Activitatea caselor de asigurări de sănătate din ţară, suspendată până luni

• publicat la: 12 ianuarie 2011
Activitatea caselor de asigurări de sănătate din ţară, suspendată până luni

Activitatea caselor de asigurări de sănătate din ţară a fost suspendată până luni, măsura fiind dispusă, miercuri, de preşedintele CNAS, Lucian Duţă, pentru remedierea problemelor apărute la sistemul SIUI.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a emis, miercuri la prânz, ordinul de suspendare a activităţii caselor de asigurări de sănătate din ţară.

Măsura a fost luată pentru organizarea ghişeelor şi rezolvarea problemelor informatice.

Astfel, activitatea va fi suspendată până luni.

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că în acest moment Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu este funcţional.

Cauza acestei situaţii nu se datorează nici CNAS, nici partenerilor cu care s-a construit sistemul. Defecţiunea este la nivel structural şi a fost comunicată firmei- mamă din SUA în cursul nopţii. Am primit o soluţie pe care o vom testa „, a precizat preşedintele CNAS.

El a mai spus că la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti sunt 50.000 de persoane care ar trebui să-şi plătească obligaţiile la sănătate în această perioadă, respectiv 600 de persoane pe zi.

600 de persoane ar trebui să plătească, zilnic, în această perioadă, contribuţiile la sănătate. Avem cinci ghişee. Aceste persoane ar mai avea două alternative de plată respectiv prin virament sau la CEC, dar ei refuză metodele alternative„, a susţinut Duţă.

Potrivit acestuia, chiar şi dacă SIUI ar funcţiona perfect, tot ar fi bine ca oamenii să obişnuiască să utilizeze soluţiile alternative.

sursa  Mediafax

Lasati un comentariu