Campanie de vaccinare la Carei

• publicat la: 20 noiembrie 2010
Campanie de vaccinare la Carei

In perioada 22.11.2010 – 3.12.2010 demarează la Carei campania de vaccinare pentru  elevii claselor  a III-a  şi a IX-a .Dr.Olimpia Pava, medic şcolar la Cabinetul Medical Şcolar nr.2, menţionează pentru Buletin de Carei că vaccinurile “sunt obligatorii şi nu  trebuie să creeze panică sau suspiciuni deoarece toate sunt doze de intreţinere şi consolidare a vaccinărilor făcute in perioada  preşcolară”.

Astfel, pentru elevi claselor a III-a se va efectua un vaccin antipoliomielitic  iar  elevii claselor a IX-a  vor primi un vaccin diftero-tetanic.

Dozele de vaccin au fost furnizate de către DSP Satu Mare , in condiţii optime.

Pe raza municipiului Carei funcţionează două cabinete medicale şcolare .

Cabinetul Scolar nr.2 are arondaţi in jur de 2.460 de copii  preşcolari şi scolari de la  jumătate din unităţile  de invăţământ din oraş.Cealaltă jumătate a instituţiilor de învăţământ este arondată la Cabinetul Şcolar Medical nr.1, medic primar pediatru dr.Cătană Melania.

Alături de dr.Olimpia Pava îşi desfăşoară activitatea asistentele Oneţ Mariana, Bucureştean Elisabeta şi Manuela Supuran , care vor contribui la bunul mers  al campaniei de vaccinare.

“Vaccinarea nu se face fără inştiinţarea in prealabil a părinţilor.Se trimite acasă un bileţel prin care părinţii sunt anunţaţi ce fel de vaccinări urmează,totodata li se solicită menţionarea pe acelaşi bileţel, dacă copilul este sub tratament medicamentos, primit de la medicul de familie” mai precizează dr.O.Pava.

Deasemea, dr. Pava Olimpia  face un apel către părinţii elevilor vizaţi de această campanie de vaccinare , să ia la cunoştinţă de conţinutul acestor biletele şi să le semneze.
Inaintea vaccinării se va efectua un examen clinic sumar. Copiii care nu indeplinesc condiţiile de vaccinare sunt recuperaţi după 7 zile , perioadă in care sunt trataţi de medicul  de familie.

Cabinetele medicale şcolare se află  in subordinea primăriei oraşului,  si acorda servicii medicale preventive iar personalul medical şcolar nu poate acorda reţete gratuite sau compensate.Pentru acestea e nevoie să vă prezentaţi la medicul de familie de care aparţineţi.

Daniela Ciută

comentarii

de geo la 21 noiembrie 2010 - 08:13

Grozava stire!!!! Ce sa mai…..de prma pagina. Felicitari pentru vaccin

Lasati un comentariu