Liderii PNL şi PC au semnat protocolul de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta

• publicat la: 11 ianuarie 2011
Liderii PNL şi PC au semnat protocolul de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta

Protocolul de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta a fost semnat, luni, de Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Delegaţia Permanentă a PNL a validat alianţa cu PC cu trei voturi „împotrivă”, respectiv, Ludovic Orban, Călin Popescu-Tăriceanu şi Adriana Săftoiu, şi o abţinere, Dan Motreanu. Urmează ca Alianţa să fie înregistrată la tribunal.

Crin Antonescu a susţinut că la baza acestei alianţe există o compatibilitate doctrinară şi programatică, una care s-a dezvoltat în timp, şi care „a fost într-un fel consacrată de forurile care, pe parcursul anului trecut şi la PNL şi la PC au adus la zi, au adaptat, reînnoit şi îmbogăţit programele noastre politice”.

Liderul liberal a mai subliniat că această „întărire pe zona de centru dreapta” era necesară, în condiţiile în care actuala putere se reclamă de la ideologia, doctrina şi comportamentele de centru- dreapta, deşi „nu au nimic în comun cu aşa ceva”.

„Am semnat acest protocol fără nicio reţinere, în ciuda asediului propagandistic dezlănţuit de la aflarea veştii despre această alianţă, împotriva noastră, a mea în special. E important să am conştiinţa clară – şi o am- a faptului că, făcând aceată alianţă, nu încalc cu nimic principiile PNL sau ale mele, că este o alianţă destinată tocmai transpunerii în realitate a acestor principii. Sunt onorat să fiu în această formulă coleg cu oamenii din PC”, a conchis Antonescu.

„Alianţa cu PNL nu este aşezată pe anumite negocieri, ci una care are la bază un set de valori şi măsuri pe care ne-am angajat să le promovăm în perioada următoare. Sunt convins că parteneriatul cu PNL va fi unul pe termen lung, până în 2016, benefic pentru ambele partide”, a spus Daniel Constantin.

sursa  Cotidianul.ro

comentarii

de MIMI la 11 ianuarie 2011 - 18:10

BRAVO LOR !Poate ne scapam de FRACTIUNE si se va termina si in acest oras odata cu monopolul!Asteptam alegerile,FELICITARI PSD+PNL+PC !!!DOAMNE AJUTA !!!

Lasati un comentariu