Eternul Eminescu şi…un concurs inedit

• publicat la: 12 ianuarie 2011
Eternul Eminescu şi…un concurs inedit

Centrul Cultural al Municipiului Carei organizează două acţiuni dedicate aniversării naşterii poetului naţional Mihai Eminescu. Dacă primul eveniment se adresează în exclusivitate instituţiilor de învăţământ din Carei, concursul „I Like Eminescu!” se adresează tuturor instituţiilor de învăţământ din judeţul Satu Mare.

Eminescu … eternul Eminescu

Centrul Cultural al Municipiului Carei organizează marţi, 18 ianuarie cu începere de la ora 18, în Sala de dans a Centrului Cultural, ediţia a patra a concursului de recitări din operele poetului Mihai Eminescu. Fiecare instituţie de învăţământ are posibilitatea să înscrie în concurs 3 elevi. Fiecare concurent va recita o poezie, cu durată de maxim 4 minute. Tematica concursului este „Dragostea în poezia eminesciană” pentru clasele IX-XII şi „Natura în poezia eminesciană” pentru clasele V-VIII.

Concursul se va desfăşura pe două categorii: clasele V-VIII şi IX-XII. Premiile consta în cărţi.

I like Eminescu!

Tot in aceasta luna, Centrul Cultural al Municipiului Carei organizează si un concurs interşcolar intitulat „I like Eminescu!”. Acesta are loc în data de 31 ianuarie, luni, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Casei Comunitare Sfântul Ladislau, fostul Club 9 Mai şi se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal.

La acest concurs pot participa elevi, individual, sau în echipe, cu scurte momente scenice, de maxim 10 minute, care să aibă la bază opera poetică şi/sau viaţa lui Eminescu. Termenul limită de înscriere este 24 ianuarie, ora 16.00. Înscrierile se pot face online, la adresa festivalulspot@yahoo.com. In momentul înscrierii, trebuie precizata şcoala de provenienţă, numele elevilor şi al echipelor, textele care stau la baza momentului scenic şi durata acestuia.

In construcţia scenică a momentelor sunt admise absolut orice elemente spectacolare. De exemplu, elevii vor putea  folosi instrumente muzicale, pot cânta, se pot folosi de proiecţii, inserţii video, etc, dar nici un participant sau echipă înscrisă în concurs nu se poate limita la o simplă recitare a unei poezii.

Centrul Cultural Carei  oferă sprijin logistic în măsura posibilităţilor, iar în cazul în care se solicită, se  oferă şi sprijin de specialitate, în cadrul unei întâlniri, fixate din timp, cu fiecare concurent sau echipă participantă. Solicitări în acest sens pot fi formulate pe aceeaşi adresa de email, până în data de 24 ianuarie. Premiile constă în cărţi şi diplome.

Persoană de contact:  Paul Sarvadi 0771 526 525

redactia

Lasati un comentariu