La Mulţi Ani România! Spectacole dedicate Zilei Naţionale

• publicat la: 30 noiembrie 2010
La Mulţi  Ani  România! Spectacole dedicate Zilei Naţionale

Ziua de 1 Decembrie , Ziua  Naţională a României a fost sărbătorită în avans în  majoritatea unităţilor de învăţământ din oraş. Primii care au început seria manifestărilor au fost elevii Scolii Vasile  Lucaciu. Aceştia au recitat poezii şi au intonat cântece patriotice indrumaţi de profesorul de muzică Belteki Francisc . Organizarea a aparţinut directorului adjunct Olea Mioriţa şi prof.Ioan Nicoleta.

Pregătiri intense pentru Ziua Naţională s-au făcut şi la Şcoala generală nr.3. Elevii clasei  a III-a de steep by steep , îndrumaţi de invăţătorele Emilia Mikovski şi Ligia Leşan, au realizat manual, lucrări cu tematică specifică acestei zile.

Spectacolul dedicat zilei de 1 Decembrie a avut loc în sala de sport a şcolii şi a cuprins recitări de poezii, cântece patriotice  şi o scenetă . Am fost plăcut surprinşi de ţinuta  de sărbătoare a tuturor elevilor şi plăcut impresionaţi de ţinuta spectacolului.

S-au făcut răspunzători de reuşita spectacolului Cornoc Mihaela, Lazăr Lavinia, Romat Raluca, Dindelegan Carmen şi Chiorean Cosmina. Corul  a evoluat sub îndrumarea lui Vlad Paşca şi Silvester Lorincz.

La Şcoala Generală nr 1, prof.Andrada Ieremia a organizat o şezătoare cu fete şi flăcai care s-au întrecut în a spune poezii, a depăna amintiri şi a intona cântece patriotice in timp ce torceau sau  impleteau sau tricotau.

Sezătoarea de odinioară a prins din nou viaţă preţ de o oră, într-una din sălile de curs a Şcolii nr 1. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de catre profesorul  Ginal Adalbert.

Colegiul Tehnic Iuliu Maniu a  marcat Ziua Naţională in sala festivă a liceului printr-un program cultural artistic deosebit. Prezentarea momentului istoric 1 Decembrie 1918 a revenit elevelor Albu Mariana şi Dobra Alina.

Au urmat recitări de poezii şi cântece populare urmate de dansuri codreneşti.

Corul liceului, condus de profesor Pop Valer a încheiat evenimentul organizat de profesorii Coşarcă Elena, Coşarcă Marius şi Blideran Rodica.

După amiaza a avut loc spectacolul folcloric organizat de Centrul Cultural Carei.

Directorul Bogdan Georgescu a făcut o scurtă prezentare a  evenimentelor  din  1 Decembrie 1918 , redând crâmpeie din amintirile celor ce au fost prezenţi la Marea  Adunare Nationala de la Alba Iulia in 1918.

A urmat un veritabil spectacol folcloric organizat de Vlad Paşca cu grupul Crenguţa de la Liceul Teoretic şi  de Adrian Paşca cu ansamblul Ceatăra.

Dansuri codreneşti, cântece populare şi cântece patriotice au incântat numeroasa asistenţă prezentă  in sala fostului club 9 mai.

Copii de vârstă preşcolară au demonstrat că sunt vajnici continuatori ai tradiţiilor populare româneşti, în aplauzele unui public cucerit de  naturaleţea lor.

Spectacolul s-a încheiat cu un minirecital al interpretei de muzică populară Marinela Zegrean Istici  acompaniată de Trio Ardealul.

In prag de seară, municipalitatea a pornit iluminatul public ornamental dedicat sărbătorilor de iarnă.

Miercuri, 1 decembrie 2010, de la orele 10,00 vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu