10 naşteri care au şocat lumea, in 2010

• publicat la: 18 ianuarie 2011
10 naşteri care au şocat lumea, in 2010

Anul 2010 a şocat lumea prin câteva naşteri spectaculoase: o mamă a născut şapte copii, o alta a dat naştere unor gemeni de culori diferite, iar o mămică a născut două perechi de gemeni, intr-un singur an.

Lista include o rusoaică, care a născut patru copii in patru minute, o africancă, care a dat naştere unor copii de culori diferite, o egipteană, care a avut şapte copii, un bărbat din Kuzbass, tatăl unei familii numeroase, care a devenit bunic de 103 ori şi alte cazuri interesante, informeaza Pravda.”

La Kaliningrad, in Rusia, o femeie a născut patru copii, două fete sş doi băieţi. Este o premieră pentru intreaga zonă din Rusia, dar este al treilea caz din ţară. Cvadrupleţii au venit pe lume in doar in patru minute.

O africancă de 35 de ani a adus pe lume gemeni, dar de culori diferite. Soţul său este din Germania. Medicii sunt de părere că exista o ţansă de unu la un million să se nască gemeni având culoarea pielii diferită. Băieteţul “brunet” se numeşte Leo, iar fratele său alb şi cu ochi albaştri se numeşte Ryan.

In Egipt, la Alexandria, o femeie de 27 de ani a născut şapte copii: patru băieţi şi trei fete. Copii s-au născut prematur şi la naştere s-a recurs la o operaţie cezariană. Un caz similar s-a mai intamplat in Algeria, in 2007, dar niciunul dintre bebeluşi nu a supravieţuit.

Vicki Lamb, o britanică din Oxfordshire, de 31 de ani, a dat naştere la şase copii, pe 10 mai 2010. Impărţirea sextupletilor a fost in favoarea fetelor, patru, faţă de doar doi băieţi.

Alison Penn, din Statele Unite, in vârstă de 31 de ani, a avut tripleţi, in 2010. La 35 de săptămâni, ei cântăreau 1,814 kilograme, 2,125 kilograme, respectiv 2,154 kilograme. Evenimentul a fost unic in Lond Island, in ultimii 15 ani.

Un caz extrem de rar s-a petrecut in Marea Britanie. O femeie a adus pe lume două perechi de gemeni, in mai puţin de un an. Hazell Bowden a descoperit că a rămas gravidă, la doar patru luni de la naşterea primilor gemeni. Ea este prima femeie din Marea Britanie, care a născut două perechi de gemeni intr-un an.

O femeie din Germania, in vârstă de 64 de ani, a dat naştere unei fetiţe. Ea a devenit astfel cea mai vărstnică mămică din Germania. Femeia a incercat de mai multe ori să rămână gravidă, prin fertilizare in vitro, dar a reuşit abia anul trecut.

Campioana olimpică chiliana Elizabeth Poblete a avut o mare surpriză, cănd după un antrenament a născut un copil prematur, deşi nu ştia că ar fi gravidă. Copilul,  avea doar trei luni, s-a născut prematur şi nu a supravieţuit.

O britanică, in vârstă de 34 de ani, a transmis online, timp de 13 ore, pe Twitter, chinurile facerii. Ea a vrut să dea o mână de ajutor viitoarelor mame, pentru a fi pregătite. „Am constatat că femeilor le este frică de naştere şi de aceea, am decis să le spun, că aceasta nu este groaznică.”

Un rus din Novokuznetsk a devenit bunic pentru a 103-a oară, anul trecut. Aleksei Shapovalov, in vârstă de 73 de ani, s-a ales cu incă o nepoţică, al 15-lea copil, din familia celui de-al şaselea fiu al său.

Recordul absolut este deţinut totuşi de un bărbat care are 117 descendenţi: 13 copii, 51 de nepoţi, 52 de nepoţele şi 1 strănepot.

sursa  Ziare.com

Lasati un comentariu