Vlad Rădescu revine la Carei

• publicat la: 23 noiembrie 2010
Vlad Rădescu revine la Carei

Pregătirile pentru cea de-a patra ediţie  a Festivalului Internaţional de Teatru pentru  studenţi  SPOT   au intrat in linie dreaptă. Deschiderea oficială va avea loc mâine, 24 noiembrie de la orele 17,00 urmată apoi , de piesa Cameristele de Jean Genet.

Amenajările de la sala de sport , unde se va desfăşura mare parte a festivalului , sunt pe terminate,  la fel ca şi echipa Centrului Cultural Carei care a dat  zor  zi lumină pentru ca totul să fie pus la punct pentru data şi ora fixată.

In cursul zilei de marţi  au sosit primii participanţi, primii invitaţi . Printre ei , l-am remarcat pe binecunoscutul actor Vlad Rădescu, in prezent  şeful de catedră al Facultăţii de teatru de la Universitatea Spiru Haret,  unde îi are alături pe valoroşii  Constantin Codrescu, Lucia Mureşan, Sanda Manu, Margareta Pogonat.

Profitând de faptul că a sosit mai devreme , am avut plăcerea de a purta o discuţie cu dânsul, in aşteptarea studentelor de la Facultate de Arte din cadrul Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, specializarea Arta Actorului, pe care le indrumă.

Vlad Rădescu a absolvit Facultatea de Teatru din Bucureşti, in 1975, apoi a fost repartizat la Târgu Mures, unde a rămas până in anul 1994.

Debutul său  a avut loc  intr-unul dintre cele mai populare filme ale cinematografiei româneşti, Ciprian Porumbescu.

Între 1996-2000, a condus Teatrul Nottara dar , pe lângă teatru, Vlad Rădescu s-a remarcat şi in filme ( Numai iubirea) , in organizarea de evenimente culturale, in invăţământ sau publicitate.

Vlad Rădescu nu se află pentru prima oară la Carei, el fiind prezent şi la cea de-a treia ediţie a Festivalului SPOT.

„Revin  cu drag şi voi mai reveni de câte ori voi fi solicitat.Apreciez faptul că aveţi in Carei oameni ca Paul Sarvadi , oameni care doresc să facă ceva pentru dezvoltarea  activităţii culturale careiene , şi se pare că reuşeşte.  Sunt partizanul diseminării actului cultural şi mă aflu acum la Carei  pentru a reduce distanţele dintre centru şi provincie, din punct de vedere cultural.Dacă şi publicul din Carei va rezona, atunci inseamnă că acest festival şi-a atins scopul” a declarat pentru Buletin de Carei, Vlad Rădescu.

Participarea atâtor şcoli renumite de actorie din ţară şi din Novi Sad -Serbia , dă un plus de valoare festivalului şi impune prezenţa unui public cât mai numeros.

Sunt convinsă că existenţa acestui festival ,de o asemenea anvergură, va sensibiliza publicul careiean care este aşteptat la reprezentaţiile studenţilor veniţi din toate colţurile ţării.

Daniela Ciută

comentarii

de PENTRU PAUL la 24 noiembrie 2010 - 11:39

SUCCES PAUL !!!E MERITUL TAU !IN CIUDA CELOR CARE NU TI-L RECUNOSC!SUNTEM ALATURI DE TINE !!!!!COLEGII DE LA RTR.

de un careian la 24 noiembrie 2010 - 11:42

Felicitari Casei de cultura din Carei !

Lasati un comentariu