In aşteptarea Moşului: 9 idei de activităţi practice şi distractive

• publicat la: 16 decembrie 2010
In aşteptarea Moşului: 9 idei de activităţi practice şi distractive

S-au aprins deja luminitele festive in oraş, decoraţiunile incep să apară, ofertele de cadouri ne invadează…cu toate că mai sunt destule zile până la Crăciun, incepe să se simtă in aer atmosfera de sărbătoare. Si dacă am incepe să ne pregătim pentru venirea Moşului?

Poţi incepe să iţi pregăteşti din timp micuţul pentru venirea lui Moş Crăciun, pentru a-i permite copilului tău să inţeleagă ce se intâmplă, pentru a-l ajuta să aibă o reprezentare cât mai clară a timpului care a mai rămas până la Crăciun şi pentru a petrece momente cât mai frumoase impreună. Vă oferim 9 idei care vă pot inspira!

Ajută-l să ii scrie Moşului!

Acesta e momentul cel mai important pentru micuţi, momentul in care trebuie să decidă ce işi doresc, dar şi dacă au fost destul de cuminţi pentru a putea primi darurile aşteptate. Oferă-le celor mici creioane colorate şi o foaie de hârtie şi roagă-i să deseneze – dacă nu ştiu incă să scrie – cadourile dorite de la Moş Crăciun. Lasă-i să scrie/ deseneze  ce işi doresc şi asigură-i că Moşul citeşte toate scrisorile. Ii poţi ajuta, dacă aveţi mai mult timp la dispoziţie, să decupeze şi să lipească/ deseneze o felicitare pentru Moşul.

Ce ii va spune Moşului?

De ce te-ai mulţumi cu o poezie spus poticnit sau fără chef? Intreabă-ti micuţul ce ar vrea să ii arate Moşului şi pregătiţi impreună fie un mic moment artistic – un cântecel, o poezie, un dans, o mică scenetă – pe care să o repetaţi. Ai putea – mai ales dacă vă petreceti Crăciunul alături de toţi copiii din familie sau copiii prietenilor –  organiza un mic spectacol pentru Moş Crăciun, dar şi pentru bunici, părinţi şi toată lumea prezentă.

Alegeţi jucăriile pe care nu le mai foloseşte!

De ce n-ai profita de acest moment pentru a-i explica, pe cât posibil, copilului tău importanţa darurilor făcute in prag de sărbătoare şi a momentelor in care trebuie să ne gândim la micuţii care nu se bucură de la fel de multe jucării? Ajută-l să aleagă jucăriile care nu ii mai plac – sau pe care nu le mai foloseşte, cu condiţia ca acestea să nu fie rupte sau stricate – şi faceţi impreună un mic pacheţel pe care să il oferiţi unui micuţ care nu are jucării sau unei grădiniţe care nu are destule jucării.

Decoraţi casa !

Bucură-te de zilele petrecute alături de copilul sau copiii tăi ajutându-i să confecţioneze câteva mici decoraţiuni pentru casă. Poti decupa – găseşti şabloane pe internet – din carton simplu câţiva brăduţi pe care ii poţi lăsa micutului tău pentru a-i colora şi pentru a lipi pe ei diferite elemente, steluţe, globuleţe, chiar şi paiete – dacă poţi cumpăra de undeva. Aceşti brăduti pot fi agăţaţi cu o mică sforicică in brad.
Poveştile de Crăciun dau tonul!

E momentul să ii citeşti micutului tău cât mai multe poveşti clasice despre Crăciun, legenda Moşului, cea a bradului de Crăciun! Nu uita poveştile clasice Disney la care vă puteţi uita alături de intreaga familie!
Vizitati un târg de Crăciun!

Imbrăcaţi-vă gros şi mergeţi să petreceţi câteva ore fie intr-un parc, fie intr-o altă locaţie in care ştii că are loc un târg traditional de Crăciun! Răsfăţaţi-vă impreună cu cei mici cu vată de zahăr şi, obligatoriu, ciocolată fierbinte!

In excursie…să vedem beculeţele de sărbătoare!

Fă-ţi timp intr-o seară – inainte de Sărbători – şi mergeţi să admiraţi impreună beculeţele aprinse din oraş, brazii şi decorurile speciale. Vă veti bucura şi văzând vitrinele magazinelor, agitaţia şi diversii Moşi prezenţi prin oraş.

Decoraţi bradul!

Incercati să decorati bradul impreună cu cei mici – chiar dacă va trebui să il mai aranjati voi odaăa – şi astfel vă veţi bucura şi veţi râde impreună cu ei. Ai grijă la globurile care se pot sparge şi la mâinile mici şi neindemanatice.

Shhh…il aşteptăm pe Moş Crăciun!

Imparte magia clipelor de sărbătoare cu micutii tăi şi lasă-i să descopere faptul că aceste momente nu sunt compuse doar din aşteptare sau din plăcerea de a primi cadouri, ci şi din dragoste şi pregătiri.

sursa  Feminis.ro

Lasati un comentariu