Câţi bani pierzi când retragi 100 de lei de la bancomat

• publicat la: 11 ianuarie 2011
Câţi bani pierzi când retragi 100 de lei de la bancomat

In mod clar băncile se pricep de minune să ne taxeze de câte ori au ocazia. Aşa se întâmplă şi cu banalele retrageri de numerar de la bancomate. Depinde unde ai facut cardul, dar comisioanele pot fi usturătoare dacă mai faci şi greşeala să scoţi bani de la ATM-ul altei banci decât cea care le-a emis.
De exemplu, în cazul BCR, cea mai mare bancă din sistem, luăm cazul clasic al unui card  de debit BCR Maestro. Dacă retragi bani de la un bancomat BCR, scoţi din buzunar 0,2% din suma extrasă, dar minimum 0,20 lei /operaţiune. Dacă nu ai cardul la tine şi vrei să scoţi bani de la ghişeu plăteşti 0,5% din sumă, dar mininimum 5 lei/operaţiune.
Vestea realmente proastă e atunci când scoţi bani de la ATM-ul altei banci. Te costă 0,75% din suma extrasă şi ai şi un comision fix de 4,5 lei. Asta ar însemna că la fiecare o sută de lei scoşi vei plăti peste 5 lei, scrie incont.ro.
La BRD situaţia pare a fi puţin mai bună. Astfel, la ATM sau la ghişeu plăteşti o sumă similară: 0,2% din sumă, dar minimum 0,2 lei, dacă vorbim strict de unităţile băncii, iar dacă mergi la altă bancă la ATM scoţi din buzunar 0,5% din suma retrasă şi comision fix de 2,5 lei.

  sursa  Cotidianul.ro

Lasati un comentariu