Un inventator român, răsplătit cu aur pentru un modul ecranant destinat calculatoarelor

• publicat la: 13 octombrie 2010
Un inventator român, răsplătit cu aur pentru un modul ecranant destinat calculatoarelor

Ioan Davidoni, un inventator timişorean, a fost răsplătit cu o medalie de aur şi două de argint la Inventica Bucureşti, recenta ediţie a Târgului Tehnic Internaţional, relatează Agerpres. Medalia de aur a primit-o pentru modulul ecranant destinat calculatoarelor, care neutralizează interferenţa electromagnetică a omului cu calculatorul. Cele de argint i-au fost conferite pentru stimulatorul de particule subatomice şi pentru amplificatorul cuantic pentru reducerea consumului de combustibili.

„Acestă invenţie am cesionat-o Universităţii Politehnica Traian Vuia din Timişoara, al cărei rector este Nicolae Robu şi care m-a ajutat mult în demersul de cercetare, punându-mi la dispoziţie logistica, laboratoarele şi sprijinul uman”, a spus Davidoni, referindu-se la modulul ecranant pentru calculatoare.

Inventatorul a precizat că a reuşit să monteze câteva zeci de astfel de ecrane pe calculatoarele Politehnicii timişorene, iar comenzile încep „să curgă”, deoarece Universitatea „Traian Vuia” a lansat oferta spre toate ministerele doritoare să achiziţioneze acest produs de protecţie.

„Chiar cineva de la OSIM a suferit o ruptură de retină din cauza radiaţiilor calculatorului. Eu am reuşit să neutralizez total interferenţa. E modulul care a fost selectat şi pentru Salonul de la Geneva”, a afirmat electronistul inventator.

Un modul ecranant produs de Davidoni costă 10 euro bucata, spre deosebire de modulele străine, care sunt oferite la preţul de 100 de euro bucata, şi care absorb doar 10% din radiaţii şi sunt de zece ori mai mari.

Stimulatorul pentru particule subatomice ale combustibililor fosili şi nucleari este cealaltă invenţie pentru care Davidoni a fost premiat la Inventica 2010. Davidoni este convins de faptul că materia ar fi mult mai eficientă şi mai puţin nocivă, dacă ar fi mai pură, curăţată de noxele din mediul înconjurător sau spaţial.

„Tot ce este pe pământ este supus schimbărilor climatice, inclusiv benzina. (…) Efectul folosirii invenţiei mele constă în faptul că motorul este stimulat, nu se mai aude zgomot la el, iar consumul de combustibil este redus, viteza de acceleraţie a motorului este mai mare. La maşina fiului meu am văzut că s-a redus consumul de benzină, de la peste 7 litri la suta de km, la circa 6 litri, adică, o reducere de circa 10%-15%. În ultima perioadă, am primit informaţii că economia de carburant a ajuns şi până la 40 de procente. De asemenea, sprintul maşinii este foarte mare. Schimbul de ulei, de asemenea, îl fac la peste 12-15.000 de kilometri, deoarece se păstrează, încă, vâscozitatea”, a explicat Ioan Davidoni.

Ioan Davidoni deţine un palmares de aproape 900 de invenţii, inovaţii şi soluţii tehnice, dintre care zece medaliate cu aur şi argint în Saloanele de elită în domeniu, de la Geneva, Bruxelles sau Zagreb.

antena3.ro

comentarii

de Ioan Asan la 13 octombrie 2010 - 22:10

Bravo! Mare mirare ca inca nu a plecat si acest om!

Lasati un comentariu