine. Chiar Vasile Blaga a fost cel care de multe ori a pus capăt acestor dispute între supraveghetorii din SRI şi ofiţerii superiori ai MAI. Blaga a preferat să-şi apere angajaţii de abuzurile şi ameninţările venite din partea acestor sereişti, şi să nu asculte comanda de la Cotroceni, lăsând contractele din cadrul Programului Schengen Facility să se desfăşoare aşa cum fuseseră atribuite iniţial, şi nu cum ordonau ofiţerii SRI.

Din raportul privind evaluarea activităţilor desfăşurate de MAI în anul 2009 aflăm că Programul Schengen Facility cuprinde 21 de proiecte în valoare totală de 478.657.140 euro. Iar cei trei principali beneficiari ai programului sunt: Ministerul Administraţiei şi Internelor cu 15 proiecte în valoare totală de 367.723.140 euro, Ministerul Afacerilor Externe cu două proiecte în valoare de 55.125.000 euro şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale cu 4 proiecte în valoare de 55.800.000 euro.

www.cotidianul.ro

comentarii

de Catalin la 5 octombrie 2010 - 18:39

Dna Udrea face o treaba foarte buna.

Lasati un comentariu