Concursul dovlecilor şi al costumelor de Haloween

• publicat la: 27 octombrie 2010
Concursul dovlecilor şi al costumelor de Haloween

Ca in fiecare an , Centrul Cultural Carei  invită careienii la sărbătorirea  zilei   de Halloween, vineri, 29 octombrie, de la ora 18.00, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român.

Sărbătoarea pe care o cunoaştem sub numele de Halloween a fost influenţată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. In Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul de la Samhain, iar la creştini Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor sau a Tuturor Sufletelor.

In ultimii ani, sărbătoarea de Halloween a căpătat mulţi adepşi şi la noi in ţară. Deghizarea in costume macabre şi tradiţia dovlecilor sculptaţi in formă de felinar, precum şi dulciurile impărţite copiilor au transformat-o pe aceasta intr-un eveniment drag atât celor mici , cât şi celor mai in vârstă.

Barbară prin manifestări dar totuşi celebrată de creştini, reinventată de americani dar având rădăcini europene, noaptea spiritelor continuă o tradiţie veche de mii de ani.

La Carei , va avea loc un concurs al dovlecilor , unde participanţii vor fi departajaţi in funcţie de inspiraţia si imaginaţia pe care  o au la cioplit dovleci.Deasemenea va fi premiat şi cel mai frumos costum de Haloween in urma paradei costumelor pe strada fantomelor.

Premii, diplome şi personaje terifiante vă aşteaptă vineri 29 octombrie de la orele 18,oo !

Daniela Ciută

comentarii

de foc la 27 octombrie 2010 - 18:00

Indraznetii sa nu se avante.

Se pot intampla incendii.

Lasati un comentariu