Criteriile după care vor fi daţi afară poliţiştii în 2011

• publicat la: 24 decembrie 2010
Criteriile după care vor fi daţi afară poliţiştii în 2011

Cu o zi înainte de Crăciun Ministerul Administraţiei și Internelor face publice criteriile dupe care se vor face disponibilizările anul viitor, potrivit RTv.

Printre acestea se numără: implicarea în fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzător cerinţelor de etică şi deontologie profesională.

În Legea privind unele măsuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare pe care MAI a pus-o în deybatere publică se arată că „în vederea respectării ţintei de deficit bugetar şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita alocată pentru anul 2011, se impune, în mod excepţional, ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să implementeze unele măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare, soldaţi şi gradaţi voluntari, funcţionari publici şi personal contractual. Numărul de posturi se reduce, la nivelul ordonatorilor de credite, astfel încât să se asigure încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate, potrivit legii, pentru anul 2011”.

În comunicatul remis de MAI se arată că redimensionarea personalului se va face ținând cont de anumite criterii, precum implicarea în fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzător cerinţelor de etică şi deontologie profesională, nivelul pregătirii profesionale necesare ocupării postului, nivelul experienţei profesionale, evaluarea activităţii profesionale individuale.

MAI subliniayă în comunicat că proiectul de act normativ se circumscrie demersurilor de modernizare şi eficientizare structurală a instituției, proces ce are în vedere creşterea capacităţii operative prin reducerea nivelurilor ierarhice, scurtarea timpului de luare şi transmitere a deciziei, a timpului de reacţie, precum şi diminuarea numărului de efective din structurile suport în vederea reducerii deficitului de personal din cele operative.

sursa  adevarul.ro

comentarii

de CAREIAN la 27 decembrie 2010 - 19:16

Sa fie dati afara toti militienii din Carei,din pacate multi dintre ei au ramas militieni,dar si prostanacii de la comunitara,ar trebui sa fie trimisi la cursuri de bune maniere sa invete sa se comporte cu cetatenii,traiesc pe banii nostrii,noi le dam salariile.Afara cu ei,inganfati si analfabeti,da asa este stiti si voi cum se comporta acesti militieni,la fabrica cu ei,dar din pacate pentru ei nu sunt buni nici acolo.

de tibi la 29 decembrie 2010 - 17:20

astia ne manca noua bani la cei care avem minim pe economie astia nu produc nimic da au salarii mari nu se implica in multe scandaluri in discoteci in furturi din VII se plimba noaptea ,vara cu masina iar IARNA pe la scoli unele firme care le permite stau la caldura .

de MIHAI la 29 decembrie 2010 - 18:55

Tot militieni au ramas,aroganti ,inganfati,au un vocabular care l-au invatat dupa blocurile gri,uita ca populatia ai tine,platim taxe si impozite sa aiba militienii salarii de nu le incape in cascheta care au aruncat-o in fata Prezidentiei.

de Gabi D la 3 ianuarie 2011 - 18:59

Societatea si saracia v-au inrait peste masura!Hai sa fim dati toti afara,sa nu mai fie politie,profesori,medici,sa fim chiar o tara de mana a II-a!Vai de noi si de viata asta searbada pe care-o traim!
NU vedeti decat partea rea a lucrurilor si nu simtiti altceva decat ura!
Nu numai voi platiti taxe si impozite!

Lasati un comentariu