6 soluţii rapide pentru nasul înfundat

• publicat la: 27 decembrie 2010
6 soluţii rapide pentru nasul înfundat

Ai răcit şi eşti în faza cu nasul înfundat? Nu ştii ce remedii să mai aplici ca să poţi respira normal? Iată câteva soluţii care acţionează rapid şi reuşesc să-ţi amelioreze problema.

1. Spray-urile nazale

Nu le folosi mai mult de trei zile, deoarece dacă abuzezi de ele pot să favorizeze contracţia vaselor de sânge şi vei obţine un efect contrar.

2. Inhalaţia cu ulei esenţial de eucalipt

Pune câteva picături în apă fierbinte, apleacă-te deasupra vasului, închide ochii şi pune un prosop pe cap. Vei constata cum se ameliorează situaţia şi poţi să respiri cât de cât normal.

3. Inhalaţie cu mălai pus pe foc

Pune pe un ochi al aragazului puţin făină de mălai şi inhalează fumul pe care-l degajă. Se repetă de câteva ori pe zi.

4. Soluţia salină

Spray-urile nazale pe bază de solţie salină eliberează sinusurile, potrivit unui studiu apărut în publicaţia Archives of Otolaryngology—Head & Neck Surgery.

5. Compresă umedă şi caldă

Aplică de câteva ori pe zi o compresă umedă şi caldă peste faţa. Te va ajuta să respiri mai uşor, deoarece va dilata capilarele şi vasele de sânge de la nivelul nasului.

6. Cremă mentolată

Foloseşte o cremă de corp care conţine camfor, euicalipt sau mentă pe care o poţi aplica pe nas.

Nu uita nici de lichidele calde! Ceaiurile medicinale şi supele calde sunt recomandate pentru ameliorarea nasului înfundat. Aşa că nu ezita să bei cât mai multe ceaiuri calde şi prepară o supă delicioasă de pui ca să o ai la îndemână.

sursa  topsanantate.ro

Lasati un comentariu