Depuneri de coroane de Ziua Naţională

• publicat la: 2 decembrie 2010
Depuneri de coroane de Ziua Naţională

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Monumentul Ostaşului Român a avut loc  ceremonialul  depunerii  de coroane de flori.După intonarea imnului de stat au fost evocate semnificaţiile istorice ale zilei de 1 Decembrie 1918 apoi, un sobor de preoţi a oficiat o slujba de pomenire a eroilor neamului.

Din partea Primăriei Carei  au depus o coroană de flori primarul Kovacs Eugen insoţit de viceprimarul Keizer Ludovic.Au urmat apoi Asociaţia  veteranilor de război, unităţi ale MAI, partidele  politice ,PNL,UDMR,FDG,PD-L, PSD, Asociaţia Refugiaţilor Deportaţi şi  Expulzaţi ,Administraţia finanţelor Publice, Spitalul municipal, elevi de la şcolile din oraş.

Un cor preoţesc a interpretat colinde româneşti şi cântece patriotice.

Un emoţionant moment artistic au susţinut membrii trupei de dans MAGIC DANCE , instructor Raluca Păvăluc, care au încântat publicul prezent prin prestaţia lor şi mai ales prin costumaţia lor tricoloră.

Daniela Ciută

comentarii

de Dan la 2 decembrie 2010 - 12:43

Daniela, laudabil efortul vostru de a posta zilnic stiri despre nu prea tumultoasa viata careiana.
O observatie care deranjeaza la ochi si care nu are legatura cu felicitarile de sus. Regula in scriere, mostenita din dactilografiere, este ca dupa un punct lasi pauza. Apoi incepi urmatoarea propozitie.
Sper sa n-o iei ca ofensa si sa te-ajute pe viitor.

de Daniela Ciuta la 2 decembrie 2010 - 13:10

Multumesc pentru apreciere Dane. In ce priveste observatia , nu am de ce s-o iau ca pe o ofensa , dimpotriva, ma bucur ca e singurul aspect care nu corespunde standardelor tale.Credeam ca o sa imi atragi atentia asupra vreunei informatii prezentate eronat.Sau asupra faptului ca am fost singurii care am mentionat corect despre desfasurarea vizitei lui Marko Bela la Carei.Sau despre faptul ca am fost singurii care am precizat ora si data deschiderii Kaufland in Carei.Sau asupra salarului mediu din primarie. Sau….. ! Cat despre efort, chiar nu e cazul, deoarece imi face placere sa fac cunoscute toate evenimentele ” despre nu prea tumultoasa viata careiana” , de fapt din orasul meu natal.

de Dan la 2 decembrie 2010 - 14:44

E si orasul meu natal, ca altfel n-as naviga prin buletin :). Stau chiar mult prea departe de Carei, dar tot imi face placere sa mai dau ochii pe cate o stire „de-acasa”.
Imi dau seama ca a face presa intr-o urbe atat de mica, nu e un lucru prea usor. Cand scrii despre salariu mediu in primarie sau de amestecul politicului intr-o vizita pur administrativa, n-ai cum sa nu ajungi intr-un moment in care sa nu sicanezi pe vreunul sau altul. Fie el primar, subordonat de primar sau vicepremier.
Important e sa reusesti echidistanta, atat de rara si greu de pastrat in presa autohtona.
Si sa duceti cat mai mult ceea ce ati inceput.
Succes!

de attila la 2 decembrie 2010 - 14:46

Dane, dacă tot ești atât de pretențios cu privire la reguli, încearcă și tu să scrii corect românește, nu doar să le pretinzi altora. Ţi-o spune un ungur care a făcut școala în românește (fără a fi vreun participant laureat la olimpiada de limba și literatura română). Adjectivul folosit de dumneata referitor la viaţa careiană este ortografiat greșit. Adică, ar fi trebuit să scrii „tumultuoasă”, nu „tumultoasa”.
Cât despre „observația” dumitale, nu cred că ea în sine, prin ea însăși, bate la ochi, ci doar eroarea de a nu fi lăsat un spațiu după punct.
Iar expresia „sa n-o iei ca ofensa” ar fi trebuit să sune (tot după reguli!) „să n-o iei ca pe o ofensă”.
Care „felicitari” de sus? ( Nu cumva „de mai sus”?) Fiindcă mai sus nu este decât o apreciere : „laudabil efortul vostru….”
Dacă ne mai legăm și de diacritice, mai avem o problemă și anume formularea „este ca dupa un punct lasi pauza”. În situația în care ai folosit „că” – și îți acord prezumția de nevinovăție, adică admit că asta ți-a fost intenția, să scrii „că”, nu „ca” – atunci e corect până înaintea ultimului cuvânt, care este însă folosit eronat. Dar dacă ai vrut să scrii „ca” atunci ar fi trebuit să pui și verbul a lăsa la conjunctiv persoana a doua singular = să lași sau impersonal, se lasă. Atenție, însă : se lasă spațiu, nu pauză. Pauza se lasă în vorbire, în scris se lasă spațiu.
Asta așa, pentru rigoare. Sper să n-o iei ca pe-o ofensă și să te ajute pe viitor.

de gabi la 2 decembrie 2010 - 15:09

sunteti geniali!

de Dan la 2 decembrie 2010 - 18:48

Attila drag, multumesc pentru corecturi.
Vezi tu, eu chiar o facusem cu buna intentie. Ca tie ti-a parut cu iz de observatie de om pretentios, asta e!

Eu vorbeam de greseli pe texte publicate, tu faci recul la un simplu comentariu de articol.

Daca stau sa citesc bine, nu doar ce-ai subliniat in textul meu e gresit, mai sunt si greseli de punctuatie. Si asa cum sunt in textul meu, sunt si in textul tau. Ia reciteste-ti-l!
Ca, vorba lui Gabi, daca m-apuc sa le enumar, devenim ambii penibili.

Tu din postura de didact sau cadru didactic, eu de om care a facut gramatica acu’ douazeci de ani. Trebuie sa recunosti ca ti-ai dori ca jumatate din tara asta sa scrie macar pe-atat de prost ca mine.

Apropos, pot sa bag mana-n foc ca putini oameni sunt in Carei in stare sa faca o disertatie ca a ta. Da, ia-o ca pe-o lauda. Dar daca tot ai aprofundat asa bine limba, probabil ca esti apropiata si de-a Danielei. Ajut-o, te rog.

de OVIDIU la 2 decembrie 2010 - 19:35

sunteti ….catastrofe………..nu aveti alceva mai bun de facut ? decat sa va corectati greselile de ortografie ? iar sefa acestei pagini va mai si raspunde,doamne doamne ,zici ca sunteti pe facebook…………….

de vasile la 2 decembrie 2010 - 20:06

No bine ma… d’apoi de ce nu citesti Evenimentul Zalei? Chiar si ei au greseli.

Considerand ca munca pe care cei de la Buletin o fac e mai mult benevola, ar trebui sa apreciezi in primul rand informatia care ti se ofera gratuit la cei cativa mii de kilometri distanta de casa – unde te afli. Timpul inseamna bani. Multi dintre noi nu ar face munca pe care ei o fac cu atata daruire.

Multumim Buletin De Carei!

de attila la 3 decembrie 2010 - 07:03

Dane, ai dreptate, lipseşte o virgulă după cuvântul „conjunctiv”, iar un conjunctiv impersonal ar fi trebuit să fie în varianta discutată ” să se lase”. Ceea ce mai lipseşte este citat din Dan.
Totuşi, recunosc că aş fi mulţumit(ă) dacă măcar jumătate din locuitorii acestei ţări ar scrie cel puţin la nivelul la care ai făcut-o dumneata.

de attila la 3 decembrie 2010 - 07:06

Cât despre doamna Daniela pot să-ţi spun că vorbeşte ungureşte la un nivel care îi depăşeşte pe foarte mulţi vorbitori nativi, chiar şi pe primar.

de nativ depasit la 3 decembrie 2010 - 13:41

Mai fratilor, deja e plictisitor. In orasul asta borat orice se-ntampla una doua primareul ii de vina. Ekl e de vina ca se intuneca noaptea sio tot el e de vina ca dimineata rasare soarele si pt tot felul de chestii de astea la care el nare nici o treaba. Nu pot intelege de unde poate sa iase atata rautate la voi. Kovacs asta n-a facut absolut niciun lucru bun de cand e primar? Sau cei de la bultine n-au fost prin zona. Scuzati-ma, dar sant un vorbitor nativ de limba ungrueste depasit de situatie. Sper sa nu ma luati api cu garamatica.

de ciprian la 3 decembrie 2010 - 14:18

Dapoi chiar esti depasit nativule ,se vede ca ori nu esti de pe aici ori esti in plata pentru ceva „reclama”.
„Orasul asta borat” se bucura ca nu are specimene ca tine in el.Tie frica ca pierzi obiectu muncii fara Kovacs, ala care n-are nicio treaba ? Am auzit ce ocupat era la kaufland sa si umple sacosile.Noroc cu Ocsike, soferul , care la cadorisit cu masina.Ne spui ceva si de noua locatie de pe drumul spre Urziceni?da cinstit, fara gramatica.

de gabi la 3 decembrie 2010 - 14:28

indiferent cine e primar, mereu se gasesc critici. e o vorba, cei ce nu au treaba critica, pt ca au timp.

de attila la 3 decembrie 2010 - 19:53

pentru Dan
Haide, numără-le, ca să vedem cine e penibil!

pentru nativ depășit:

Cine a zis că primarul este de vină pentru ceva? Eu am zis doar că nu vorbește foarte frumos ungurește, că doamna Ciută îl depășește prin limba maghiară cultivată pe care o utilizează. Dar dacă asta e o vină a primarului, care e vorbitor nativ de așa ceva, e vina lui că nu şi-a cultivat exprimarea și vorbește ca un needucat. Dar niciodată nu este prea târziu. Mai poate să-și cizeleze exprimarea și să se ridice la un nivel mai apropiat de cel pe care îl merită „oraşul ăsta borât”. Acuma, după exprimarea ta, poate că aş zice că şi primarul este ca şi unii dintre „nativii” lui care l-au ales.

de attila la 3 decembrie 2010 - 19:55

P.S. După „nativii lui” trebuia pusă virgula.

de attila la 3 decembrie 2010 - 20:02

Pentru gabi

Aşa cum tu poți să spui orice vrei (să critici sau să nu critici), oricine are dreptul să o facă. Dar, dacă numai cei ce critică au timp, pentru că nu fac nimic, tu, lucrătorul din greu, ce cauți pe aici?
Deci, pentru tine un mesaj ca unul din cele de ziua lui base: ” La…..să-ne!”

de gabi la 4 decembrie 2010 - 07:59

cum zici tu, otilo!

de PENTRU CIPRIAN SI CEILALTI PROSTANACI la 4 decembrie 2010 - 16:19

Mai draga Cipriane SI toti comentatorii penibili,KOVACS si-a umplut sacosile la Kaufland pe banii lui,daca nu stii nu vorbi,eram si eu acolo ,dupa taierea panglicii au lasat inauntru pe cine dorea sa intre in KAUFLAND,primaru era cu nevasta ,am auzit cu urechile mele cand i-a zis doamna,ca ea si-a adus bani sa faca cumparaturi,daca tot a venit,personal am vazut cand a lasat doamna cateva sute de lei la casa.Ei dracie,acuma din cauza carcotasilor ca voi,nici cumparaturi nu-si mai poate face omul asta sau familia lui ?Sa va fie rusine la toti,uitati-va in oglinda,faceti-va radiografia popriei constiinte.Nu am nici o treaba cu KOVACS,nu fac parte din culoarea lui politica ,dar ma intriga cand vad asemenea oameni ca voi.Sunt un Careian onest si stiu sa respect omul,indiferent cine este.VOI CREDETI CA DACA-L TOT CRITICATI PE PRIMAR NU -L VOR MAI VOTA CAREIENII? DIMPOTRIVA.ATI MAI AVUT O ASEMENEA EXPERIENTA LA ALEGERI.Asa ca veniti si cu ceva constructiv,chiar nu mai santem in stare sa ne respectam unii pe altii ?. PENIBIL !!!!!!!!!!!!!

de cititor la 5 decembrie 2010 - 08:48

attila,iti faci datoria de adevarata profesoara de limba si literatura romana,in prezent pensionata.

de attila la 5 decembrie 2010 - 19:23

@ cititor
Profesoara de limba romana? Nu am ajuns la asemenea nivel! Si nici nu am de gand! Dar ma flateaza ideea, pentru ca studiile mele de gramatica s-au oprit in clasa a VIII-a. Ceea ce inseamna ca am facut o scoala buna, daca tu crezi ca nivelul cunostintelor mele este comparabil cu al unei profesoare!

de Gabi D la 5 decembrie 2010 - 19:24

Ati ajuns dragii mei de la un articol despre Ziua Romaniei,sa discutati de erori gramaticale si fel de fel de lucruri nesemnificative!Trebuie totusi apreciat ca d.l Kovacs a fost la Monument,un lucru important ptr. orasul nostru!
Felicitari celor care au pregatit minunatii copii ai acestui oras si s-au implicat sufleteste in susutinerea unui spectacol de calitate!
La multi ani Romania!

de Ioan Asan la 9 decembrie 2010 - 17:20

draga gabi d. daca nu stii e obligatia d-lui sa fie la monument cu aceasta ocazie…nu vad de ce este important ……………

de ileana la 9 decembrie 2010 - 17:21

draga gabi d. daca nu stii e obligatia d-lui sa fie la monument cu aceasta ocazie…nu vad de ce este important ……………

de gabi la 9 decembrie 2010 - 17:59

ananas, am stiut eu ca esti fetita!

de Moartea Alba la 9 decembrie 2010 - 18:07

=)))

de attila la 9 decembrie 2010 - 21:49

Totusi, plurarul de la sacosa este sacose. Deci, au umplut sacosele (nu sacosile).

Lasati un comentariu