Află cele 10 secrete ale cuplurilor perfecte!

• publicat la: 13 octombrie 2010
Află cele 10 secrete ale cuplurilor perfecte!

Poate că eşti singur(ă) sau poate formezi un cuplu alături de partenerul tau… Chiar dacă „viaţa in 2” iţi aduce, sau nu, mici probleme,  sigur că te-ai intrebat măcar o singură dată care este secretul unei relaţii reuşite.

In primul rând, ingredientele cheie, care nu mai sunt de mult timp un secret, sunt dragostea şi prietenia adevărată. In cuplu, dragostea iti permite să fii tu insăţi in timp ce incerci să evoluezi, atât individual cât şi emoţional, alături de partener. Prietenia adevărată este cea care te ajută să iţi exprimi cu uşurinţă gândurile, nevoile, temerile.

Prietenia şi dragostea sunt cele care iţi oferă incredere, forţă şi curaj să priveşti mai departe de ziua de mâine, in timp ce il ţii strâns de mână pe iubitul tău.

Iată care sunt cele 10 secrete ale cuplurilor perfecte:

1. Folosirea pronumelui la persoana I PLURAL

Nu-i aşa că nici n-ai fi dat importanţă unui astfel de detaliu? Nu uita că acestea fac diferenţa!

Oricât de jucăuş ti-ar părea, faptul că foloseşti sau folosiţi in discuţiile voastre construcţii de genul ” noi credem că…”, „nouă ne place să… ” , ” al nostru”, „pe noi”, vă ajută să treceţi mai uşor peste micile conflicte care apar in orice relaţie. Cei care nu se gândesc la cuplu ca la o singură entitate, tind să aibă relaţii scurte sau mai puţin fericite.

Pronumele de persoana I plural, NOI, are magia lui: 2 persoane impart aceeaşi identitate

2. Comunicarea

Dacă abia v-aţi cunoscut sau sunteţi la inceputul relaţiei, faptul că puteţi comunica relaxati şi vă puteţi asculta cu răbdare inseamnă că sunteţi pe drumul cel bun.

Puteţi forma o entitate de neclintit dacă aveţi idealuri comune, dacă vă impărtăşiţi dorinţele şi temerile, pentru a imbunătăţi permanent relatia dintre voi doi.

3. Atracţia sexuală

Cine spune că sexul nu contează intr-un cuplu, ori este inconştient, ori minte cu neruşinare! Sexul este chiar una dintre pietrele de temelie ale unei relaţii durabile!

Ca să ajungi la sex, trebuie să iţi iubeşti partenerul, să te simti atrasă de el şi să il atragi, să vă placă să impărţiţi momente de tandreţe şi mai ales, să comunicaţi!

Intre sănătate şi extaz, sexul este liantul momentelor de tandreţe, garanţia atracţiei dintre voi doi, plăcerea unei impăcări pe orizontală sau o formă extrem de eficientă de sport! Orice ai alege, sexul este un moment 4in1!
Odată ce timpul işi spune cuvântul, viaţa sexuală se menţine mai greu, insă nu imposibil! Păstraţi-vă plăcerile, ideile, obiceiurile şi doar ajustaţi-le la «vremurile noi».

4. Respectul şi increderea reciprocă

Unul dintre principalele motive pentru care un cuplu durează este acela că partenerii se respectă şi au incredere unul in celălalt, indiferent ce probe le oferă viaţa. Respectul impune incredere, iar increderea impune respect. Nu poti gândi urât despre partener dacă il respecţi, nu il poţi bănui că te minte dacă ajungi să ai incredere in el.

Mai mult decât atât, puterea de a ierta este cea care vă ajută să treceţi peste neinţelegeri, care fie sunt mici, fie sunt adevărate incercări ale vieţii. Puterea de a ierta are limitele ei, impuse de fiecare dintre noi in parte. Ceea ce pentru tine pare destul, pentru o altă femeie poate părea doar incă o probă peste care trebuie să treacă şi incă o greşeală pe care trebuie să o ierte. Si totuşi, aştept să imi spui, până unde poţi ierta?

Si incă ceva! Faceţi din adormitul in linişte o prioritate! Nu mergeţi la culcare până nu vă rezolvaţi problemele de peste zi şi fiecare işi spune punctul de vedere.

5. Stabilirea unor ţeluri şi planuri comune

Impreună, formaţi o echipă sau o singură identitate. Iată de ce telurile şi planurile voastre trebuie să fie comune, adică să coincidă dorinţelor amândurora şi să funcţioneze ca o garantie a unui viitor trainic impreunî.

In viaţa voastră vor apărea in mod constant tentatii, temeri şi incercări insă echipa voastră va câştiga fiecare meci, atăt acasă cât şi in deplasare! Unele cupluri se despart după o incercare grea. Tu fii printre cele care se ţin bine pe picioare şi ridică privirea ca să vadă mai departe, alături de partenerul ei.

6. Prietenii şi familia

Nu de puţine ori, chiar cupluri aflate in pragul divorţului au fost salvate datorită sprijinului şi sfaturilor venite din partea familiei şi prietenilor. Familia poate fi cuibul in care te ascunzi de furtună, iar prietenii pot fi nişte fraţi, dacă sunt prieteni adevăraţi.

Un grup comun de prieteni te va ajuta să iţi consolidezi relaţia cu partenerul, nu doar datorită aprecierilor pe care le veţi primi ci şi pentru că participati la activităţi comune şi relaxante. In plus, prietenii, putini dar buni, vor fi mereu lângă voi şi vă vor inţelege altfel decât 2 tabere diferite (prietenii tăi şi prietenii lui).

Familia, locul tău de refugiu, este spaţiul cel mai indicat pentru sfaturi pertinente. Iar dacă voi aveţi parte de sprijinul şi dragostea familiilor, atunci veţi trece mult mai uşor peste probleme. In acest sens, mult discutata bună relaţie cu socrii este esenţială.

7. Sprijinul reciproc

Iubirea inseamnă sprijin, inseamnă să fii alături de partener in momentele grele. Dar muţti dintre noi uită ceva: sprijinul nu inseamnă doar să pui mâna pe telefon şi să il intrebi ce face, să ii spui că iţi pare rău după ce a fost concediat, a lovit maşina sau i-a murit cineva drag.

Sprijinul adevărat inseamnă să reuşesti să pătrunzi in sufletul partenerului şi să fii exact acea piesă din puzzle de care are nevoie ca să se vindece.

Fii alături de el, fizic şi psihic şi fă din asta şi una dintre aşteptările tale de la el! Dacă funcţionaţi ca un nod bine strâns, atunci veţi reuşi să eliminaţi orice presiune care poate fi aruncată pe umerii voştri!

8. Petrecerea timpului liber impreună

Impărtiţi aceleaşi interese şi profitaţi de timpul liber pentru activităţi impreună! Mergeţi la film sau la shopping, faceţi o escapadă de câteva zile intr-un loc uitat de lume, practicaţi un sport sau ieşiţi cu prietenii!

Puteţi face orice impreună şi te asigur că veţi simţi cum relaţia voastră infloreşte! Odată ce observi cât de bine te impaci cu partenerul tău atunci când luaţi chiar şi cele mai mici decizii, iti vei da seama incă o dată că este jumătatea ta!

Si nu uita! Râdeţi şi zâmbiţi! Organismul va secreta endorfina (hormonul fericirii) şi oxitocina (unul dintre hormonii dragostei , pentru că tu şi partenerul tău să uitaţi de migrene şi probleme măcar pentru câteva ore!

9. Libertatea individuală

Din când in când, rezervă-ţi câteva ore doar pentru tine şi incurajează-l pe partener să facă acelaşi lucru, mai ales in momentele tensionate. Astfel, vă puteţi pune in ordine gândurile şi veti putea discuta liniştiţi, evitând momente de reproşuri bazate pe primul impuls.

Mai mult decât atât, libertatea individuală presupune şi o ieşire a ta cu fetele in timp ce el este la meci cu băieţii. La sfârşitul celor câteva ore petrecute separat, vei descoperi plăcerea să te cuibăreşti in braţele iubitului, spunându-i cât de mult i-ai simţit lipsa.

Atunci când in viaţa voastră apare şi un copil, libertatea individuală ar putea insemna şi libertatea cuplului, faţă de viaţa de zi cu zi. In acest caz, este bine să vă faceti timp doar pentru voi doi, departe de cel mic, departe de serviciu, facturi şi casă. Doar aşa veţi putea menţine vie flacăra pasiunii!

10. Certurile inteligente

Personal, cred că certurile sunt „sarea din bucate” intr-un cuplu. Doi oameni care nu se ceartă nu neapărat se şi iubesc, la fel cum doi oameni care se ceartă nu neaparat se şi urăsc.

Atât timp cât certurile nu sunt dese şi se termină la fel de repede cum au inceput, totul este in regulă. Sunt de bun augur, pentru că vă ajută să eliminati frustrările şi energia negativă.

Nu frecvenţa sau durata certurilor este reala problemă, ci faptul că multe cupluri eşuează incercând să administreze astfel de momente tensionate.

In acest sens, important este să fii calmă, să nu te laşi distrasă de alte aspecte şi să nu uiţi că partenerul are anumite aşteptări, aşa cum si tu ai de la el. La fel de important este să vă respectati reciproc ideile şi soluţiile.

Ştiai că…

… 6 din 10 adulţi nu sunt mulţumiţi de viaţa lor de cuplu şi 4 din 10 s-au gândit cel puţin o dată la despărţire?

… principalele motive ale nemulţumirii in cuplu sunt: viaţa sexuală care lasă de dorit, lipsa afecţiunii, lipsa spontaneităţii şi lipsa sprijinului reciproc?

… 1 din 10 persoane angajate intr-o relaţie susţine că şi-a pierdut increderea in jumătatea sa?

… in România, incepând cu anul 2009 cuplurile se despart pentru că au probleme financiare, unul dintre parteneri nu are un loc de muncă sau pleacă să lucreze in străinătate?

… totuşi există şi veşti bune? 4 din 10 persoane se simt incă atrase de jumătatea lor, in timp ce 6 din 10 persoane apreciază simţul umorului şi personalitatea celor de lângă ele.

sursa Divahair.ro

Lasati un comentariu