Fraudă la BCR: 50.000 de euro au dispărut din conturile unei sucursale

• publicat la: 13 octombrie 2010
Fraudă la BCR: 50.000 de euro au dispărut din conturile unei sucursale

Clienţii unei sucursale BCR din Jibou, judeţul Sălaj, au reclamat dispariţia unor sume de bani din conturi. Potrivit primelor cercetări făcute de poliţie, ar fi vorba de 50.000 de euro.

Seful Departamentului de Comunicare Externă şi Evenimente din BCR, Ionut Stanimir, a declarat că „banca va acţiona in limitele impuse de lege, astfel incât să nu fie păgubit niciun client căruia legea ii dă dreptate”, scrie Ziarul Financiar.

El a adăugat că banca a demarat o analiză referitoare la corectitudinea unor operaţiuni şi i-a asigurat pe clienţi că nu au de ce să se teamă pentru economiile lor depuse in cont.

Ionut Stanimir a adăugat că, după finalizarea analizei interne la Agenţia BCR din Jibou, se vor intreprinde demersurile necesare conform normelor şi legilor in vigoare, in acest sens putându-se merge până la plângere penală impotriva vinovaţilor prezumtivi.

La inceputul lunii august, câteva zeci de clienţi din Braşov ai Credit Europe Bank s-au trezit fără bani in conturi. Prejudiciul de la Braşov s-a ridicat la un milion de lei, 71 de persoane primindu-şi inapoi banii după ce au depus plângere la Protecţia Consumatorilor Braşov.

Otilia Negrilă, directoarea de operatiuni a Sucursalei Braşov a Credit Europe Bank, este acuzată de acces neautorizat intr-un sistem informatic, fraudă informatică, fals in inscrisuri sub semnatură privată, inşelăciune şi delapidare, prejudiciul adus băncii ridicându-se la peste două milioane şi jumătate de euro.

ziare.com

Lasati un comentariu