Ai putea fi Moş Crăciun ?

• publicat la: 10 decembrie 2010
Ai putea fi Moş Crăciun ?

Crăciunul sau Naşterea Domnului este  o sărbătoare creştină aşteptată cu infrigurare, emoţie şi bucurie  de cei mici şi cei mari , de săraci şi bogaţi .

Semnificaţia religioasă a Crăciunului este naşterea Mântuitorului Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai ingăduitori. Această sărbătoare semnifică naşterea, creaţia şi veşnicia Universului. Prin naştere se perpetuează specia umană şi viaţa devine veşnică. In aceste zile suntem mai buni, mai veseli, mai sănătoşi şi mai umani.
Dar , sunt printre noi şi copii  care aşteaptă sărbătorile cu inima strânsă , cu sufletul înfrigurat şi trist.

Casele de tip Familial Speranţa, Violeta şi Andreea  din Carei găzduiesc un număr de 33 de beneficiare cu nevoi speciale,  Aceste  case asigură  un model de ingrijire famlială, unde se urmăreşte creşterea gradului de autonomie personală prin facilitarea accesului la servicii recuperatorii şi educaţionale de specialitate, posibilitatea planificării reintegrării in timp a copilului cu nevoi speciale  in familia naturală sau lărgită cu posibiliatea de a iniţia şi a menţine contacte sociale pe termen lung . Mai mult, aceşti copii,  reuşesc  să obţină o creştere a autonomiei personale ca să se poată descurca singuri in viaţă. Cu toate că aceşti copii  se bucură de toate condiţiile necesare, nu ar fi de prisos incă o mână de ajutor.

Doriţi să dăruiţi zâmbete? Demonstraţi că Moş Crăciun există, că pentru unii copii acesta are chipul vostru ! Aduceţi magia Crăciunului în casele lor!

Stim cu toţii că Moş Crăciun e lovit de criză şi mai ştim că in ceea ce priveşte prezenţa lui la casele de copii… a fost intotdeauna in criză.
Dacă aveţi convingerea că a dărui este important, dacă acest lucru vă aduce împlinire sufletească,sunteţi aşteptaţi  de Hanciş  Simona ( 0741-225 661 ) , coordonatoarea acestor Centre de copii defavorizaţi, pentru a vă oferi detalii referitoare la nevoile lor.

Fiţi voluntari, fiţi Moş Crăciun pentru aceştia !

Daniela Ciută

Lasati un comentariu