Taxele şi impozitele vor putea fi plătite online, din faţa propriului calculator, din 2011

• publicat la: 26 noiembrie 2010
Taxele şi impozitele vor putea fi plătite online, din faţa propriului calculator, din 2011

Toate taxele şi impozitele vor fi plătite printr-un singur click din 2011! Pentru românii uitati la cozile de la ghişee poate părea un scenariu SF. Va deveni realitate de la 1 ianuarie, se laudă ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme. Cu toate că nici măcar el nu înţelege exact cum va funcţiona sistemul de plăţi online.

Acesta ar fi un pas uriaş pentru contribuabilul care pierde ore în şir la ghişee, pentru a-şi plăti dările la stat.

Toate instituţiile publice vor fi obligate să implementeze serviciul de plată online. Atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice. Aproape toate taxele şi impozitele vor putea fi plătite direct pe internet. Fie impozitul pe maşină, pe venit sau chiar amenzi de circulaţie. Doar cu câteva clickuri. În plus , mai puţini oameni la ghişee înseamnă şi economii pentru instituţiile publice.

Acest sistem va semăna foarte mult cu sistemele de plăţi online bancare sau comerciale. Fiecare persoană, fizică sau juridică va avea un user cu care îşi va putea plăti impozitele de la orice calculator conectat la internet. Totuşi, rămân foarte multe întrebări elementare despre noul sistem, la care nici măcar ministrul Comunicaţiilor n-a ştiut să răspundă.

Traian Băsescu a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a implementa noul sistem cât mai rapid

sursa antena 3

Lasati un comentariu