Trucuri anti-mahmureală pentru beţia de Revelion

• publicat la: 31 decembrie 2010
Trucuri anti-mahmureală pentru beţia de Revelion

O vorbă „de duh” spune că cel mai bun mod de a scăpa de mahmureală este să rămâi beat. Ceea ce pentru unii este chiar realizabil, mai ales că după Revelion vine „Sf. Vasile”, iar pentru băutorii cu anduranţă prelungirile pot fi duse până la „Sf. Ion”!

Folclorul oferă o mulţime de variante pentru „dres” după o beţie. Apa plată este sfântă. Ingerarea de lichide este benefică, pentru că reduce deshidratarea corpului cauzată de alcool. De evitat sunt cafeaua şi băuturile cu cofeină, pentru că prelungesc deshidratarea. La fel de nepotrivite sunt băuturile carbogazoase.

Zeamă de varză, borşul, bulionul, roşiile sau sucul de lămâie – limitează senzaţia de greaţă şi ajută stomacul să digere. „Moarea” sau ciorbele foarte acre au şi avantajul că sunt sărate, aşa că luptă cu ceva eficienţă împotriva vasodilataţiei induse de consumul de alcool.

Apa, sfânta apă!

La fel de importantă ca şi somnul, în timpul căruia se refac celulele hepatice, readucând ficatul la capacitatea sa maximă, este apa. Beţi apă, cât mai multă.

Reduceţi deshidratarea, una dintre cauzele majore ale stării de rău specifică mahmurelii. Ajută rinichii, prin care vor trece toate toxinele ingerate sau produse de consumul de alcool.

Apa trebuie băută şi în timpul „zbenguielii bahice” dar şi inainte de binevenitul somn. Apa nu trebuie să vă lipsească nici de la capul patului, pentru a mai lua câte o înghiţitură de fiecare dată când vă treziţi.

Dimineaţa, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este tot să beţi apă. Sigur, se spune că te îmbeţi la loc dacă bei apă după mult alcool, dar merită asumat acest risc.

Dacă la promisiunea „nu mai beau”, adaugaţi completarea „puţin, cu paharul, nu cu sticla sau damigeana”, înseamnă cu trucurile v-au fost de folos.

sursa Adevarul.ro

Lasati un comentariu