Agricultorii eco, obligaţi să işi reinregistreze activitatea până la 25 octombrie

• publicat la: 12 octombrie 2010
Agricultorii eco, obligaţi să işi reinregistreze activitatea până la 25 octombrie

Agricultorii ecologici care solicită subvenţii de la stat pentru imbunătăţirea calităţii produselor sunt obligaţi să işi reinregistreze activitatea până la 25 octombrie, arată un ordin al Ministerului Agriculturii. In caz contrar, aceştia nu vor mai avea acces la subvenţiile provenite din fonduri europene.

Indiferent că sunt organizaţi ca Persoane Fizice Autorizate (PFA), asociaţii individuale sau familiale, producătorii agricoli ecologici trebuie să depună o nouă fişă de inregistrare, insoţită de certificatul de inregistrare la Registrul Comerţului sau de certificatul de inregistrare fiscală până pe 25 octombrie. Acest lucru le va permite să primească ajutoarele specificate de HG 759/2010.

Iniţial, termenul limită era de 15 octombrie. Acesta fusese impus de minister in baza unui ordin anterior, insă a fost prelungit deoarece puţini agricultori au reuşit să depună cererile de subvenţii, a explicat pentru ”Green Report” vicepreşedintele asociaţiei Bio România , Damian Dragomir.

El a precizat că ordinul Ministerului Agriculturii este o măsură menită să crească fiscalitatea, iar micii fermieri ar putea avea probleme.

sursa greenreport.ro

Lasati un comentariu