Banii demnitarilor români, ascunşi în străinătate

• publicat la: 21 ianuarie 2011
Banii demnitarilor români, ascunşi în străinătate

Preşedintele PRM a trimis o scrisoare birourilor Interpol şi FBI prin care le cere acestora să verifice informaţii privind averile uriaşe deţinute de unii lideri ai puterii.

„Stimaţi domni, avînd în vedere scandalurile de corupţie care zdruncină comunitatea internaţională în ultimii ani – Bernard Madoff (fostul şef al NASDAQ), Ali Ben (fostul preşedinte al Tunisiei) ş.a. – vă rog să vă sesizaţi şi să verificaţi acuzaţiile grave, de mare corupţie, care le sînt aduse unor politicieni şi magistraţi din România. În diferite medii din ţara noastră, inclusiv în presă, se vehiculează informaţii alarmante despre imense sume de bani pe care aceştia le-au depus în bănci străine (pe numele lor sau pe numele unor rude şi cunoştinţe). Provenienţa acestor averi e scandaloasă: deturnări de fonduri, privatizări frauduloase, afaceri cu statul, trafic cu armament, evaziune fiscală, returnări ilegale de TVA, retrocedări necinstite (care au făcut victime omeneşti), spălare de bani, încălcări ale embargourilor internaţionale, mită etc. Pe scurt: CRIMĂ ORGANIZATĂ. Fără comentarii inutile, vă voi supune atenţiei cîteva cazuri răsunătoare pe care, prin forţa lucrurilor, nu le pot elucida singur, avînd în vedere că un om politic nu dispune de pîrghiile necesare”, scrie Corneliu Vadim Tudor.
Urmează apoi acuzaţiile:

„TRAIAN BĂSESCU, preşedintele României: 2,5 miliarde de euro, mai exact, 2 miliarde de euro şi 700 de milioane de dolari (o parte din aceşti bani este depusă la Sucursala din Bruxelles a Băncii Credite Lyonnais). Menţionez că aceste conturi au fost, şi încă mai sînt, alimentate din afacerile cu armament (rachete, pistoale mitralieră, muniţie, staţii radar etc.), pe care le face acest personaj cu Miliţiile Libaneze Hezbollah. În repetate rînduri, fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, l-a ameninţat şi l-a şantajat pe aşa-zisul şef al Statului cu publicarea numerelor de cont, a băncilor şi a sumelor de bani.

ADRIEAN VIDEANU, fost ministru al economiei: 5 miliarde de euro.

RADU BERCEANU, fost ministru al transporturilor: 4 miliarde de euro.

VASILE BLAGA, fost ministru de interne: 4 miliarde de euro.

ELENA UDREA, ministrul dezvoltării regionale şi turismului: peste 1 miliard de euro.

EMIL BOC, prim-ministru al guvernului: mai multe sute de milioane de euro, în bănci din Italia, Elveţia, Monaco etc.

LAURA CODRUŢA KÖVESI, procurorul general al României: peste 100 de milioane de euro; această sumă e depusă astfel: în bănci din Belgia (Credite Lyonnais) şi Franţa, conturi pînă în 20 de milioane, pe numele lui Ioan Lascu, tatăl ei; în bănci din Lichtenstein, conturi de 65 de milioane de euro, pe numele ei.
Exemplele sînt mult mai numeroase (Anca Boagiu, Elena Băsescu, Gh. Falcă, Attila Verestoy, Gh. Flutur), dar mă opresc, deocamdată, aici. Datorită acestei reţele de infractori periculoşi, România a devenit un stat de tip mafiot, în care nu se mai respectă nici o lege, iar starea de spirit a populaţiei este explozivă. Aveţi datoria să acţionaţi pentru respectarea legislaţiei internaţionale, fiindcă o mare parte a acestor averi neruşinate este realizată prin activităţi ale criminalităţii transfrontaliere. În aceste situaţii nu se poate invoca faimoasa „confidenţialitate bancară”, avînd în vedere că e vorba de crimă organizată şi de interesul legitim al Uniunii Europene, dar şi al organismelor financiare internaţionale, cum sînt FMI şi Banca Mondială. Eu, unul, mă lupt de 20 de ani cu această Mafie. Astăzi, situaţia a ajuns la paroxism şi România stă pe un butoi de pulbere – o explozie socială devastatoare îi va pune în pericol şi pe investitorii străini, ca şi interesele Uniunii Europene şi SUA în această zonă, atît de sensibilă, a lumii. Cum de s-a ajuns aici? Nimeni n-a exercitat niciun control! Marile dosare de fraudă şi de corupţie sînt muşamalizate. Poliţia, Justiţia, Serviciile Secrete nu sînt altceva decît „ventuze” anexate la tentaculele Caracatiţei Mafiote. Populaţia României este o pradă neputincioasă în mîinile acestei reţele diabolice. Nu se poate să nu ştiţi că românii se sinucid de disperare sau îşi iau lumea în cap”.

„În speranţa că, în virtutea obligaţiilor şi prerogativelor legale de care dispuneţi, veţi declanşa investigaţiile care se impun, vă mulţumesc şi vă stau la dispoziţie. Îmi asum, în mod oficial, toată răspunderea, aşa cum mi-am asumat şi atunci cînd am tras semnale de alarmă cu privire la antrenarea luptătorilor Hammas pe teritoriul României, precum şi cu privire la închisorile CIA din ţara mea – dezvăluirile ulterioare aveau să-mi dea mie dreptate. Atît Poporul Român, cît şi comunitatea internaţională au tot dreptul să cunoască adevărul, mai ales acum, în aceste vremuri de criză profundă şi de austeritate”, încheie Vadim Tudor.

sursa  romania libera

Lasati un comentariu