A demarat „After School ” Şcoala generală nr.1

• publicat la: 2 noiembrie 2010
A demarat  „After School ” Şcoala generală nr.1

Tot in cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local de vineri ,29 octombrie ,s-a dezbătut proiectul de hotărâre privind acordarea unei sume de bani Asociaţiei  Pro Scoala 1 Carei.

Pentru derularea proiectului “Impreună pentru viitorul nostru” , Asociaţia Pro Scoala solicită alocarea sumei de 1251 lei lunar ,in anul şcolar 2010-2011 .Potrivit celor declarate de conducera şcolii ,scopul proiectului este de a oferi sprijin in dezvoltarea liberă , integrală şi armonioasă a individualităţii umane şi are ca obiectiv prevenirea şi combaterea eşecului şcolar, creştera gradului de participare a elevilor la viaţa şcolară , sprijinirea celor ce intâmpină greutăţi in procesul de invăţare şi integrare.

Consilierii Hago şi Konglovics s-au deplasat la Scoala generală 1 pentru a se interesa de posibilităţile de punere in practică a acestui program” After School ” pentru elevi.Astfel, in clădirea adiacentă şcolii, fostul Sanepid, a fost amenajată o bucătărie şi o sală de mese pentru 50 de copii care vor primi o masă caldă după cursuri şi vor fi asistaţi de cadre didactice la pregătirea temelor pe a doua zi.

Plata unuia dintre  cadrele didactice şi vesela de la bucătărie au  fost asigurate  de fundaţia Kinderland, conform celor declarate de consilierul Hago. Celelalte  cadre didactice participante la această activitate vor  fi renumerate din suma alocată de Primărie.

Elevii care vor beneficia de acest program au fost selectaţi in urma unei anchete sociale .

Primarul Kovacs a precizat că “masa caldă va fi asigurată de cantina de ajutor social la fel ca pentru cei 50 de copii de la Centrul de zi al surorilor piariste şi cei 50 de copii de la centrul Klaus Winter”.

Menţionăm că in Carei mai există un Centru de zi pentru copii şcolari” SPERANŢA” , infiinţat in 1.10.2006  de Congregaţia  Surorilor greco-catolice a MAICII DOMNULUI filiala CAREI  . In fiecare an , un număr de 20 de elevi ,de la toate şcolile din oraş, beneficiază de o masă caldă precum şi asistenţă la realizarea temelor, din partea unor cadre didactice care prestează muncă de voluntariat. Incepând cu 4 octombrie 2010, şi acest Centru  primeşte  o masă caldă de la cantina de ajutor social a oraşului.

Daniela Ciută

comentarii

de daciafan la 2 noiembrie 2010 - 18:27

Celelalte cadre didactice participante la această activitate vor fi RENUMERATE (v-a inspirat politaiul Pristanda?) din suma alocată de Primărie.

de gabi la 2 noiembrie 2010 - 20:22

renumarate!:)) :p

de toto la 11 noiembrie 2010 - 20:26

acest after school va fi pentru tigani!!!

de toto la 11 noiembrie 2010 - 20:28

oooooh si era sa uit, ce bine va manca ratusca din mancarea copiilor!!! si si si am auzit ca vrea sa isi rezolve inpectia de grad….. ca dum dum creeru n o mai ajuta….:))))))

de toto la 11 noiembrie 2010 - 20:31

cine va scrie articolele fratilor! corectati macar greseala…auzi mah RENUMERATE, hac!

Lasati un comentariu