Recoltări de sânge la Carei

• publicat la: 11 noiembrie 2010
Recoltări de sânge la Carei

Joi dimineaţa, incepând cu ora 8, Centrul de Transfuzie Sanguină din Satu Mare a fost din nou prezent la Policlinica din Carei .

Prezenţă constantă la  toate recoltările de sânge din Carei, dna dr. Crişan Doina a precizat pentru Buletin de Carei:  ” doresc să transmit tuturor careienilor că fiecare picătură de sânge salvează o viaţă şi îi rog  să vina să doneze in fiecare a  doua  joi a fiecărei luni.Grupele de sânge sunt  solicitate  in următoarea ordine: AII, O I, BIII , ABIV . Sângele se recolteză in condiţii acceptabile,ideal ar fi să existe un punct de recoltare permenent şi la Carei. Deşi s-au dat 72 de numere  de ordine sunt convinsă că acest număr va fi depăşit” .
După fiecare recoltare, sângele trebuie validat, adică se fac o serie de analize pentru  validare, care constă in  depistarea: HIV,  a hepatitei  B şi C, nivelul transaminazelor, sifilis .

Am discutat cu câteva persoane care au venit să doneze sânge  , pentru a afla motivele care i-au determinat la acest gest.

PEZDERKA  VIORICA ,59 ani   -„am tensiune mare ,mă simt mai bine  după donare şi fizic dar şi sufleteşte, că şi eu pot să ajut pe cineva care va avea nevoie de acest sânge”.

DAMO KRISTIAN ,23  ani –  „mă simt tânăr şi sănătos şi recomand tuturor tinerilor  sănătoşi din Carei , să vină să doneze sânge pentru a salva vieţi şi a veni in ajutorul oamenilor care au nevoie de el”.

KEREJI  IOSIF,46 ani-   ”  e un fel de ajutor reciproc., având tensiune mare sunt ajutat in acest fel să fiu mai bine,dar in acelaşi timp  sper să ajut şi eu pe alţii, te simţi mulţumit după ce faci asta”.

redacţia

comentarii

de tibi la 13 noiembrie 2010 - 12:43

si eu as dona da nu imi convine sa stau mult la rand si cu tigani in jur

Lasati un comentariu