5 remedii pentru problemele cu fierea

• publicat la: 25 noiembrie 2010
5 remedii pentru problemele cu fierea

Din ce în ce mai multă lume se plânge de diverse probleme la fiere sau bilă. Ştii ce remedii naturale ai la îndemână pentru un colecist care funcţioneaza mai lent?

Cele mai recomandate remedii naturale

1. Sucuri de legume, făcute acasă

Poţi să faci diverse sucuri din legume care te vor ajuta să ameliorezi problemele cu fierea. Gastroenterologii recomandă sucurile din sfeclă roşie, varză, ghimbir, castraveţi, morcovi. De exemplu, poţi să amesteci 100 mililitri suc de sfeclă roşie cu 100 mililitri suc de castraveţi şi 100 mililitri suc de morcovi din care să bei pe parcursul zilei.

2. Menta

Capsulele cu ulei de mentă sau ceaiul de mentă sunt foarte eficiente, stimulând digestia.

3. Uleiul de peşte sau uleiul de măsline

Este indicat să iei o linguriţă sau o capsulă de ulei de peşte de două ori pe zi înainte de masă. Poţi să le iei si dimineaţa, iar după aceea să bei un pahar cu suc de grepfrut sau lămâie.

4. Oţetul de mere

Se adaugă o lingură de oţet de mere într-un pahar cu apă, din care este recomandat să bei în timpul mesei.

5. Perele

Un suc proaspăt preparat din pere te va ajuta să scapi de acel disconfort abdominal cu care te confrunţi. Include perele în meniul tău zilnic dacă ai probleme cu colecistul.

Simptome care te anunţă că ai probleme cu bila

tulburările digestive

greţuri, ameţeli

migrene după mese

gura cleioasă, limba albă

gust amar în gură dimineaţa

balonarea si acumularea de gaze după masă

dureri la nivelul ficatului.

Atenţie la greutatea corporală!

„Dieta contribuie la apariţia bolilor biliare prin faptul că are un rol important în creşterea în greutate în cazul în care nu avem o alimentaţie echilibrată. Cea mai bună soluţie pentru a evita probleme biliare este să ne menţinem greutatea corporală în limite normale”, explică dr. Field Willingham, din cadrul Şcolii de Medicină a Universităţii Emory din Atlanta, citat de publicaţia EveryDayHealth.co.uk

EVITĂ

  • zahărul, în special cel rafinat;
  • carbohidraţii din pâinea albă sau paste din făină albă;
  • grăsimile saturate din carnea roşie, unt, margarina şi lactatele grase;
  • alimentele prăjite
  • alcoolul şi cafeaua în cantităţi exagerate.

CONSUMĂ

  • alimente bogate în fibre (pâine din făină integrală, orez brun, ovăz, cereale integrale);
  • fructe şi legume proaspete;
  • carne slabă (pui şi peşte);
  • produse lactate degresate.

sursa topsanatate.ro

comentarii

de Gabi D la 5 decembrie 2010 - 19:51

Util articol!Felicitari!

Lasati un comentariu