Cros şi atletism la ediţia jubiliară a Cupei 25 Octombrie

• publicat la: 14 octombrie 2010
Cros şi atletism la ediţia jubiliară a Cupei 25 Octombrie

Spre sfârşitul lunii, mai exact pe 22 şi 23 octombrie se va desfăşura in oraşul nostru o nouă ediţie a Cupei 25 Octombrie.

Ediţia din acest an a Cupei 25 Octombrie la atletism este o ediţie jubiliară,a XL-a. Liceul Teoretic Carei  impreună cu  Direcţia pentru Sport Satu Mare, Inspectoratul Scolar Judeţean, Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Primăria Municipiului Carei sunt organizatorii acestui eveniment , recunoscut deja  pe plan naţional.

Alături de ei s-au implicat şi firme particulare care oferă sponsorizări , unele dintre ele fiind  prezenţe  constante de-a lungul mai multor ediţii; Alconor, Rubin King şi Varga Quatro.

Sufletul atletismului careiean , profesorul  Mărneanu Ioan , a fost prezent ca participant in primele cinci ediţii ale Cupei 25 Octombrie , elev fiind ,iar din anul 1975 se implică efectiv in organizare.

Absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti,   lucrează la secţia de atletism a Clubului Sportiv Şcolar din Carei, instruind generaţii de elevi şi având rezultate deosebite în activitatea profesională. Printre tinerii careieni pregătiţi de dânsul se numără campioni naţionali ai României la cros, 1500m, 3000m, săritură în lungime, aruncarea greutăţii, aruncarea discului şi aruncarea suliţei, campioni balcanici, şi sportivi care au participat la campionate europene, mondiale şi la Olimpiade.

Un număr de 13 foşti elevi ai domniei sale sunt acum fie antrenori la diferite cluburi din ţară şi din străinătate, fie profesori de educaţie fizică şi sport, ducând mai departe tradiţia şcolii careiene de atletism.

Unul dintre aceştia ii este acum colaborator apropiat, prof. Turcu Florin antrenor la C S Scolar Carei.

La ultima ediţie a Zilelor Careiene, Mărneanu Ioan   a fost recompensat cu o Diplomă de Excelenţă  pentru  rezultatele deosebite obţinute până in prezent.

Pe parcursul celor două zile de competiţii se vor intrece copii de diferite categorii de vârsta, veniţi din toate părţile Transilvaniei, mai exact din Lipova, Arad,Baia Mare,Tg Lăpuş,Odorheiul Secuiesc,Mediaş,Oradea,Cluj,Tg Mureş,Zalău,Sighet,Bistriţa,Satu Mare,Nădlac şi chiar din Csenger-Ungaria.

Pentru probele concursului s-au pus in joc 102 medalii cu tot atâtea diplome şi premii.

In 22 octombrie sunt prevăzute a se desfăşura probele de atletism: viteză, rezistenţă, aruncarea suliţei, aruncarea greutăţii, disc,   cu incepere de la orele 11,oo pe stadionul Victoria.

Ziua de sâmbătă, 23 octombrie este rezervată crosului care va avea loc in Parcul Dendrologic al oraşului incepând cu orele 10,00.

Competiţia este una de anvergură fiind cotată “ca o adevărată finală naţională” potrivit celor declarate pentru Buletin deCarei de prof. Mărneanu I..

Având in vedere numărul mare de participanţi ,organizatorii se confruntă cu mici  probleme legate de cazare şi masă.Sportivii din alte localităţi vor fi cazaţi la internatul fostei Scoli nr.10, actual Grup şcolar Simion Bărnuţiu sau  la Liceul Sportiv din Satu Mare unde tarifele sunt accesibile echipelor participante.Cei care au dispus de un buget mai generos s-au cazat la Motel Vraja Viilor.

Organizatorii fac un apel către cei care au posibilitatea de a face  sponsorizări să ţină cont de faptul că această competiţie se adresează tinerilor, mişcării sportive  şi   promovează urbea  noastră pe scena competiţiilor naţionale.

Să nu uităm că oraşul Carei a avut  în trecut o echipă de scrimă, care se antrena in sala mare a Castelului iar deasupra acestei săli se antrena echipa de fete din divizia A la tenis de masă. Aici au jucat celebrele Rozeanu şi Zeller.

Am avut  echipă de handbal in divizia naţională şcolară  dar au existat şi echipe de baschet . Cei care doresc şi pot sprijini  dezvoltarea sportului careiean  sunt rugaţi să-i  contacteze pe cei doi profesori de sport care fac parte din comitetul de organizare, prof Turcu Florin 0744-496061 şi prof Mărneanu I. 0741-419432.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu