Portugalia la Teatrul de Nord

• publicat la: 12 noiembrie 2010
Portugalia la Teatrul de Nord

Secţia română a Teatrului de Nord prezintă duminică 14 noiembrie, ora 19.00, spectacolul Portugalia de Egressy Zoltán, traducerea Csűrös Réka, scenografia Eliza Labancz, regia artistică Sorin Militaru.

„Portugalia” este povestea unor oameni fără nume, care se ascund în spatele unor porecle, izolaţi într-un sat prăfuit şi uitat de lume ce reprezintă un pol al amorţelii provinciale, al unei vieţi meschine, al cărei înţeles este distrus când apare o persoană din afara lui.

Un tânăr scriitor visează să ajungă în Portugalia. O tânără cârciumăreasă îndrăzneşte să viseze din când în când că va scăpa de periferia mizeră şi de oamenii printre care îşi duce traiul. Străinul care soseşte în cârciumă va fi Portugalia ei. Tatăl său, cârciumarul, visează că odată va iubi o negresă. Fiecare are propria Portugalie, fiecare se doreşte în alt loc şi nimănui nu i se întâmplă nimic. Fiecare visează la evadare pentru a putea supravieţui într-un destin de periferie.

Distribuţia:

Fundă – Renata Heidel

Poreclă – Mihai Dămăcuş

Cârciumar – Radu Botar

Sfeclă – Cătălin Herlo

Preot – Vlad Chico

Clamă – Ciprian Vultur

Femeia – Anca Similar

Satana – Dorin C. Zachei

Soţie – Alina Negrău

Bittner – Cosmin Domnişan şi Vasile Chiorean

La acest spectacol este valabil abonamentul „Vasile Savinescu” iar spectatorii care nu au abonament pot găsi bilete la Agenţia teatrală, str. Horea nr. 6, tel. 0261712106.

Preţul biletelor: 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru elevi, studenţi, pensionari.
Durata spectacolului: 2 ore şi 10 min. (cu pauză)

redactia

Lasati un comentariu