Paşi esenţiali pentru ingrijirea corpului in sezonul rece

• publicat la: 31 octombrie 2010
Paşi esenţiali pentru ingrijirea corpului in sezonul rece

In sezonul rece ai nevoie de un tratament special al pielii şi nu numai. Ce faci diferit in rutina ta zilnică de ingrijire? Află care sunt cei 8 paşi pe care trebuie să-i incluzi in programul tău pentru un aspect mai frumos şi sănătoas!

1. Protecţie solară

Chiar dacă nu e soarele verii care reuşea să-ţi asigure o nuanţă ciocolatie a pielii, acum vântul şi soarele pot să iţi creeze probleme mari la nivelul pielii. Niciodată să nu uiţi să aplici o cremă cu SPF.

2. Hidratează la maxim

Pentru că de regulă aerul este uscat atât in incăperi cât şi in exterior, este recomandabil să foloseşti frecvent un hidratant. De asemenea trebuie să variezi de la un emolient mai puternic la o cremă de sezon.

Cele mai bune crème pentru sezonul rece sunt cele pe bază de antioxidanţi care contratacă radicalii liberi. Antioxidanţii care se găsesc cel mai frecvent in crème includ: acid alpha-lipoic, muşeţel, ceai verde, strugure, ginko biloba, melatonină, vitamina C şi E.
Alte uleiuri care se găsesc frecvent in crème sunt derivate din ierburi, fructe, vegetale şi nuci.

3. Băile fierbinţi

In sezonul rece avem tendinţa să facem băi şi duşuri fierbinţi ca să ne incălzim, insă nu e deloc recomandat. Acest lucru contribuie la mâncărime şi seacă pielea de uleiurile naturale. Foloseşte produse pentru baie care să conţină ingrediente ca muşeţelul şi eucaliptul. Creează-ţi un ritual din a face seara o baie caldă cu săruri şi uleiuri minerale. Evită scrubul şi exfoliantul in sezonul rece. Imediat după imbăiere foloseşte o loţiune hidratantă.

4. Hidratarea buzelor

In sezonul rece buzele noastre sunt ţinta factorilor externi. Se usucă şi se decojesc, iar noi reuşim să agravăm lucrurile prin a le umezi cu limba. Mai mult de atât, buzele noastre se crapă şi devin şi mai sensibile cu trecerea timpului.
Foloseşte un balsam de buze cu cel puţin SPF 15 şi de preferabil unul cu agenţi antiseptici. Extracte din lemn de ceai, care vindecă crăpăturile şi rănile create de vântul rece. Alte ingrediente recomandabile sunt: ceara de albine, aloe vera, vitamina E şi uleiuri esenţiale.

5. Nu uita de mâini!

Mâinile sunt de asemenea extrem de expuse factorilor externi şi au nevoie de o protecţie specială. Incearcă să foloseşti mănuşi de cauciuc când speli vasele şi menţine-ţi pielea hidratată cu ajutorul cremelor pentru mâini. Poartă la tine o cremă pentru mâini mereu la tine.  Impachetările speciale pot fi ca o adevărată amagie atunci când vine vorba de recuperarea  pielii fine. Incearcă tratamentele pe bază de uleiuri naturale sau poţi incerca chiar şi uleiul de măsline.

6. Tratamente pentru probleme ale pielii

Eczema este una dintre cele mai comune probleme ale pielii pe care o intâlnim in sezonul rece. Pentru că există câteva glande sudoripare in zona picioarelor şi a mainilor, aici apar eczemele de culoare roşiatică, care provoacă mâncărime. Evită să foloseşti săpun pe aceste zone şi asigură-te că aplici crème naturale. Caută produse cu ingrediente ca ceaiul verde pentru a reduce disconfortul creat de eczeme.

7. Ingrijirea picioarelor

Picioarele sunt de regulă cea mai neglijată parte a corpului, de aceea sunt expuse infecţiilor şi bolilor  care pot fi contaminante datorită crapaturilor. Nu folosi şosete prea strâmte pentru că impiedică circulaţia sângelui. Inmoaie-ţi picioarel in apă caldă cel puţin o dată pe zi, foloseşte o pilă specială şi hidratează-le cu ajutorul cremelor speciale.

8. Probleme părului

O piele a capului uscată, mătreaţă şi vârfuri despicate – probleme frecvente ale scalpului in lunile iernii. Evită să iţi speli prea des părul, folosirea excesivă a uscatorului de păr şi a celorlalte produse de stilizare a părului. Dacă iţi infăşori părul intr-un prosop de bumbac, el poate absoarbi apa in surplus şi poţi tăia din timpul alocat uscatului cu foen-ul.

Dacă e posibil, evită tratamentele chimice in perioada rece, cum e permanentul şi vopsitul.  Foloseşte balsam  de  fiecare  dată  şi   caută   ingrediente ca   muşeţel,   rozmarin şi vitaminele A,B,C şi E.

sursa  feminis.ro

Lasati un comentariu