Ambasadorul SUA: E ciudat, aveţi 20 mld de la UE şi imprumutaţi de la FMI!

• publicat la: 25 octombrie 2010
Ambasadorul SUA: E ciudat, aveţi 20 mld de la UE şi imprumutaţi de la FMI!

Cea mai mare piedică pentru dezvoltarea economică a României şi pentru venirea investitorilor in ţară este infrastructura, a declarat la emisiunea   După 20 de ani   ambasadorul Mark Gitenstein, scrie ProTv.

Sper să se deschidă investiţia Ford de la Craiova. Vor să facă 1000 de maşini pe zi. Vă daţi seama ce comerţ veţi avea, câţi angajaţi vor fi acolo. Dar

ştiţi ceva? Dacă nu imbunătăţiţi infrastructura rutieră, sistemul feroviar, ele vor sta acolo. De fapt Ford nici nu le va face, pentru că vrea să le vândă nu să le depoziteze acolo ,” spune ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein.

„Aveţi 20 de miliarde (de euro – n.r) in fondurile structurale, bani care aşteaptă să fie accesaţi. Pentru un american care nu face parte din UE, sună ciudat faptul că imprumutaţi 20 de miliarde de la FMI şi aveţi in schimb 20 miliarde care stau nefolosiţi!” atrage atenţia diplomatul american.

Mark H. Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a fost invitatul din această săptămână al emisiunii „După 20 de ani”, difuzată in fiecare duminică de la 10.00 la ProTV.

Ziarul financiar.ro

Lasati un comentariu