PDL: Concediul maternal redus la jumătate, după care mamele întoarse la muncă vor primi încă un an 500 lei la salariu

• publicat la: 29 noiembrie 2010
PDL: Concediul maternal redus la jumătate, după care mamele întoarse la muncă vor primi încă un an 500 lei la salariu

Concediul maternal va fi redus la jumătate, iar după expirarea celor 12 luni, mamele întoarse la serviciu vor avea dreptul, pentru încă un an, la o indemnizaţie lunară de 500 lei.

Conducerea Partidului Democrat Liberal a decis să-l susţină pe ministrul Muncii, Ioan Botiş, în demersul său de a reduce concediul de maternitate de la 24 luni la 12 luni. Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a precizat că Botiş este susţinut de partid pentru a înjumătăţi perioada concediului maternal.

„Ministrul are sprijinul nostru pentru varianta pe care a propus-o. Mă refer la păstrarea sumelor între care se dă ajutorul pentru primele 12 luni, minim 600 lei, dar nu mai mult de 3.400 lei, în cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni”, a spus Boureanu.

El a explicat că se va impune ca mamele întoarse la muncă, după 12 luni, să primească timp de încă un an în plus la salariu 500 lei net.

„Am căzut de acord să mergem pe o sumă de 500 lei pe care să o acordăm mamelor care se întorc în câmpul muncii după 12 luni”, a precizat Boureanu, care a arătat că prin limitarea concediului maternal este posibilă menţinerea cuantumului actual al indemnizaţiei, iar faptul că vor mai primi încă un an 500 lei la salariu le va stimula pe femei să se întoarcă la muncă.

sursa  Capital

Lasati un comentariu