Certificatul energetic pentru locuinţe, obligatoriu de la 1 ianuarie

• publicat la: 28 decembrie 2010
Certificatul energetic pentru locuinţe, obligatoriu de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie, nicio locuinţă nu va mai putea fi vândută fără certificatul de performanţă energetică. Fără acest act nu pot fi legalizate tranzacţiile la notar.
Preţul unui certificat energetic variază in funcţie de specificul clădirii, dar şi de auditor, media fiind de 3-5 euro pe metru pătrat, fără TVA.
Astfel, pentru un apartament de 60 de metri pătraţi, un certificat energetic va costa circa 300 de euro. Cei care vor dori să vândă sau să inchirieze un apartament sau orice fel de altă locuinţă vor trebui să apeleze la serviciile unui auditor energetic.
Preţul variază, insă, si de complexitatea, structura sau suprafaţa clădirii. Cele mai multe apartamente din România, situate in blocurile comuniste, se incadrează in clasa energetică C şi D, in funcţie de imbunătăţirile aduse şi de starea energetică a clădirii.

sursa  Financiarul

comentarii

de doru la 28 decembrie 2010 - 22:12

mai votati cu pdl

de tibi la 29 decembrie 2010 - 17:26

VOTAI CU PPR astia nu au fost inca la putere da tre sa le dam o palma celor care au VANDUT SI JEFUIT TARA..eu unu nu o sa votez nici o data cu PSD,PNL,PDL nu avem de pierdut nimica dk am vota cu PPR sa vedem totusi ce pot face dar fara ajutoru nostru nu pot ajunge la putere va dati seama de ce a vrut BASE sa-l aresteze pe DIACONESCU….le e frica ca toti saraci al votam. si va trebui sa FURE multe voturi sa nu iasa DIACONESCU…

de adi la 30 decembrie 2010 - 08:57

abia acum inteleg eu de ce apare cate un apartament asa dintr o data colorat si cu polistiren pe el…..
probabil acel apartament va fi de vanzare
sau poate nu vad eu bine….pentru ca la urbanism nu este inregistrat nici o autorizatie pentru asa ceva,dar nici vreo amenda
si mai zice sefu de acolo ca nu face fata,dar nu stiu la ce,,,

Lasati un comentariu