Rezidenţiatul va fi descentralizat, incepând cu 2011

• publicat la: 19 octombrie 2010
Rezidenţiatul va fi descentralizat, incepând cu 2011

Concursul de rezidenţiat va fi organizat descentralizat, incepând cu 2011, centrele universitare fiind responsabile in formarea medicală de specialitate.

Descentralizarea Rezidenţiatului va insemna eficientizarea pregătirii in concurs, se arată intr-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis, marţi, către redacţia Ziare.com.

Ministrul Cseke Attila a semnat, marţi, cu rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, un protocol privind adoptarea unor măsuri pentru imbunătăţirea invăţământului medical, fiind abordată şi tema pregătirii concursurilor de rezidenţiat din anii 2010 şi 2011.

Protocolul prevede ca, in premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, in conformitate cu legislaţia in vigoare, precizează sursa citată.

Cseke Attila a a verificat, tot marţi, stadiul la care s-a ajuns cu pregătirea concursului de Rezidenţiat de anul acesta. Astfel, in sesiunea din 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3505 locuri şi posturi, dintre care 2984 locuri şi 521 posturi.

Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs 2740 locuri pentru medicină, 175 locuri pentru medicina dentară şi 69 pentru farmacie. La acestea se vor adăuga cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicină şi 52 posturi pentru farmacie, mai arată comunicatul.

      Sursa    Ziare.com

Lasati un comentariu