Reţete de post care iţi menţin silueta

• publicat la: 21 noiembrie 2010
Reţete de post care iţi menţin silueta

Sote de morcov cu fructe uscate

Ingrediente

600 g morcovi
40 g ulei (de măsline)
100 g fructe uscate (jumătate stafide, jumătate seminţe de pin sau de floarea soarelui)
200 ml supă de legume
1 linguriţă zahăr (sau miere de albine)
Sare

Preparare

Morcovii, curăţaţi şi spălaţi se taie bastonase subţiri şi se rumenesc intr-o tigaie cu ulei bine incins. Când incep să prindă culoare arămie, se adaugă supa de legume, fructele uscate, zahărul (sau mierea) şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 10-15 minute. Se servesc imediat.

Vinete umplute cu legume

Ingrediente
4 vinete potrivite ca mărime
6 cepe mici
2 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
2 rădăcini de pătrunjel
2 căpăţâni de usturoi
5 linguri ulei
4-5 roşii
1 pahar de supă de legume
pătrunjel verde
mărar verde
sare, piper

Preparare

Se curăţă vinetele de coajă, se taie pe jumătate, in lungime, se scoate miezul având grijă să rămână un suport de 1 cm (ca o bărcuţă). Legumele rădăcinoase se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea mare, ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobeşte, iar miezul de vinete se toacă mărunt. Se amestecă toate legumele şi se călesc impreună cu uleiul şi câteva linguri de apă până se inmoaie. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă pătrunjel şi mărar verde şi se umplu jumătăţile de vinete cu această compoziţie, apoi se aşează intr-o formă termorezistentă, punând deasupra şi printre ele felii de roşii. Se adaugă un pahar de supă de legume şi se pune la cuptor până scade sosul.

Ţelină a la grec


Ingrediente

1 kg ţelină
1 ceapă
200 g arpagic
100 g mazăre
ulei
100 g măsline
zeamă de lămâie
mărar şi pătrunjel
sare

Preparare

Se curăţă ţelina şi se taie felii rotunde. Impreună cu ceapa tocată mărunt, feliile de ţelină se inăbuşă in ulei şi puţină apă. Se adaugă arpagicul decojit, mazărea verde, măslinele opărite, mărarul şi puţină apă. Se lasă la fiert 30 de minute, se potriveşte gustul de acru cu zeama de lămâie. Se aşează pe platou şi se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Mâncare de fasole verde cu cartofi

Ingrediente

400 g fasole verde conservată
3 cartofi mari
4 linguri ulei de măsline
200 ml supă de legume
2 cepe
1 ardei roşu
3 roşii bine coapte
2 linguri bulion
2 foi de dafin
pătrunjel
sare, piper

Portii: 4 portii

Preparare

Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte in ulei bine incins şi 2-3 linguri de apă. Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se continuă călirea până când se inmoaie ardeiul. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi cuburi şi fasolea verde. Se adaugă 200 ml supă de legume, sare şi piper, după gust şi se lasă să fiarbă, sub capac, 15 minute. Când cartofii şi fasolea sunt aproape fierte, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, date pe răzătoare, foile de dafin, sare şi piper, după gust, şi se continuă fiertul până când legumele sunt bine pătrunse. Se adaugă pătrunjel verde tocat şi se pune cratiţa pentru 10 minute la cuptor ca să scadă şi să capete „o faţă” frumoasă deasupra. Se consumă caldă sau rece.

sursa feminis.ro

Lasati un comentariu