Cine va conduce lumea peste 20 de ani

• publicat la: 5 ianuarie 2011
Cine va conduce lumea peste 20 de ani

Fiecare politician vorbeşte despre construirea unui viitor mai bun. Dar cine va reîmpărţi sferele de putere în acel viitor? „The Independent” îi prezintă pe cei 10 tineri care vor remodela lumea.

1. Manuela D’Avila, Brazilia

Manuela (29) a fost aleasă pentru prima dată în congres când avea doar 25 de ani. În 2010, a fost realeasă cu o jumătate de milion de voturi, lucru fără precedent pentru o femeie. S-a implicat în politică în perioada studenţiei, când învăţa jurnalismul. Apoi s-a alăturat Partidului Comunist din Brazilia, pentru că „era cel mai bine organizat”. Ea luptă pentru liberalizarea internetului, pentru problemele minorităţilor sexuale, dar şi pentru educaţie.

2. Kirill Schitov, Rusia

Kirill (25), membru al Dumei din 2009 şi fost lider al grupării tinerilor pro-Kremlin, este considerat cel mai de succes tânăr politician rus. Euforia anilor ’90 l-a îndemnat şi pe el să se intereseze de politică acesta devenind activ ca student la Relaţii Internaţionale. Împreună cu grupul lui,care mai târziu va deveni aripa de tineret a Rusiei Unite (partidul lui Putin), a organizat şi participat la manifestaţii de stradă, precum campania împotriva fumatului, dar i-a şi vânat pe jurnaliştii care scriau împotriva mişcării.

Schitov se declară pentru o „modernizare conservatoare” şi crede că Rusia este deja o democraţie.

3. Rachel Reeves, Marea Britanie

Rachel (31) este prima femeie parlamentar pentru Leeds West din ultimii 40 de ani, din partea Partidului Laburist.

Ea se ocupă de problema pensiilor, iar educaţia o ajută foarte mult: a absolvit la Oxford şi a făcut şi Şcoala de Economie din Londra. Era elevă când s-a alăturat Partidului Laburist. „Am intrat în politică pentru că cred că eu aşa se pot schimba lucrurile în bine.”

4. Promise Mkwananzi, Zimbabwe

Când statul a tăiat împrumuturile pentru studenţi, Promise (28) a simţit că trebuie să acţioneze. S-a implicat în politică şi a protestat împotriva actualului preşedinte, Robert Mugabe, în 2005.

Curtat de partidul Mişcarea pentru Schimbarea Democratică să candideze pentru parlament în 2008, a refuzat în favoarea unei burse de studiu din partea statului olandez. Mkwananzi vrea să ajungă ministru, însă drumul spre politică în ţara lui trece prin închisoare. „S-ar putea să fiu arestat”, spune el.

5. Alon-Lee Green, Israel

Green (23) este membru al Partidului Comunist Israelian. A început să-şi manifeste interesul pentru politică atunci când Israelul a atacat Libanul, în 2006. Tânărul activist crede în puterea luptei. Green, asistent al unui parlamentar, spune că îşi doreşte să schimbe lumea, dar crede că fiecare bătălie începe acasă.

6. Wyatt Roy, Australia

Când liberalii australieni l-au propus pe tânărul Wyatt, de 19 ani, să lupte pentru locul din Queensland împotriva unui laburist care avea de 3 ori vârsta lui, toată lumea a rămas surprinsă. Totuşi, Roy a câştigat, devenind cel mai tânăr parlamentar din Australia.

Studentul la Relaţii Internaţionale are un birou în Canberra şi un salariu de aproximativ 83.000 lire.

7. Sachin Pilot, India

Când a fost ales reprezentant al Rajastanului în parlament, Sachin avea 26 de ani. La 33 de ani, este ministru în guvernul indian şi crede că misiunea generaţiei lui este să ajute
la redresarea economică a ţării şi pe oameni, să vadă o Indie unită.

Politicianul a studiat economia în India şi în Statele Unite. Când a fost ales în parlament pentru prima dată, în 2004, a devenit cel mai tânăr politician în această funcţie.

8. Agnes Malczak, Germania

Agnes (25) este membră a Parlamentului din partea Partidului Verde.

Face parte din al doilea partid puternic din Germania şi este membră a Comisiei pentru Apărare, care monitorizează misiunea din Afganistan.

A aderat la Partidul Verde când era studentă. Pentru că părinţii ei sunt imigranţi polonezi, luptă ca relaţia dintre cele două ţări să se îmbunătăţească.

9. Bruno Juillard, Franţa

La 29 de ani, Juillard este asistentul primarului din Paris şi secretarul naţional pentru educaţie în Partidul Socialist. Tânărul, născut într-o familie de politicieni, încearcă să reformeze partidul şi spune că nu-şi doreşte să ajungă preşedinte.

10. Cinthia Flores, SUA

În vara anului 2009, Flores (24) a devenit prima femeie „latino” aleasă într-o funcţie importantă: preşedinte al UCLA. Fiica unei imigrante, Flores a studiat cu bursă şi s-a implicat în viaţa politică a universităţii, luptând pentru problemele minorită-ţilor. Acum, tânăra democrată se pregăteşte pentru Drept şi este o figură importantă în comunitatea hispanică.

sursa rlonline

Lasati un comentariu