Alex Szuz ,un careiean la Eurovision

• publicat la: 7 ianuarie 2011
Alex Szuz ,un careiean la Eurovision

Trupa Hotel FM a câştigat, vineri noapte, finala selecţiei naţionale Eurovision, piesa „Change” urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest, care va avea loc la Dusseldorf, Germania, în luna mai.

Trupa Hotel FM a obţinut un total de 22 de puncte – 12 de la juriu şi 10 de la public.

Hotel FM este formată din David Bryan (voce), Gabriel Băruţa (pian & backing vocals) şi Alex Szuz (tobe).

Trupa Hotel FM s-a format în aprilie 2005, când compozitorul orădean Gabriel Băruţa a reunit în jurul lui câţiva muzicieni din vestul ţării, pentru a crea un sound pop-rock modern, melodios şi inovator, care îi definea compoziţiile. Membrii trupei s-au făcut remarcaţi anul trecut, când la competiţia naţională Eurovision au ocupat locul 4.

Melodia ce ne va reprezenta la Dusseldorf a fost aleasă în urma punctajului oferit de juriul de specialitate (50%) şi de voturile telespectatorilor (50%). Dintre cei 11 membri ai juriului, alături de români, au făcut parte Niamh, Chiara şi jurnalistul belgian Olivier Vanhoutte.

A fost pentru prima dată în istoria Eurovision când selecţia naţională – transmisă în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional – s-a desfăşurat în noaptea de Revelion.

Pentru noi, localnicii  , un  plus  de satisfacţie datorită lui Alex Szuz, toboşarul din Carei. Are 24 de ani ,  este student în ultimul an la Facultatea de Arhitectură şi Construcţii din cadrul Universităţii din Oradea. A început să cânte la tobe de la vârsta de nouă ani. Colaborarea cu trupa Hotel FM a început înainte de ediţia aceasta a concursului Eurovision. A avut numeroase colaborări cu alte trupe. A cântat cu irlandezul Tom Ross, până ce acesta s-a stabilit în Papua Noua Guinee. A cântat un an în Blue Monday, cu trupa casei (Andras Dudka, Mark Mihele şi Adrian Ioan). A colaborat cu chitaristul Marius Pop. Cariera în muzică şi-a început-o în Carei, alături de formaţia Castelanii, cu care, în 1996, a câştigat trofeul la secţiunea pop a unui important concurs de muzică uşoară, desfăşurat la Bucureşti.

Profesorul său a fost Szucs Jozsef , referent la Centrul Cultural Carei şi care mai predă muzica la peste 100 de copii.

Ziua Tobelor – Big Drum Day, întâlnirea „tobarilor” careieni din  martie 2010, a fost o reprezentaţie de inalt nivel  la care a participat şi Alex Szuz.

Paralel cu facultatea, Alex lucrează într-un birou de arhitectură.

redactia

comentarii

de vasile la 8 ianuarie 2011 - 00:48

Felicitari!

Cat mai mult succes pe mai departe!!!

de kovacs antal (puha) la 9 ianuarie 2011 - 11:25

bravo sanyi fia! mult succes!

Lasati un comentariu